Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  BILLIG LEIEBIL I PARMA

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over

  Leiebil i Parma – Beste rater med Auto Europe

  Auto Europe har de mest konkurransedyktige prisene på markedet og derfor kan du være sikker på at du hos oss alltid finner din leiebil i Parma til en billig pris.

  Parma har gjort et bestående inntrykk på den internasjonale matscenen gjennom å være hjembyen til osten Parmigiano Reggiano (parmesan) og skinken Prosciutto (parmaskinke)! Måltidene i denne byen er opplevelser i seg selv, så planlegg god tid til å nyte av alt det herlige som Parma sitt kjøkken serverer.

  Italia er et land fult av kunst, historiske severdigheter og fantastisk arkitektur. Øst for elven Po finner du byens katedral, Cattedrale di Parma, som ble bygget på 1000-tallet. Ikke langt derfra ligger baptisteriet Battistero di Parma som har en blanding av romersk og gotisk arkitektur. Byen har også en vakker opera og en av verdens eldste universitet.

  Når du er i Parma bør du benytte deg av muligheten til å også reise ut i det vakre landskapet som inkluderer elven Po og fjellkjeden Appenninene. Et av de eldste slottene i Europa, Torrechiara fra 1400-tallet, ligger bare 20 km fra Parma. Ta en sightseeingtur i slottet, for å så avslutte med å smake på den lokale urteteen laget etter historiske oppskrifter. Utforsk de vakre nasjonalparkene Parco Regionale Boschi di Carrega (15 km) og Parco Regionale dei Cento Laghi (25 km) enten til fots eller på sykkel. Tabion Terme og Salsomaggiore Terme er to av mange varmekilder i regionen der du kan nyte av luksuriøse spabehandlinger fra topp til tå. Hvis du synes en runde golf er den beste formen for avslapping så har vi gleden av å informere at det ligger mange golfbaner rundt Parma.

  Trafikk og parkering

  Når du skal kjøre bil i Parma er det viktig å vite hvor det er ZTL-soner, i disse er det nemlig begrenset fremkommelighet med bil. De fleste sonene ligger i byens historiske del, og det er kun lov til å kjøre der under visse tider på døgnet. ZTL-sonene er overvåket med kameraer som fanger opp bilens registreringskilt. Hvis du ikke har tillatelse å kjøre i disse sonene så vil du få bot. Om ditt hotell ligger i en slik sone så bør du høre med dem hva som må gjøres for at du skal få kjøre din leiebil til hotellet uten å få bot. Du finner en komplett liste over ZTL-soner på byens hjemmeside. Når det kommer til gateparkering så kan man parkere der det er en blå markering på gaten, og du betaler i en parkeringsautomat eller i utvalgte kiosker. I byens utkant kan du finne gateparkeringer som er gratis. Det finnes også mange parkeringshus i byen, men hvis du ikke vil kjøre med din leiebil i sentrum så kan du parkere på en Park & Ride-parkering i byens utkant og ta offentlig transport til sentrum.

  Geografisk informasjon

  Parma ligger i den italienske regionen Emilia-Romagna. Juli er den varmeste måneden med en gjennomsnittstemperatur på rundt tretti grader. Januar er den kaldeste måneden med temperaturer på litt under null. Etter noen dager i Parma, hvorfor ikke ta en tur til Milano (130 km), Firenze (190 km), Bologna (100 km), Venezia (250 km), San Marino (75 km), Genova (200 km) eller Roma (460 km)? Mer informasjon om bilutleie i Parma og resten av Italia finner du her!

  Flyplass

  Kun 2 kilometer nord-vest for byen ligger Parma flyplass. Flyplassen ble åpnet i 1991, og kalles også Giuseppe Verdi Airport, døpt etter komponisten med samme navn som var født i Parma.

  Parma Flyplass
  Adresse: Via Licinio Ferretti, 50A, 43126 Parma
  Telefon: +39 0521 951 511
  Leiebil fra Parma flyplass

  Offentlig Transport

  Byens togstasjon ligger på gaten Piazzale Carlo Alberto dalla Chiesa. Herfra kan du ta tog til blant annet Milano, Bologna, Brescia og La Spezia. Bussene i regionen kjøres av selskapet TeP (Trasporti pubblici Parma).

  Nyttige linker

  Turistinformasjon Parma