Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  BILLIG LEIEBIL I KROATIA

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over
  Hvorfor booke med oss
  • Sammenlign selskaper for å få beste rate
  • Gratis avbestilling inntil 48 timer før henting
  • Ingen kredittkortavgifter
  • Tilgjengelig 7 dager i uken
  • 24 000 stasjoner verden over

  Leiebil i Kroatia till beste pris

  Jamført med andre reisemål ved Middelhavet, som eksempelvis Spania og Italia, så er Kroatia mindre påvirket av turisme De lave prisene på overnatting i Kroatia gjør det mulig å spandere en fantastisk ferie med en liten budsjett. Kroatia har en mangfaldig historia som inkluderer historiske monument, inspirerande landskap og himmelskt være. Kroatia er en plass som ikke går å misse. Det spiller ingen rolle hvis du ønsker att hente ut din leiebil i Kroatia på en lufthavn, en togstasjon eller ved en av Auto Europe-stasjoner i sentrum av byen. Vi tilbyr deg både kvalitet og fleksibilitet til å gjøre din kjøreopplevelse så komfortabel og fri fra stress som mulig.

  Auto Europe er et internasjonalt bilutleie megler som har providert kunder rundt om hele verden med pålitelig transport under 60 års tid. Med over 24 000 stasjoner verden over, innebar at bilutleie utenlands aldri har vært enklere. Samarbeide med lokale og internasjonale leverandører, innebær at Auto Europe kan foreslå et variert utbud av leiebiler å velge på, garantere det beste pris og uslagbar kundeservice. Besøk vår hjemmeside i dag og ta del av våra kjempetilbud. Nyt av den fantastiske kysten eller gå på ski tur på fjellet i en av Europas mest spennende reise destinasjoner.

  Hvilke er de viktigste trafikkreglene i Kroatia?

  Auto Europe har sammenstilt viktig informasjon for dere som planerer å leie bil i Kroatia . Finn vår guide om å kjøre leiebil i Kroatia her.

  • Kroatia har høyretrafikk og i rondeller har kjøretøy fra høyre foretrekke.
  • Fartsbegrensningen i urbane områder er 50 km/h og 90/h på landeveier. Fartsbegrensningen på motorveier er enten 110 km/h eller 130 km/h.
  • Skolebusser har foretrekke når de kjører ut fra en holdeplass.
  • Det er mange parkeringsplasser med parkometer Kroatias store byer, for eksempel Zagreb, Split og Dubrovnik. Skylder til betalt parkering er enkle å finne og parkeringsautomater brukes enkelt.
  • Det er obligatorisk å bruke sikkerhetsbelte hele tiden.
  • Fører må ha et gyldig førerkort, registreringsdokumenter og forsikringsdokumenter hele tiden i leiebilen.
  • Vanligvis er bensinstasjoner i Kroatia åpne mellom 06.00 til 20.00. Noen stasjoner ved motorveier og i store byer er åpne døgnet rundt. Betaling kan gjøres med kontanter og kredittkort.

  Ting å gjøre i Kroatia

  • Gamlebyen i Dubrovnik: Gamlebyen i Dubrovnik oppføres på UNESCO:s verdensarvliste 1979. I gamlebyen finnes spektakulære bygninger, historiske kirker og byen er omgitt av en imponerende forsvarsmurer.

  • Plitvicesjøenes nasjonalpark: Sjøene er også med på UNESCO:s verdensarveliste og de grunnlas 1949. Fargen på sjøene er turkis og 90 fosser binder sammen sjøene. Denne fabelaktige plass teleporterer besøkende til en verden av naturlige underverker. Nasjonalparken er lettest nådd gjennom å kjøre på motorvei.

  • Rovinj: Byen ble grunnlagt i år 700 etter Kristus. Rovinj har regjerts av flere forskjellige imperier og lander. Byens arkitektur er både fra det bysantinske riket og fra Venezia. Utsikten fra Skt. Euphemias kirke over Adriaterhavet er fantastisk.

  • Pula: Er den største byen på halvøya Istria, og byen er mest kjent for sin romerske amfiteater som ble bygget under det første århundret før Kristus. Det er enkelt å kjøre bil til amfiteatret og det finnes en stor parkeringsplass i nærheten.

  • Split: Split er Kroatias nest største by. Byen ligger ved Adriaterhavet og vær om sommeren er fantastisk. Sentrum er full av historiske monumenter og byens gater er mye smale. Utelivet i byen er fylt av liv

  Road trips med leiebil i Kroatia

  Kroatia tilbuder en mengde annerledes reisemål, for eksempel; historiske perler i Dubrovnik, moderne by-følelse i Zagreb. Vi kan tipse om to bilturer for deres bilutleie i Kroatia:
   

  Adriatiske kysten

  Plukke opp din leiebil i Dubrovnik – byen som har den kanskje største forsvarsmuren i den sørlige adriaterhavskysten. Middelalderbyen tilbuder en unik atmosfære med sine historiske monumenter. Kjør deretter nord sammen med Adriaterhavet på vei 8. Ved vei 8 finnes feriedestinasjoner som; Makarska, Split og Zadar.

  Istria

  Istria er en stor halvøy ved Adriaterhavet i nordvestre Kroatia. Halvøya kan beskrives som en skatt fylt av historiske monumenter fra den bysantinske tidsalder. En tur til Istria er et tidssprang til gamle kystbyer som Pula, Porec og Rovinj. Fantastisk arkitektur, god mat og spektakulær natur.

  Hvor gammel må jeg være for å leie bil i Kroatia?

  For å kjøre leiebil i Kroatia må din alder være minst 18 år. Førerkortet må være minst et år gammelt. Førere under 25 år må betale en ekstra kostnad. Hver leverandør må ha varierende kostnader. For mer informasjon kontakt vår reservasjon avdeling på telefon eller e-post.

  Må jeg betale bompenger når jeg kjører leiebil i Kroatia?

  Alle motorveier i Kroatia har tariff. Avgiften må betales ved tollstasjoner på motorveier. Betalingen må gjøres med kontanter eller kredittkort.

  Litt historie

  Hertugdømmet Kroatia ble grunnlagt under middelalderen. Kroatia kontrollert innan av både romersk og gresk mennesker. Kroatene opprettet et avtale med Ungarn i 1102 som formet kongeriket Kroatia. Riket vartet for over fire århundrer. I løpet av denne tiden led Kroatia av ottomansk invasjon og republikken Venezia prøvde å ta over kystområdene. Ferdinand den første ble valgt til konge i 1527 og migrasjon av kroater og serbere startet.

  Kroatia ble del av det østerrikske imperiet i 1815. Kroatia hørte til det østerrikske imperiet under litt over 100 år. Kroater, serbere og slovenere etablert kongeriket Jugoslavia i 1918. I 1931 endret navnet til Jugoslavia og en mer unitar grunnlov introdusert. Under andre verdenskrig ble Jugoslavia okkupert av Nazi Tyskland. En sosialistisk motstand bevegelse ble startet av Josip Broz Tito og den føderale folkrepublikken Jugoslavia ble grunnlagt i 1946. Kroatia forklart seg uavhengig fra Jugoslavia i 1991, som et resultat av av dette startet de jugoslaviske krig. Krigen fortsetter under 4 år og slutet i 1995. Kroatia ble med i EU i 2013.

  Hva er lokal valuta i Kroatia?

  Kroatias valuta er Kuna (HRK). Valuta kan veksles ved banker og valutakontor rundt om i landet. Kredittkort accepteres som regel i de fleste store kjøpesenter.

  Hvilken tidesone ligger Kroatia i?

  Kroatia ligger i sentrale europeiske tidssone (CET). Det er samme tidssone som Norge.

  Nyttige ord og fraser i Kroatia

  Croatian and Serbian are spoken in Croatia, and German is also widely used and understood in the northern region of the country. It is not uncommon for travellers to hear Italian along the Adriatic Coast. Here are some key Croatian phrases to brush up on before embarking on your trip:

  Hei - Bok or Bog
  Hvordan har du det? - Kako ste?
  Takk - Hvala
  Ja - Da
  Nei - Ne
  Hva heter du? - Kako se zovete?
  Jag heter - Zovern se
  Police - Policija

  Strøm - Trenger jeg adapter i Kroatia?

  Spenningen i Kroatia er 230 volt. Samme som i Norge.

  Trnger jeg visum for å reise til Kroatia?

  Kroatia er medlem av EU og som Norsk statsborger trenger du ikke visum for å reise inn i landet, men alle som reiser må ha gyldig pass. Husk at spedbarn også må ha gyldig pass med foto. Kontroller at passet ditt er gyldig under hele oppholdet.

  Den norske ambassaden i Zagreb
  Grand Centar, Hektoroviceva 2
  10000 Zagreb
  Telefon: +385 (0)1 6273 800.
  Faks: +385 (0)1 6273 899.
  E-post: emb.zagreb@mfa.no.

  Konsulatet i Dubrovnik
  Uz Guzman 7A
  20 000 Dubrovnik
  Telefon: +385 (0) 20357943
  Faks: +385 (0) 20357945.
  E-post: royal.norwegian.consulate.dubrovnik@du.t-com.hr.

  Konsulatet i Rijeka
  Zrtava Fasizma 2/11
  51 000 Rijeka
  Telefon: +385 51 213549.
  Faks: +385 (0) 91 3001040.
  E-post: loredana.frank.jerman@ri.t-com.hr.

  Kan jeg leie bobil i Kroatia?

  Ja, Auto Europe tilbyr nå en ny typ av bilutleie. Nå kan dere leie bobil her. Hentestasjoner for bobil inkludert de mest populære feriedestinasjoner.

  Nyttige lenker

  Turistinfomasjon

  Tilbake til toppen

  Forbedre din opplevelse

  Du bruker en nettleser vi ikke støtter. Vennligst oppdater din nettleser for bedre sikkerhet og ytelse..

  Vi anbefaler de siste versjonene av Chrome eller Firefox