Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  BILLIG LEIEBIL I MALTA

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over

  Leiebil på Malta – Finn din perfekte leiebil

  Når du planlegger din neste ferie på Malta bør du vurdere å booke en leiebil fra Auto Europe! Auto Europe har mer enn 60 års erfaring og garanterer alltidlave priser, super kundeservice og et stort utvalg av biler. Gå online, og med tre enkle steg har du booket den perfekte leiebil på Malta. Du kan også ringe vår prisvinnende kundeservice så vil en i vårt team hjelpe deg med å finne den leiebil som passer dine ferieplaner best.

  Få det meste ut av din billeie

  Den eksotiske middelhavsøya Malta ligger sør for Sicilia, og har en rik historie og en vakker natur. Bølgende åser, viltvoksende felt og flotte kystlinjer er noe som kjennetegner Malta. Øya har mange havner, bukter, strender og viker som passer perfekt for et ferieeventyr.

  En leiebil på Malta gir deg muligheten til å reise dit du vil, når du vil. Kjør din leiebil til Hamrun og opplev den varme gjestfriheten til den lille byen. Her kan du også besøke den neo-gotiske St. Gaetano Parish kirken fra 1800-tallet, som også er mållinjen til byens store festival parade. Utforsk det spektakulære landskapet langs Luga, en by kjent for sin betydning for Royal Air Force under andre verdenskrig. Du kan enten gå til fots, ta vanntaxi eller ta et cruise langs med havnen for å lære mer om historien til denne regionen.

  Veiregler og bensinstasjoner

  De fleste hovedveier er av en god standard, og de fleste på øya kjører hensynsfullt, men det finnes også veier av en mindre god standard og førere som er mer aggressive, så vær oppmerksom når du kjører. Når du kjører din leiebil, følg alltid veireglene. Her har du noen gode tips og råd:

  • Man kjører på venstre side av veien.
  • Alle i bilen må bruke sikkerhetsbelte.
  • Barn under 3 år må sitte i passende barnestol.
  • Det er ikke lov til å bruke mobiltelefon når du kjører med mindre du har handsfree.
  • Føreren skal alltid ha med seg gyldig førerkort, leiedokumenter og forsikringspapirer.
  • De fleste bensinstasjoner er åpne mellom 07:00 og 20:00. Det finnes også noen som er åpne hele døgnet. I de fleste tilfeller så betaler du med kontanter.

  Promillegrensen på Malta er 0.08mg/ml. Hvis du blir tatt i promillekontroll kan du bli fratatt førerkortet på stedet. For mer informasjon angående å kjøre bil på Malta, klikk her.

  Veiavgifter

  Det er ingen veier på Malta som krever avgifter.

  Aldersrestriksjoner

  Man må være 18 år, og ha hatt førerkortet i minst 12 måneder for å kjøre bil på Malta. For å leie bil må du være minst 21 år og ha hatt førerkortet i minst 1 år. Det kan tilkomme et ekstra gebyr for førere under 25 år. Maksimumsalderen er 70 år.

  Valuta

  Man har brukt Euro siden 2008. Minibanker finner du rundt omkring på øya, og banker stenger oftest tidlig på ettermiddagen. Malta har en lokal skatt på 18%.

  Tidsforskjell

  Det er ingen tidsforskjell mellom Malta og Norge. Øya har sommertid.

  Ordliste

  Man snakker maltesisk og engelsk på øya, da øya tidligere var en britisk koloni. Maltesisk har mange ord som er hentet fra engelsk, italiensk og fransk. Her er noen ord og uttrykk som kan være bra å kunne:

  Hei - Hello
  God morgen - Bongu
  God kveld - Bonswa
  Takk - Grazzi
  Ha det bra - Sahha
  Snakker du engelsk? - Titkellem bl-Ingliz?
  Hvordan har du det? - Kif inti?
  Vær så snill - Jekk joghgbok
  Jeg beklager- Jiddispjacini
  Hjelp! - Ajjut!
  Nei - Le

  Elektrisitet

  Volten er 230V og 50Hz. Man bruker en 3-pins stikkontakt.

  Visum og ambassade informasjon

  Om du skal være på Malta i 90 dager eller mindre trenger du ikke visum. For å være på den sikre siden sjekk at passet ditt er gyldig i minst 6 måneder etter utreise.

  Den norske ambassaden i Roma representere Malta.

  Reale Ambasciata di Norvegia
  Adresse: Via delle Terme Deciane, 7 00153 Roma
  Telefon: +39 06 45238100
  Fax: +39 45238199
  Email: emb.rome@mfa.no

  Nyttige Linker

  Touristinformasjon Malta