Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  AUTOBAHN ROAD TRIP I TYSKLAND

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over

  Road Trip i Tyskland: Autobahn fra Köln til Berlin

  Tyske biler sees gjerne som de beste i verden når det gjelder komfort og sikkerhet, i tillegg står alltid kjøreglede i fokus når de nye modellene skapes og de testes her, på Autobahn i Tyskland.

  Å kjøre gjennom Tyskland på Autobahn er uten tvil en spennende opplevelse, spesielt dersom det er første gangen. Les deg gjennom våre road trip forslag for Autobahn i Tyskland og begynn å glede deg til den banslige gleden du vil føle når du når ditt første skilt merket "fri fart". På denne ruten vil du ikke bare kunne teste kjøreevnene dine, men også besøke noen av Tysklands vakreste og mest historiske byer.

  Våre andre road trip forslag tar deg til naturskjønne og historisk interessante steder i Tyskland. På denne turen skal vi fra Köln til Berlin gjennom kjente byer som Düsseldorf, Münster, Bremen og Hamburg. Dersom du ankommer Tyskland med fly kan du hente bilen din rett fra flyplassen og starte turen med en gang du lander. Auto Europe har leiebiler i alle byene nevnt over.

  Vår Autobahn road trip begynner i Köln. Det er tre store flyplasser i området der du kan hente bilen: Düsseldorf, Frankfurt og Köln/Bonn Flyplass. Les vår side med trafikkregler i Tyskland for å gjøre deg kjent med kjøreregler og veivett.

  Route Avstand Reisetid
  Cologne - Düsseldorf 44.4 km 43 minutter
  Düsseldorf - Münster 143.9 km 2 timer 5 minutter
  Münster - Osnabrueck 58.3 km 52 minutter
  Osnabrueck - Bremen 120.7 km 1 time 16 minutter
  Bremen - Hamburg 122.5 km 1 time 22 minutter
  Hamburg - Rostock 183.5 km 1 time 48 minutter
  Rostock - Potsdam 228.5 km 2 timer 18 minutter
  Potsdam - Berlin 35.2 km 44 minutter
  Total: 937 km 11 timer 8 minutter

  Dag 1: Köln

  Road trip Köln, Tyskland Road trip Köln, Tyskland

  Köln er den fjerde største byen i Tyskland er den største i Nord Rhine-Westphalia, den mest folkerike staten i landet. Når du kjører gjennom byen ser du raskt at dette er et metropolis som yrer av liv. Planlegg en road trip til Köln og tilbring et par dager med å se alt byen har å tilby.

  Verdt å oppleve:

  Sett av til til de mange museene i Köln og besøk Kolumba, Ludwig Museet, Schnütgen Museet, Kölnisches Stadtmuseum, eller Käthe Kollwitz Museum. Her finner du høydepunkter innen tysk kunst.

  Alter Markt, gamlebyen i Köln, er det beste stedet å stoppe for en matbit og nyte tradisjonell lokalt øl. Ta også en spasertur til Kölner Dom, byens katedrakl og få med deg basilikaen St. Gereon. Byen har mange vakre og fascinerende bygminmger så hold kameraet klart. Samenlign tilbud på din leiebil i Köln på Auto Europe sin webside, du er garantert å finne den perfekte leiebilen.

  Spisesteder:

  I årenes løp har Köln blitt en livlig og vennlig storby der det alltid er noe som skjer. Heising & Adelmann, er en restaurant med energisk atmosfære. For den lakake ølen, Kölsch, besøk Päffgen, og for tradisjonell tysk mat besøk Früh am Dom.

  Overnattingstips:

  Köln har en rekke bomuligheter å tilby. Vi anbefaler at du booker i forkant for å sikre deg et rom. På Hotel Wasserturm Köln er du garantert et luksuriøst opphold. Hvis du vil bo på familiehotell, prøv Hotel im Kupferkessel eller Das Kleine Stapelhäuschen.


  Neste stopp: 43 minutter


  Dag 2: Düsseldorf

  Road trip Düsseldorf, Tyskland Road trip Düsseldorf, Tyskland

  Etter et par dager i Köln er det på tide å dra videre til Düsseldorf via A57 Autobahn. Din destinasjon er hovedstaden i Rhine-Westphalia.

  Verdt å oppleve:

  Shop till you drop i Düsseldorf - bokstavelig talt, byen bugner av spennende butikker og du finner noe for enhver smak. En leiebil i Düsseldorf vil gjøre det mye enklere for deg å se byen. Begynn din road trip i Düsseldorf ved å utforske gamlebyen. Gamlebyen Altstadt har over 300 restauranter, barer og kafeer og du vil finne noe for enhver smak. Kunstentusiaster bør dra til Heinrich-Heine-Institut, Kunstammlug Nordrhein-Wesfalen eller Neanderthal Museum.

  Overnattingstips:

  Hvis du vil overnatte i Düsseldorf vil du ikke ha noen problemer med å finne hotell. Ikke bare i sentrum, men også utenfor byen er det et hav av alternativer. Lavprisalternativer finner du på Hotel Orangerie og Carathotel Düsseldorf. Et av de mest populære hotellene i byen er Breidenbacher Hof, a et sted kjent for sine høye standarder.


   

  Neste stopp: 2 timer 5 minutter


  Dag 3: Münster og Osnabrück

  Road trip Münster, Tyskland Road trip Münster, Tyskland

  Om du noensinne har drømt om å kjøre en luksusbil er tyskland uten tvil det perfekte landet å leie en! Vår tredje dag langs Autobahn tar deg på A1 Autobahn til koselige og karismatiske Münster. Innen ca 50 minutter med kjøring vil du ankomme med din leiebil til Münster.

  Verdt å oppleve i Münster:

  Münster er liten og lett å utforske. Det er et par steder som absolutt må sees som St Paulus katedral med sin astronomiske klokke, St. Lamberti kirken, Det utendørs naturhistoriske museum og planetarium Mühlenhof. Deresom du reiser med barn må dere besøke Allwetterzoo. Hovedattraksjonen er shoppingområdet Prinzipalmarkt der du kan kjøpe suvenirer fra din road trip til Münster.

  Spisesteder:

  Med over 30 forskjellige restauranter i byen vil Münster overraske deg med et bredt utvalg restauranter. Med en leiebil i Münster reiser du raskt og komfortabelt uten stress.

  Er du klar for neste del av turen? Sett deg i bilen, forlat byen og dra mot Autobahn A1 i retning Osnabrück. På omtrent 45 minutter vil du nå byens sentrum. Osnabrueck er en by i Saksen ved elven Hase mellom fjellet Wiehen og Teutoburg-skogen. Den ligger kun en kort kjøretur fra Dortmund og Hanover. Osnabrück er en studentby og har en ung og livlig stemning. Områder i nærheten av byens sentrum er kun for fotgjengere og det er best å bruke offentlug transport eller forflytte seg til fots.

  Verdt å oppleve Osnabrück:

  Som andre tyske byer er Osnabrück hjem til et stort antall museer. På din road trip til Osnabrück må du ikke gå glipp av Felix Nussbaum Haus - museumet med den største samlingen av kunsterens verk. Lær om byens historie på Museum Industriekultur og Kulturgeschichtliches Museum Osnabruck. Sett også av tid til St Peter's katedral, Osnabrück slottt, rådhus og dyrehagen.

  Spisesteder:

  Det er manger muligheter for å få seg et minneverdig måltid i Osnabrück. Vi anbefaler et besøk til La Vie restaurant, der du får store måltider til lave priser. Andre populære restauranter i byen er Culina, Balu og Bottled. Ettersom byen er en universitetsby er miljøet internasjonalt og mange snakker engelsk. En leiebil i Osnabrück gjør at du ikke er avhengig av offentlig transport.

  Neste stopp: 52 minutter


  Dag 4: Bremen og Hamburg

  Road trip Bremen, Tyskland Road trip Bremen, Tyskland

  Vi er kommet til fjerde dag av reisen og det er på tide å reise videre med en road trip til Bremen og Hamburg. På vei fra Osnabrück vil du passere vakre områder med fjell, åpne landskap og grønne daler. Bremen ligger ved elven Weser. En leiebil i Bremen er den beste måten å se denne spennende byen på.

  Verdt å oppleve i Bremen:

  Bremen er den perfekte destinasjonen om du er glad i sightseeing og museer. I hjertet av Bremen kommer du til Marktplatz og den gotiske katedralen Petri Dom som er over 900 år gammel. Sentrum skjuler juveler som Roselius-Haus der du finner en vakker kunstsamling.

  Spisesteder:

  Stopp for å spise på Bistro Grashoffs, der du kan nyte tradisjonelle tyske måltider. Et annet alternativ er å besøke Ratskeller, en av de eldste rådhusrestaurantene i Tyskland.

  Verdt å oppleve i Hamburg:

  Etter et deilig måltid er det på tide å fortsette din road trip langs Autobahn. Din neste destinasjon er Hamburg. Hamburg er Tysklands største havneby og regnes som det finansielle og industrielle sentrum. Hamburg er et spennende og tiltrekkende metropolis med fantastiske restauranter, flere puber, hoteller og fantastiske shoppingmuligheter. Ta en spasertur gjennom de brostenslagte gatene og opplev byen.

  Neste del av din road trip til Hamburg er dedikert til noen av byns verdensberømte museer, Hamburg Kunsthalle og Deichtorhallen Hamburg - som er regnet som en av de viktigste kunstinstitusjonene i landet. I tillegg er Hamburg et shoppingparadis - gå en tur langs Mönckebergstraße, Altona, Schanzenviertel, og Jungfernstieg og beslk byns beste butikker. Noen av Hamburg sine turistmagneter er St Pauli og Reeperbahn. Rperbahn er byens røde distrikt mded populære restauranter og klubber. Opplev Hamburg by night når du går langs Wohlillstrasse, Schulterblatt og Susannestrasse.

  Overnattingstips:

  I Hamburg er det hundrevis av bomuligheter; fra femstjerners hoteller til rimelige hostels - utvalget er enormt. Vi anbefaler Motel One am Michael som har rimelige rom og Park Hyatt dersom du vil ha et mer luksuriøst opphold. Hvis du vil bo nær Reeperbahn bør du vurdere Empire Riverside Hotel eller Boston Hotel. Med en leiebil i Hamburg er det også enkelt å bo utenfor byen.

  Neste stopp: 1 time 22 minutter


  Dag 5: Rostock og Potsdam

  Road trip Rostock ja Potsdam, Tyskland Road trip Rostock ja Potsdam, Tyskland

  Verdt å oppleve i Rostock:

  Den femte dagen begynner på A20 Autobahn til Rostock i Schleswig-Holstein nær den baltiske kysten. I det tidligere Øst-Tyskland var området det største området for skipsbygging. Planlegg din road trip til Rostock i August og du vil kunnre ta del i det populære arrangementet Hanse Sail yachtrace.

  En leiebil i Rostock vil tillate deg å oppleve hele denne vakre regionen. Begynn din road trip til Rostock med et besøk til Schifffahrtsmuseum; et museum dedikert til regionens historiske industri for skipsfart.

  Spisesteder:

  Barn vil fryde seg over et besøk i byens dyrehage. Dersom du er glad i shopping bør du besøke Kröpelinerstrasse. Stopp for lunch eller middag på en tradisjonell tysk restaurant som Petrikeller. Hvis du er glad i sjømat er Zur Kogge restaurant også et godt alternativ.

  Innen to og en halv time vil du nå neste stopp - Potsdam - hovedtsden og den største byen i Branderburg. Byen ligger bare en halvtime fra Berlin og er verdenskjent for sin arkitektur og vakre palasser.

  Verdt å oppleve i Potsdam:

  En leiebil i Potsdam er nyttig når du vil se og oppleve severdighetene utenfor byen. Begynn sightseeingen med høydepunkter som Brandenburgporten, Dampfmaschinehau, og Heilandskirche Sacrow og du vil allerede begynne å føle deg sjarmert av byens sjønnhet. Neste stopp på din road trip til Potsdam er Schloss Sanssouci. Slottet ble bygget i det 18 århundre og er på UNESCO sin verdensarvliste. Slottet pleide å være den prøysiske kongen Fredrik den Store sin sommer-residens.

  Spisesteder:

  Potsdam er hjem til flere franske restauranter. Du får gode franske retter på Juliette, Maison Charlotte og Ma Cuisine. I tilegg finner du restauranter som serverer tradisjonelle prøysiske måltider; for eksempel Fiore eller Speckers Landhaus, og stopp for dessert på Café Heider etterpå. Potsdam har en livlig utelivsscene og det er alltid mye å ta seg til for festløver. Charlotte club nær Hans-Otto theatre erv en av de mest populære feststedene i byen.

  Overnattingstips i Potsdam:

  Potsdam har hoteller for enhver smak. Du finner mange hotell og gjestehus i byens sentrum og du kan vekge og vrake etter smak og lommebok. Tilbring en natt på Haus Katharina, Stropp eller Gästehaus Urban.


   

  Neste stopp: 2 timer 18 minutter


  Dag 6: Berlin

  Road trip Berlin, Tyskland Road trip Berlin, Tyskland

  Berlin er siste stopp på din Autobahn road trip i Tyskland. Kjør inn på A115 og dra til Berlin. Tysklands hovedstad er kjent for kunst, mote og kultur og har en pulserende storbyatmosfære. Byen har vakker arkitektur og er hjem til et stort antall museer og klubber.

  Verdt å oppleve:

  Siden Tysklands hovedstad er et stort metropolis vil din leiebil i Berlin være din beste venn. Høydepunkter inkluderer Brandenburgporten, Reichstag, East Side Gallery og Kulturforum i tillegg til Museumsøyen og den filharmoniske hallen. Friedrichstrasse i Mitte district og Kurfürstendamm, samt populære Kaufhaus des Westens, er de beste shoppingstedene. Kreuzberg og Neukölln, på den andre siden, er kunstdistrikter med trendy second-hand butikker og vintagebutikker.

  På din road trip til Berlin bør du ikke gå glipp av Berliner Philharmonie, verdens ledende kammerorkester med gratis konserter hver tirsdag ettermiddag klokken 13:00. En viktig kulturevent i byen er Berliner Festspiele festival der du får se dans, musikk, kunst og litteratur.

  Spisesteder:

  Berlin har en fantstisk restaurantscene. Du finner utallige restauranter å velge mellom; fra tradisjonelt tysk til eksotisk marokkansk, tyrkisk og asiatisk mat; byen ar alt! Berlin er også rik på kafeer og kaffebarer.


  Autobahn road trip i Tyskland - Planlegg en fantastisk reise

  Vår guide endere her, men det finnes selvfølgelig mange måter å fortsette eller endre ruten. Ring Auto Europe ogh la oss hjelpe deg med din ferieplan. Først av alt; book din leiebil i Tyskland og hotellet på forhånd. Etter dette er det bare å sette seg i bilen og følge Autobahn fra Köln til Berlin!


  Nyttig reiseinformasjon om Tyskland

  Road Trip Tips
  Road Trip Tips - Tyskland
  Leiebil enveisreise
  Leiebil enveisreise

  Utforsk andre road trip ruter i Tyskland

  Alpin Road Trip Biergarten Tour Eventyrruten
  Romantisk rute Vinruten