Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  BILLIG LEIEBIL I BOLOGNA

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over

  Leiebil i Bologna – Finn din perfekte leiebil

  En ferie i Nord-Italia er ikke fullendt uten et besøk i Bologna, en sjarmerende by med ulike kallenavn som beskriver forskjellige aspekter av den flotte byen. La Dotta referer til Bolognas universitet som er det eldste i Europa, og navnet betyr "den lærte". La Grassa viser til det utsøkte kjøkkenet, og betyr "den tjukke". Det var i denne byen som Bolognese sausen ble oppfunnet. La Rossa, "den røde", er en hyllest til byens terrakottabygninger fra middelalderen. Etter andre verdenskrig så har det også blitt en referanse til sosialismen i Italia. Moderne Bologna er en universitetsby med mange unge mennesker, flotte barer og historiske severdigheter som palasser, basilikas og museer. En leiebil i Bologna fra Auto Europe er en av de mest rimelige transportalternativene som lar deg utforske ikke bare Bologna, men også andre italienske byer som Florence, Ravenna og Ferrara. Alle er bare en times kjøretur unna.

  Trafikk

  To motorveier går gjennom Bologna og gjør byen til en knutepunkt mellom nord- og sør-Italia. Motorveiene går til Roma, Milano, Venedig og andre italienske byer. Den historiske delen av byen ligger i en Limited Traffic Zone (LTZ) der trafikken er begrenset mellom 07:00 til 20:00. Under denne tidsperioden er det forbudt å kjøre gjennom sonen uten tillatelse. Det er overvåkningskameraer i området og om du kjører her så vil du få en bot. Vær oppmerksom på at andre regler gjelder i fotgjenger- og T-områder inne i LTZ sonen; å kjøre her er forbudt alle tider på døgnet. Før du kjører på de italienske veiene så bør du lese mer om italienske trafikkregler i vår guide.

  Parkering

  Det anbefales at du parkere din bil i en parkeringsgarasje i byen. Nord for city så finner du en parkeringsgarasje under Piazza Otto Agosto

  Geografisk informasjon

  Bologna ligger ved grensen av Po Plain, ved foten av Apennine fjellene. Klimaet er fuktig og subtropisk, med varme somre og ganske kalde vintre med en del snø. Januar er oftest den kaldeste måneden, og den varmeste er juli. Det kan komme sterke vinder ned fra Apennine fjellene som blir til lokale stormer.

  Flyplassen i Bologna

  Flyplassen i Bologna ligger 6 km sør-vest for sentrum. Lei en bil på flyplassen og du vil være i city på under 20 minutter.

  Bologna Flyplass
  Ligger 6 km fra Bologna.
  Hjemmeside: www.bologna-airport.it
  Telefon:+39 051 647 9615

  Offentlig transport

  Tog

  Grunnet byens sentrale posisjon i Italia så er byen et knutepunkt for togtrafikken i landet. Det går tog til de fleste større byer i Italia.

  Buss

  Det er enkelt å finne busstoppene i byen, og mange av dem har informasjon når den neste bussen går. Billetter kjøpes i billettautomater, utvalgte butikker eller på bussen.

  Trikk

  Det er et bra trikknettverk i Bologna.

  Nyttige linker

  Turistinformasjon Bologna