Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  BILLIG LEIEBIL I VENEZIA

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over
  Hvorfor booke med oss
  • Sammenlign selskaper for å få beste rate
  • Ingen avbestillingsavgift opp til 48 timer før avhenting
  • Ingen kredittkortavgifter
  • Kundesenter åpent 7 dager i uken
  • 24 000 stasjoner verden over

  Leiebil i Venezia – Beste rater med Auto Europe

  Å leie bil i Venezia med Auto Europe er en meget god idé for deg som ønsker friheten til å dra dit du vil, når du vil. Enten man enkelt vil ta seg fra flyplassen til vakre Venezia, eller ønsker å utforske den pittoreske og sjarmerende italienske landsbygda, så vil en leiebil gjør alt dette mulig. Siden det ikke er noen veier i Venezia så må du parkere leiebilen utenfor selve city, som i seg selv er et eneste stort utendørs museum. Når du har opplevd alt som Venezia kan tilby (store palasser, utsmykkede katedraler, spennende museum) så kan du ta en tur til de nærliggende italienske perlene, for eksempel gastronomiske Bologna, hjemmet til den italienske tomat sausen. Byen ligger bare en 90 minutters kjøretur unna. Verona (også 90 minutter unna) er en ganske rolig turistdestinasjon, verdensberømt for å være hjembyen til kjærlighetsparet Romeo og Julia. Det er mye mer å se i dette området, og en bilutleie i Venezia gir deg friheten til å reise akkurat dit du vil.

  Trafikk og parkering

  Biler er ikke tillatt på øya Venezia, så man må parkere bilen i utkanten av city. Du kan parkere din leiebil på Piazzale Roma eller Tronchetto, eller finne en parkering i en nærliggende by og ta tog eller buss in til city.

  En leiebil i Venezia gjør at du kan oppleve mer en bare Venezia. Her er noen ting som kan være bra å vite når du skal kjøre din leiebil i Italia:

  • Man kjører på høyre side av veien.
  • Alle i bilen må bruke sikkerhetsbelte.
  • et er kun lov til å bruke mobiltelefon hvis du har hands-free.
  • Det er ikke tillatt med radarvarsel.
  • Fører må alltid ha med seg førerkort og leiedokumenter.
  • Frontlys må være slått på i tuneller.

  For flere tips og råd, klikk her.

  Parkering

  Som tidligere nevnt så kan du parkere på Piazzale Roma og Tronchetto Island - begge tilbyr overvåket parkering og har offentlig transport som tar deg inn til city. Det kan være lurt å forhåndsbestille en parkeringsplass. I tillegg til parkering områdene ovenfor så finner du også parkeringsmuligheter på Marco Polo Airport, eller i byen Mestre. Begge er supre alternativer for de som planlegger å være i byen noen dager.

  Geografisk informasjon

  Venezia ligger ved norddelen av det Adriatiskehavet, og består av et flertall øyer. Byen er bygget på trepåler som kobler sammen 118 øyer. Det er en hovedkanal som renner gjennom byen, Grand Canal, i tillegg til 160 mindre kanaler som brukes til transport i denne bil-frie byen. De mindre kanalene har hele 400 vakre broer som går over dem, designet slik at gondoler og båter kan komme seg under. Venezia er delt inn i 6 områder: Cannergio, San Polo, Dorsodura, Santa Croce, San Marco og Castello. Hver enkelt områdene har sin egne distinkte sjarm og personlighet. Når du går rundt i byen vil du merke at mange bygninger ligger akkurat ved vannflaten, dette er fordi byen ser ut til å synke noe hvert år.

  Venezia har et fuktig, subtropisk klima med en kald vinter og en varm, fuktig sommer. Vinteren er fra oktober til februar med en gjennomsnittstemperatur på 5 grader under de kaldeste månedene. Sommeren er fra juni til september med en temperatur på mellom 18-27 grader. Juni er den måneden med mest nedbør. Vår og høst er den beste tiden for turister da været er mer stabilt og behagelig. Sjekk værmeldingen og ha på deg passende fottøy - i perioder med mye nedbør, eller aqua alta (flo), kan veiene oversvømmes og vanntette sko er da nødvendig.

  Flyplasser

  Venice Flyplass ligger på fastlandet like ved byen Mestre (ca. 6,5km fra Venezia city) og har alle de største flyselskapene. Offentlig transport tar deg til og fra flyplassen in til city, enten via land eller havet. Mer enn 8 millioner passasjerer besøker flyplassen årlig.

  Marco Polo Flyplass (VCE)
  Hjemmeside: www.veniceairport.it
  Telefon: +39 041 541 5030

  Ligger 19km fra Venezia. TSF er en voksende flyplass som har flyselskaper som Ryanair, Wizzair og Transavia. Offentlig transport er tilgjengelig for reisende. Mer en 2 millioner passasjerer besøker flyplassen årlig.

  Treviso Flyplass (TSF)
  Hjemmeside: www.trevisoairport.it
  Telefon:+39 0422 315111

  Offentlig transport

  Til fots
  Siden det ikke er noen bilveier i Venezia så det beste transport alternativet dine egne føtter, men husk å ha på deg gode sko og ta med deg et kart over byen.

  Båtbuss
  For reisende som har dårlig tid, så kan ACTV (Venezias lokale transportselskap) sine båter være et bra alternativ. Disse forbinder citykjernen med øyene som ligger rundt lagunen. Båtbussene (vaporetto) er den rimeligste måten å ta seg rundt kanalene, til øyene og rundt lagunen. ACTV går hele døgnet (hvor ofte er avhengig av tid på dagen og destinasjon). Billetter kjøper du på de større båtstasjonene, og det lønner seg å kjøpe et Travel Card som gjør at du kan reise et antall timer om dagen til en redusert pris.

  Privat båttaxi
  Om lommeboken tillater det så kan privat båttaxi være et alternativ (ansett til å være Venezias svar på limousiner, med luksuriøst interiør og med egen kaptein som sjåfør). En tur til Venezia er ikke komplett uten en tur med en gondol. Det er oftest en ganske dyr 30 minutters tur gjennom Venezias kanaler og inkluderer noen ganger også en romantisk, italiensk kjærlighetssang sunget av din gondolier.

  Nyttige Linker

  Touristinformasjon Venezia