Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  ROMANTISK ROAD TRIP I TYSKLAND

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over

  Romantisk Road Trip: Fra Frankfurt til Hohenschwangau

  Vår Romantiske Road Trip er en av de eldste turistrutene i verden. Denne populære ruten passer like godt for entusiaster og eventyrere som feriereisende. Denne ruten inkluderer de mest fascinerende attraksjonene i Tyskland.

  Ruten ble lagt etter andre verdenskrig for å trekke turister. Se slott og katedraler og besøk sjarmerende småbyer. Følg ruten og du vil også finne krystallklare innsjøer, og elver omgitt av grønne marker og som er som tatt ut av et eventyr.

  Å kjøre langs denne vakre ruten i en komfortabel leiebil fra Auto Europe gir deg friheten og roen til å nyte omgivelsene og stoppe der og når du vil. Du vil kjøre gjennom mange koselige landsbyer og turen kan lett ta mange dager. Du bør uansett stoppe i Würzurg og Fussen.

  Det enkleste starten på denne ruten er å fly til og hente din leiebil på Frankfurt Flyplass. Flyplassen i Frankfurt er den nærmeste til Würzburg der vår reise begynner. München flyplass er beste sted å avslutte grunnet sin nærhet til Fussen som er siste stopp på veien.

  Route Avstand Reisetid
  Frankfurt Airport til Frankfurt Downtown 18.9 km 26 minutter
  Frankfurt til Würzburg 119 km 1 time 13 minutter
  Würzburg til Rothenburg ob der Tauber 109 km 1 time 46 minutter
  Rothenburg o.d.T. til Nördlingen 79 km 1 time 8 minutter
  Nördlingen til Augsburg 72.2 km 53 minutter
  Augsburg til Hohenschwangau 130 km 2 timer
  Total: 528.1 km 7 timer 27 minutter

  Dag 1: Frankfurt

  Road Trip Frankfurt, Tyskland Road Trip Frankfurt, Tyskland

  Verdt å oppleve:

  Når du ankommer med din leiebil i Frankfurt er det lurt å stoppe i byen for å se seg rundt. Det er fristende å komme seg på veien første dagen av en road trip, men Frankfurt er en spennende by med mye å by på. Nå til dags sees byen helst som et europeisk finansmetropol, men du vil og så finne mye av historie og kultur om du velger å stoppe her. Byen er så variert at vi anbefaler å tilbringe en hel dag her.

  Du kan for eksempel besøke naturhistorisk museum og se det eneste komplette Diplodocus skjelettet i Europe. Goethes hus er en populær attraksjon. Det originale bygget ble ødelagt under andre verdenskrig og ble senere restaurert.

  Hvis du vil bli i byen for å oppleve nattelivet, vurder distriktet "Sachsenhausen-Nord". Her finner du det beste av restauranter, natklubber og barer på elvebanken til elven Main. Hvis du besøker Frankfurt i August kan du få med deg musikkeventen "Summer in the City". Hvis du reiser midt i juni må du ikke gå glipp av Christopher Street Dag paraden - Frankfurt sin årlige Gay Pride parade. Begge eventer er svært underholdende og en opplevelse å være med på.

  Overnattingstips:

  Etter en spennende dag i Frankfurt trenger du en god natts søvn før du legger ut på din road trip fra Frankfurt De beste turistattraksjonene ligger hovedsaklig rundt togstasjonen, forretningsdistriktet og utstillingssenteret. Hvis du reiser med familie vær obs på at området er "red light district" om natten. For et mer tradisjonelt opphold er det lurt å velge et hotell i forstedene.

  Neste stopp: 26 minutter


  Dag 2: Würzburg

  Road Trip Würzburg, Tyskland Road Trip Würzburg, Tyskland

  Reisen fra Frankfurt til Würzburg tar bare en og en halv time. Byen er vel verdt å tilbringe litt ekstra tid her. Kongelige slott og festninger som er omgitt av vingårder vil gjøre deg stum når du kjører din leiebil i Würzburg. Desverre ble mange av de berømte bygningene i byen ødelagt under andre verdenskrig, men mange ble senere gjenoppbygget i all sin prakt.

  Verdt å oppleve:

  På din road trip i Würzburg kan du cruise nedover gater med vakker tysk arkitekturdesign. fra den barokke kirker til Tysklands eldste steinbro og den vakre rokokkohagen. Du bør også stoppe ved slottet Veitshöchheim. Main-Franconian Museum er en annen populær attraksjon i byen.

  Hvis du planlegger turen midt i juni anbefaler vi Mozart-festivalen i Würzburg. I slutten av mai kan du ta del i Afrika-festivalen.

  Spisesteder:

  Mange av restaurantene langs ruten er stengt fra 14:00 til 17:00. Det finnes enkelte bistroer og spiserier som har åpent i dette tidsrommet dersom sulten uventet skulle melde seg. Vi anbefaler at du sjekker åpningstider og planlegger måltidene i forkant slik at du slipper å gå sulten.

  Overnattingstips:

  Hvis du vil nyte avslapningen ved din road trip til fulle anbefaler vi at du booker hotell på forhånd, spesielt i høysesongen ettersom prisene stiger fort og hotellene fort blir fulle! Vi anbefaler også at du booker din leiebil i Wurzburg i god tid for å sikre at du får laveste priser og beste utvalg. Dersom du booker i forkant kan du også endre eller kansellere din bestilling uten ekstra kostnader. Når du skal overnatte i Würzburg har vi følgende tips; populære hoteller inkluderer Greifensteiner Hof og Hotel Walfisch. For mer luksus kan du bo på Steinberg slott. Dersom budsjettet er litt trangere eller du velger på ikke prioritere luksuriøs overnatting anbefaler vi Hotel Strauss.

  Neste stopp: 1 time 13 minutter


  Dag 3: Rothenburg ob der Tauber

  Road Trip Rothenburg ob der Tauber, Tyskland Road Trip Rothenburg ob der Tauber, Tyskland

  Din neste destinasjon på vår Romantiske Road trip er Rothenburg ob der Tauber, som kan nås på 2 timer med din leiebil fra Wurzburg. De gamle husene vil med en gang bringe deg tilbake til middelalderens Tyskland.

  Verdt å oppleve:

  Du bør absolutt planlegge å stoppe på leke- og dukkemuseet med din leiebil i Rothenburg ob der Tauber. Museumet har over 1000 dukker og leker, noen av dem er overe 200 år gamle. Et teater for barn og et dukkemakeri kompletterer det hele. Herterich-fontenen er også verdt et besøk. Den rikt utsmykkede renessansefontenen dominerer midten av markedsplassen der det holdes festivaler hele året rundt. Dersom du har litt tid til overs kan du ta en omvei til slottet Schillingsfürs og se etter ørner og hauker.

  Besøkende i Rothenburg ob der Tauber i May vil kunne få med seg Meistertrunk Festivalen. Om du ser de lokale kledd i middelalderkostymer kan du være sikker på at festivalen allerede er i full sving. Dersom du reiser i desember kan du ta turen til vakre Nuremberg, som er hjem til en av Tysklands eldste julemarkeder.

  Spisesteder:

  Rothenburg ob der Tauber er en liten by, så restaurantutvalget er ikke så stort. Burgerkeller, som ligger i en koselig robust kjeller i gamebyen er et flott sted å oppleve tysk tradisjon. Restauranten serverer tradisjonelle retter av svin, pølser, og annen god tysk husmannskost i sjarmerende omgivelser.

  Overnattingstips:

  På din road trip til Rothenburg ob der Tauber vil du finne mange koselige og varierte bomuligheter i byen; Luksushoteller som slott Hotel og Hotel Eisenhut, men også mer tradisjonelle og rimelige alternativer som Klingentor, Post, og Burg Colmberg Hotel.

  Neste stopp: 1 time 46 minutter


  Dag 4: Nördlingen

  Road Trip Nördlingen, Tyskland Road Trip Nördlingen, Tyskland

  Ved begynnelsen av dag 4 legger vi ut på en kort kjøretur på en time til vi kommer til den mystiske og unike lille byen Nördlingen. Byn dateres tilbake til 898 og er en av de tre byene i Tyskland som har intakte bymurer.

  Verdt å oppleve:

  Nördlingen ligger i midten av Ries, et krater som ble skapt av en meteoritt for flere århundrer siden. Nedslaget skapte Suevit, et materiale som senere ble brukt til å bygge bygninger som den majestetiske kirken St. George.

  Om du vokste opp på 70-tallet vil du kanskje kjenne igjen de røde takene i denne Bayerske landsbyen. Byen hadde en rolle helt i slutten av filmklassikeren Charlie og Sjokoladefabrikken. Med en leiebil i Nördlingen utforsker du enkelt denne vakre lille byen.

  Overnattingstips:

  Hvis du vil tilbringe natten her under din road trip i Nördlingen, book et rom på Hotel Goldene Rose. Ettersom dette er et lite hotell med få rom bør du booke rommet tidlig så du er sikker på at de har ledige rom.

  Neste dag drar vi videre mot Augsburg, men ikke uten å stoppe i universitetsbyen Ulm. Det er verdt omveien!

  Neste stopp: 1 time 8 minutter


  Dag 5: Augsburg

  Road Trip Augsburg, Tyskland Road Trip Augsburg, Tyskland

  Den femte dagen på din reise ankommer du i Augsburg, den tredje største byen i Bayern. Reisen fra Nördlingen til Augsburg tar litt under en time. Prøv å ankomme Augsburg på formiddagen for å få med deg så mye som mulig av byens mange attraksjoner. Med leiebil er du fleksibel og du kan skreddersy hvert ledd av reisen, du kan også endre planer enkelt etter vær og humør. Det er enkelt å komme og gå som det passer deg med en leiebil i Augsburg. Enhver besøkende i Augsburg bør besøke den Gotiske katedralen St. Mary minst en gang.

  Verdt å oppleve:

  Det over 1200 år gamle kapellet har 5 skjeldne og kulturelt viktige malerier av Hans Holbein. En kort kjøretur utenfor utenfor Augsburg finner du to andre viktige kapeller: den rokokkoinspirerte Wies-kirken, som ligger på et idyllisk fjell ved foten av Trauchgauer-fjellene mountains and the cathedral in the old town of Ulm, the largest Protestant church in Tyskland.

  Hvis din road trip i Augsburg faller mellom slutten av juli og slutten av August vil du høre jazzmusikk i hele byen og du har muligheten til å ta del Jazz Summer Festival. E annnen fin tid å besøke Augsburg er i September når Mozart-festivalen finner sted.

  Spisesteder:

  Restaurantene i Augsburg varierer med alt fra tradisjonell tysk mat til universell europeisk mat. Book gjerne et bord på Augsburg Ratskeller som ligger rett undere rådhuset for noen herlige tyske spesialiteter til gode priser. På fredager og lørdager er restauranten åpen til klokken 02:00. Dersom dfu er gld i europeisk mat bør du besøke Ecke, en innovativ restaurant som ligger bak rådhuset som (avhengig av sesongen) serverer mye vilt.

  Overnattingstips:

  Som de fleste byer du besøker din Romantiske Road Trip tilbyr Augsburg mange forskjellige overnattingsmuligheter. Gode og rimelige alternativer inkluderer Dom Hotel og Hotel-Garni Schlössle. Har du lyst til å bo der Napoleon bodde når han var i byen? Da bør du booke et rom på teigenberger Drei Mohren.

  Neste stopp: 53 minutter


  Dag 6: Hohenschwangau

  Road Trip Hohenschwangau, Tyskland Road Trip Hohenschwangau, Tyskland

  Den sjette dagen av din Romantiske Road Trip legger du ut på en halvannen times kjøretur til Hohenschwangau. Det første du vil se er det vakre slottet Neuschwanstein som blandt annet har inspirert Disney-slottet. Slottet i Snøhvit og de syv dvergene er tegnet basert på Neuschwanstein slott.

  Verdt å oppleve:

  Rett i nærheten vil du se en annen imponerende bygning - Hohenschwangau. For en unik utsikt over dalen bør du ta en tur til Mariebrücke. Hvis du planlegger din tur til Neuschwanstein i September, kan du være heldig nok til å se en av konsertene i konserthallen i slottet.

  Spisesteder:

  Reserver et bord på eksklusive Alpenrose am See på forhånd. Fra denne restauranten har du en fantastisk utsikt over innsjøen Alpsee, i tillegg til delige retter.

  Overnattingstips:

  Det finnes ikke et bedre sted å tilbringe din siste natt i Bayern enn Hotel Müller. Hoteller ligger mist mellom de to slottene. Dette hotellert i barokkstil avslutter reisen på en minneverdig og stilfull måte.

  Som vi allerede har nevnt er det perfekt å planlegge tilbakereisen fra München. Med din leiebil fra Auto Europe når du München flyplass på under to timer; du kan også fortsette din road trip i München helt til Østerrike eller Italia. Med en leiebil i München , er alle disse stedene lette å besøke!


  Romantisk Road Trip: Bayern fra sin beste side!

  Tysklands Romantiske Road Trip er et must for enhver bilentusiast. Hvorfor ikke leie en luksus leiebil for å gjøre reisen ekstra spesiell? Ta en uke fri og planlegg en Romantisk Road in Tyskland!


  Nyttig reiseinformasjon om Tyskland

  Road Trip Tips
  Road Trip Tips - Tyskland
  Leiebil enveisreise
  Leiebil enveisreise

  Utforsk andre road trip ruter i Tyskland

  Alpin Road Trip Biergarten Tour Eventyrruten
  Vinruten 1000 km på Autobahn