Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  BILLIG LEIEBIL I KROATIA

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over
  Hvorfor booke med oss
  • Sammenlign selskaper for å få beste rate
  • Ingen avbestillingsavgift opp til 48 timer før avhenting
  • Ingen kredittkortavgifter
  • Kundesenter åpent 7 dager i uken
  • 24 000 stasjoner verden over

  Leiebil i Kroatia till beste pris

  Sammenlignet med andre reisemål ved Middelhavet, som eksempelvis Spania og Italia, så er Kroatia mindre påvirket av turisme. De lave prisene på overnatting i Kroatia gjør det mulig å få en fantastisk ferie med et lite budsjett. Kroatia har en mangfoldig historie som inkluderer historiske monument, inspirerende landskap og himmelsk vær. Kroatia er en plass som du ikke kan gå glipp av. Det spiller ingen rolle om du ønsker å hente ut din leiebil i Kroatia på en lufthavn, en togstasjon eller ved en av Auto Europe-stasjoner i sentrum av byen. Vi tilbyr både kvalitet og fleksibilitet for å gjøre din kjøreopplevelse så komfortabel og ukomplisert som mulig.

  Auto Europe er en internasjonal bilutleiemegler som har tilbydd kunder rundt hele verden pålitelig transport i over 60 år. Med over 24 000 stasjoner verden over, har bilutleie utenlands aldri vært enklere. Samarbeid med lokale og internasjonale leverandører, innebærer at Auto Europe kan tilby et variert utvalg av leiebiler, garantere de beste prisene og uslåelig kundeservice. Besøk vår hjemmeside i dag og ta del av våre kjempetilbud. Nyt den fantastiske kysten eller gå på skitur på fjellet på en av Europas mest spennende reisedestinasjoner.

  Hva er de viktigste trafikkreglene i Kroatia?

  Auto Europe har funnet den viktigste informasjonen for dere som planlegger å leie bil i Kroatia . Finn vår guide om å kjøre leiebil i Kroatia her.

  • Kroatia har høyrekjøring og i rundkjøringer har kjøretøy fra høyre forkjørsrett.
  • Fartsbegrensningen i urbane områder er 50 km/t og 90km/t på landeveier. Fartsbegrensningen på motorveier er enten 110 km/h eller 130 km/h.
  • Skolebusser har forkjørsrett når de kjører ut fra en holdeplass.
  • Det er mange parkeringsplasser med parkometer i Kroatias store byer, for eksempel Zagreb, Split og Dubrovnik. Skilter til betalt parkering er enkle å finne og parkeringsautomater brukes enkelt.
  • Det er obligatorisk å bruke sikkerhetsbelte hele tiden.
  • Fører må ha et gyldig førerkort, registreringsdokumenter og forsikringsdokumenter hele tiden i leiebilen.
  • Vanligvis er bensinstasjoner i Kroatia åpne mellom 06.00 til 20.00. Noen stasjoner ved motorveier og i store byer er åpne døgnet rundt. Betaling kan gjøres med kontanter og kredittkort.

  Ting å gjøre i Kroatia

  • Gamlebyen i Dubrovnik: Gamlebyen i Dubrovnik ble lagt til UNESCOs verdensarvliste i 1979. I gamlebyen er det spektakulære bygninger, historiske kirker og byen er omgitt av en imponerende forsvarsmur.

  • Plitvicesjøenes nasjonalpark: Sjøene er også med på UNESCOs verdensarveliste og ble grunnlagt i 1949. Fargen på sjøene er turkis og 90 fosser binder sammen sjøene. Denne fabelaktige plassen teleporterer besøkende til en verden av naturlige underverker. Nasjonalparken er lettest nådd ved å kjøre på motorvei.

  • Rovinj: Byen ble grunnlagt i år 700 etter Kristus. Rovinj har blitt regjert av flere forskjellige imperier og land. Byens arkitektur er både fra det bysantinske riket og fra Venezia. Utsikten fra Skt. Euphemias kirke over Adriaterhavet er fantastisk.

  • Pula: Er den største byen på halvøya Istria, og byen er mest kjent for sitt romerske amfiteater som ble bygget under det første århundret før Kristus. Det er enkelt å kjøre til amfiteatret og det finnes en stor parkeringsplass i nærheten.

  • Split: Split er Kroatias nest største by. Byen ligger ved Adriaterhavet og været om sommeren er fantastisk. Sentrum er full av historiske monumenter og byens gater er smale og koselige. Utelivet i byen er fylt av liv

  Road trips med leiebil i Kroatia

  Kroatia tilbyr en mengde annerledes reisemål, for eksempel; historiske perler i Dubrovnik, moderne by-følelse i Zagreb. Vi kan tipse om to dagsturer for deres bilutleie i Kroatia:
   

  Adriaterhavskysten

  Plukk opp din leiebil i Dubrovnik – byen som har den kanskje største forsvarsmuren i den sørlige adriaterhavskysten. Middelalderbyen tilbyr en unik atmosfære med sine historiske monumenter. Kjør deretter nord langs med Adriaterhavet på vei 8. Ved vei 8 finnes feriedestinasjoner som; Makarska, Split og Zadar.

  Istria

  Istria er en stor halvøy ved Adriaterhavet i nordvestre Kroatia. Halvøya kan beskrives som en skatt fylt av historiske monumenter fra den bysantinske tidsalder. En tur til Istria er et tidssprang til gamle kystbyer som Pula, Porec og Rovinj. Fantastisk arkitektur, god mat og spektakulær natur.

  Hvor gammel må jeg være for å leie bil i Kroatia?

  For å kjøre leiebil i Kroatia må du være minst 18 år. Førerkortet må være minst et år gammelt. Sjåfører under 25 år må regne med å betale et ekstra gebyr. Hver leverandør har varierende kostnader. For mer informasjon, kontakt vår reservasjonsavdeling på telefon eller e-post.

  Må jeg betale bompenger når jeg kjører leiebil i Kroatia?

  Alle motorveier i Kroatia har tariff. Avgiften må betales ved tollstasjoner på motorveier. Betalingen må gjøres med kontanter eller kredittkort.

  Litt historie

  Hertugdømmet Kroatia ble grunnlagt i middelalderen. Kroatia ble styrt av både romere og grekere. Kroatene opprettet en avtale med Ungarn i 1102 som formet kongeriket Kroatia. Riket varte over fire århundrer. I løpet av denne tiden ble Kroatia invadert det osmanske rike og republikken Venezia prøvde å ta over kystområdene. Ferdinand den første ble valgt til konge i 1527 og migrasjon av kroater og serbere startet.

  Kroatia ble del av det østerrikske imperiet i 1815. Kroatia hørte til det østerrikske imperiet under litt over 100 år. Kroater, serbere og slovenere etablert kongeriket Jugoslavia i 1918. I 1931 endret navnet til Jugoslavia og en mer unitar grunnlov introdusert. Under andre verdenskrig ble Jugoslavia okkupert av Nazi Tyskland. En sosialistisk motstandsbevegelse ble startet av Josip Broz Tito og den føderale folkrepublikken Jugoslavia ble grunnlagt i 1946. Kroatia erklærte seg uavhengig fra Jugoslavia i 1991, som et resultat av av dette startet de jugoslaviske krig. Krigen fortsetter fire år og sluttet i 1995. Kroatia ble med i EU i 2013.

  Hva er lokal valuta i Kroatia?

  Kroatias valuta er Kuna (HRK). Valuta kan veksles ved banker og valutakontor rundt om i landet. Kredittkort aksepteres som regel i de fleste store kjøpesenter.

  Hvilken tidssone ligger Kroatia i?

  Kroatia ligger i den sentrale europeiske tidssone (CET). Det er samme tidssone som Norge.

  Nyttige ord og fraser i Kroatia

  Kroatisk og serbisk blir brukt i Kroatia, samt at tysk er mye brukt og forstås i nord. Det er ikke uvanlig for reisende å høre italiensk langs kysten. Her er noen viktige fraser som kan komme til nytte på turen:

  Hei - Bok or Bog
  Hvordan har du det? - Kako ste?
  Takk - Hvala
  Ja - Da
  Nei - Ne
  Hva heter du? - Kako se zovete?
  Jeg heter - Zovern se
  Politi - Policija

  Strøm - Trenger jeg adapter i Kroatia?

  Spenningen i Kroatia er 230 volt, likt som i Norge.

  Trnger jeg visum for å reise til Kroatia?

  Kroatia er medlem av EU og som Norsk statsborger trenger du ikke visum for å reise inn i landet, men alle som reiser må ha gyldig pass. Husk at spedbarn også må ha gyldig pass med foto. Kontroller at passet ditt er gyldig under hele oppholdet.

  Den norske ambassaden i Zagreb
  Grand Centar, Hektoroviceva 2
  10000 Zagreb
  Telefon: +385 (0)1 6273 800.
  Faks: +385 (0)1 6273 899.
  E-post: emb.zagreb@mfa.no.

  Konsulatet i Dubrovnik
  Uz Guzman 7A
  20 000 Dubrovnik
  Telefon: +385 (0) 20357943
  Faks: +385 (0) 20357945.
  E-post: royal.norwegian.consulate.dubrovnik@du.t-com.hr.

  Konsulatet i Rijeka
  Zrtava Fasizma 2/11
  51 000 Rijeka
  Telefon: +385 51 213549.
  Faks: +385 (0) 91 3001040.
  E-post: loredana.frank.jerman@ri.t-com.hr.

  Kan jeg leie bobil i Kroatia?

  Ja, Auto Europe tilbyr nå en ny type bilutleie. Nå kan dere leie bobil her. Hentestasjoner for bobil inkluderer de mest populære feriedestinasjoner.

  Nyttige lenker

  Turistinfomasjon