Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  ROAD TRIP I ALPENE

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over

  Road trip i Alpene: Fra Lindau til Berchtesgaden

  Spør en hvilken som helst bilentusiast hvilken rute de ville kjørt i drømmebilen sin og de vil svare "gjennom de tyske alpene".

  Planleggingsforslaget om å bygge veier i alpene ble sendt inn av den tyske turforeningen i 1932 og arbeidet begynte i 1933. I dag finner du her et ekstensivt veinettverk fra Lindau nær den sveitsiske grensen og ender ved Berchtesgaden ved Königsee, kun en kort kjøretur fra Salzburg i Østerrike.

  Kjær langs grensen til Østerrike for å se lange strekk av vakre landskap og vakre små landsbyer. Du vil passere hele 25 slott, inkludert Neuschwanstein, Hohenschwangau og Linderhof, 21 innsjøer og 64 fjellandsbyer. Med vakker natur og fantastisk veikvalitet er alt lagt til rette for den perfekte road trip! Spenn fast setebeltet i din leiebil fra Auto Europe og oppdag de tyske alpene.

  Route Avstand Reisetid
  Airport Munich til Lindau 209 km 2 timer
  Lindau til Immenstadt 56 km 56 minutter
  Immenstadt til Steingaden 72.6 km 1 time
  Steingaden til Benediktbeuern 51.3 km 52 minutter
  Benediktbeuern til Reit im Winkl 107 km 1 time 39 minutter
  Reit im Winkl til Berchtesgaden 62.4 km 1 time
  Total: 558.3 km 7 timer 30 minutter

  Dag 1: Lindau

  Road Trip Lindau, Tyskland Road Trip Lindau, Tyskland

  Verdt å oppleve:

  Din road trip langs de tyske alpene begynner i den pittureske byen Lindau ved Bodensee. Den enkleste måten å komme hit på en fra München flyplass. Book en leiebil med Auto Europe i forkant og start din road trip i Lindau eller direkte på flyplassen.

  Dersom været tillater det bør du planlegge en spasertur på egenhånd eller bli med en av de guidede turene i Lindau, byen er liten og utforskes best til fots eller med sykkel.

  Se den vakre arkitekturen og start med de Bayerske løvene, og fortsett til det gamle rådhuset og fyrtårnet ved havnen. Lindau er det perfekte startpunktet for en dagstur med leiebil til nærliggende Bregenz, Konstanz og Friedrichshafen.

  I tillegg er det en hyggelig shoppinggate der du kan kjøpe alt fra mat til suvenirer. Gamlebyen transporterer deg tilbake til middelalderen.

  Spisesteder:

  Etter en deilig middag i en av de beste restaurantene som for eksempel Wissingers i Schlechterbrau, Gasthof Alte Post kan du slappe av på en av Lindaus mange hoteller. Bayerischer Hof, Hotel Garni Brugger og Island Hotel er noen av de beste hotellene i Lindau. Etter en kraftig bayersk frokost er det på tide å dra videre med din leiebil fra Lindau! Ta veien B32 and og dra videre mot alpene.

  Neste stopp: 2 timer


  Dag 2: Immenstadt, Wieskirche og Benediktbauern

  Road Trip Immenstadt, Wieskirche, Benediktbauern, Tyskland Road Trip Immenstadt, Wieskirche, Benediktbauern, Tyskland

  Verdt å oppleve i Immenstad:

  Hvis du drar fra Lindau rett etter frokost vil du nå den vakre byen Immenstadt om morgenen. Byer er populær blandt skientusiaster og turgåere; I tillegge har byen to flotte museer: Hofmühle og Bergbauernmuseum.

  Hele byen gjennom er det historiske bygninger og gode eksempler på arkitektur fra 1600-tallet. Noen av de mest imponerende synene i Immenstadt er ruinene av Laubenberger slott og Königsegg slott. Dersom du skal reise til Immenstadt i Juli må du få med deg byfestivalen, Allgäu Triathlon eller byens ost - og landbruksmarked.

  Verdt å oppleve i Wieskirche:

  Neste stopp på planen er Wieskirche nær Steingaden. Turen tar ikke mer enn omtrent en time. Katedralen huser noen av de vakrefte eksemplene på rokokkonarkitektur. Fra tidlig i Juni til tidlig august er det flere konserter i kirken.

  Verdt å oppleve i Wallgau:

  En leiebil i Immenstadt fra Auto Europe tar deg enkelt fra den imponerende Wieskirche til Wallgau på under en time. Wallgau er en koselig fjellandsby med gamle gårder og et pitturesk bakdropp. I nærheten ligger Walchensee, Tysklands største og høyest liggende alpine innsjø. Du kan ta stolheis til fjellet Herzogstand der du vil ha en enestående utsikt over vannet.

  Overnattingstips i Wallgau:

  Det er flotte plasser å bo i Wallgau. Parkhotel Wallgau, for eksempel er svært populær blandt reisende. Set er også hotellene Wallgauer Hof, Gasthof Zur Post og Pension PAX. Selv om Wallgau er av beskjeden størrelese er det noen flotte restauranter som for eksempel Gasthof Isartal, Golfalm Wallgau og Holzer's Café Alpenblick. En leiebil i Wallgau gir deg god fleksibilitet på reise!

  Neste stopp: 56 minutter


  Dag 3: Tegernsee, Reit im Winkl og Ruhpolding

  Road Trip Tegernsee, Reit im Winkl, Ruhpolding, Tyskland Road Trip Tegernsee, Reit im Winkl, Ruhpolding, Tyskland

  Verdt å oppleve i Tegernsee:

  Neste del av reisen tar deg på en road trip til Tegernsee, en liten by ved innsjøen med samme navn. Du vil også finne et slott som tidligere fungerte som kloster. Klosteret hadde et bryggeri som desverre er lagt ned, men du kan fortsatt få godt lokalt ø servert her. En tur i slottet er en av attraksjonene du absolutt ikke må gå glipp av.

  En båttur på Tegernsee anbefales også på det sterkeste. Tegernsee har noen av de dyreste eiendommene i Tyskland, men på tross av prestisjen som ligger i å bo her er det mange rimelige restauranter og hoteller i området. Nyt dagen i vakre Tegernsee!

  Når du er kommer tilbake til din leiebil i Tegernsee er neste stopp på veien Reit im Winkl, kun en halvtime unna. Det vakre landskapet gjør dette til det perfekte stedet å stoppe for en piknik. Neste stopp din road trip er Ruhpolding.

  Verdt å oppleve i Ruhpolding:

  Under ditt besøk i Ruhpolding, pass på at du tilbringer tid i St. Georg kirke. Kirken ligger i byens sentrum og er en av de vakreste og mest karakteristiske kirkene du noensinne vil få gleden av å se.

  Verdt å oppleve i Berchtesgaden:

  Turens ulimate mål er Berchtesgaden, som kun ligger 45 minutter unna gjennom frodige og grønne daler. Når du ankommer Berchtesgaden med din leiebil fra Ruhpolding, vil du bli møtt av et pustberøvende panorama over alpene. Berchtesgaden er en populær destinasjon året rundt . Om vinteren er det er vintersport-paradis og om sommeren tjener det som et eventyrlig vakkert feriested.

  Historien spiller en stor rolle i Berchtesgaden. Stedet var Hitlers feriested, men byen har også stor kulturell betydning. Museet i det kongeige slott viser hustorie til kronprins Rupprecht. Slottets samling av religiøs kunst representerer også noen av de mest kjente kunstnerne i verden. Et annet viktig museum å besøke med din leiebil i Berchtesgaden er det lokale museet i Adelsheim palass som viser noen av de mest verdifulle treutskjæringene i regionen.

  Høyt over Berchtesgaden nord på Hohen Goll ligger Obersalzberg. Historieinteresserte kjenner denne luksuriøse villaen som Hitlers sommerhus, Adlerhorst eller Ørneredet. På Obersalzberg finner du Hotel zum Türken der besøkende tilbys turer med hest og vogn til inngangen av det tidligere nazi-styrte hotellet. Hotellet ligger i en labirynt av bunkere og tunneller som ble brukt av Hitler og andre prominente nazister. Du kan også ta en tur opp til Ørneredet. Dette luksuriøse hotellet gir en fantastisk utsikt over fjellene og har i tillegg en god restaurant.

  Overnattingstips i Berchtesgaden:

  Hotellet du velger til din road trip i Berchtesgaden kan være prikken over i-en, mange har flotte utsikter og flott høyfjellsinspirert dekor.

  Hvis du planlegger å på reise videre eller til flyplassen med tog anbefaler vi overnatting på Hotel Gruenberger som ligger i nærheten av stasjonen. Hotellet har sin egen terrasse med oversikt over Ache, en internett-café og spa.

  Du er garantert en autentisk høyfjellsopplevelse i Wittelsbach, som dateres tilbake til 1892.


  En Road trip i de tyske alpene

  Denne kjøreturen gjennom de tyske alpene vil ta deg mellom seks og syv timer hvis du ikke tar noen pauser. Vi anbefaler imidlertid at du stopper på veien og planlegger minst 4 dager til rådighet for å ha tid til å se og nyte alle severdighetene du passerer på ruten.

  Opplev den naturlige skjønnheten i Lindau og Bodenseece, hele veien til Schoenau am Koenigssee i Alpene. Nå som du har lest gjennom vår omfattende guide til en road trip i Alpene er det på tide å planlegge ferien! God tur!


  Nyttig reiseinformasjon om Tyskland

  Road Trip Tips
  Road Trip Tips - Tyskland
  Leiebil enveisreise
  Leiebil enveisreise

  Utforsk andre road trip ruter i Tyskland

  Biergarten Tour Eventyrruten Romantisk rute
  Vinruten 1000 km på Autobahn