Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  EVENTYR ROAD TRIP

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over

  Eventyrruten: Fra Frankfurt til Bremen

  Hvis du har vokst opp med brødrene Grimm er en road trip lands Tysklands eventyrrute en sikker måte å vekke nostalgien! Denne vakre reiseruten gjennom Tysklands pittureske natur vil føre deg tilbake til barndommens magiske fortellinger. Se etter pepperkakehus i søvnige, tyske landsbyer eller reis gjennom mørke skoger i en leiebil fra Auto Europe, din reisepartner!

  Eventyrruten er en av de vakreste kjøreturene i Tyskland og er oppkalt etter de vakre omgivelsene fra eventyrene samlet av brødrene Grimm. Ruten tar deg gjennnom milevis med landskap som er som tatt ut av en bildebok. Se majestetiske slott og storslåtte katedraler. Vår road trip rute tar deg fra Frankfurt gjennom Marburg hele veien til Bremen.

  Hvis du fortsatt er i det tidlige stadiet av ferieplanleggingen (kanskje fortsatt i tenkeboksen) bør du enten reise om våren, sommeren eller høsten. Alle årstidene har sin egen sjarm.

  Om våren er elvedalene dekket med et teppe av villblomster. Sommmeren i Tyskland er ofte varm og solrik og perfekt for en bilferie med stopp i naturskjønne områder. Høsten bringer en trolsk stemning med tåkelagte daler og gule løv på trærne!

  Route Avstand Reisetid
  Frankfurt til Hanau 25.6 km 29 minutter
  Hanau til Steinau an der Straße 48.5 km 30 minutter
  Steinau an der Straße til Marburg 117 km 1 time 55 minutter
  Marburg til Kassel 144 km 1 time 20 minutter
  Kassel til Göttingen 114 km 1 time 54 minutter
  Göttingen til Hameln 125 km 2 timer 7 minutter
  Hameln til Bremen 182 km 2 timer 51 minutter
  Total: 756.1 km 12 timer 23 minutter

  Dag 1: Frankfurt og Hanau

  Road Trip Frankfurt, Tyskland Road Trip Frankfurt, Tyskland

  Det perfekte stedet å starte din reise til Bremen er i Frankfurt. Mainhatten, som byen ofte kalles er Tysklands forretningshovedstad. Frankfurt flyplass er enkel å komme til og fra og et det perfekte stedet å hente din leiebil før du starter din road trip fra Frankfurt.

  Verdt å oppleve i Frankfurt:

  Riippuen siitä, kuinka paljon sinulla on aikaa suunnitella koko matka, suosittelemme viettämään vähintään 24 timer Frankfurtissa, jotta et menetä mahdollisuutta nähdä suuria ihmeitä Frankfurt am Mainissa: Senckenberg museo, Goethe House ja Römer. Avhengig av hvor mye tid du har til turen bør du ikke gå glipp av muligheten til å oppleve severdighetene i Frankfurt am Main: Senckenberg Museum, Goethe-huset og Römer.

  Verdt å oppleve i Hanau:

  Opplev magien eventyrruten har å by på med en leiebil i Frankfurt fra en av de mange leiebilstasjonene i byen. På omtrent en halvtime vil du nå første planlagte stoppested - Hanau. På din road trip til Hanau vil du fort merke brødrene Grims nørvær. Byens bronsemonument er også dens hovedattraksjon; bygget i 1898 til ære for Grimm-brødrene.

  Slottet Philippsruhe ligger ikke langt unna og er dedikert til forfatter. Utstillingene har en samling klær, dokumenter og andre ting som en gang tilhørte brødrene.

  Neste stopp: 29 minutter


  Dag 2: Steinau og Marburg

  Road Trip Hanau, Tyskland Road Trip Hanau, Tyskland

  Omtrent 30 minutter fra Hanau vil du nå Steinau, den eneste byen bortsatt fra Hanau som virkelig er brødrene Grimms by. Brødrene bodde her frem til de ble 12 år. Du vil føle det som om du blir kastet tilbake i tid til barndommens eventyrbøker ved synet av de koselige husene, brostensgatene og palassene med magiske tårn.

  Verdt å oppleve i Steinau:

  Hovedattraksjonen på en road trip til Steinau er brødrene Grimms fødested, Grimm brøsrenes museum og Museum Steinau. Schloss Steinau: et imponrende slott med fantastisk utsikt over byen er en annen populær attraksjon. Besøk Steinauer dukkemakeri i Steinau slott for en spesiell opplevelse.

  I løpet av ditt besøk med en leiebil i Steinau, bør du reservere et bord for å spise middag på Brathähnchenfarm. Restauranten ligger på et fjell men ankomsten og maten er vel verdt turen. Book et rom på Burgmannenhaus. Hotllet har en romantisk atmosfære samtidig som du har alle moderne fasiliteter.

  Spisesteder i Steinau:

  Når du har lagt ut din eventyrreise i Tyskland vil du ikke kunne unngå å legge merke til det vakre landskapet, de stille dalene og skogene. Kjør forbi Freiensteinau, Lauterbach og Alsfeld til du når ditt neste stopp Marburg. Jacob Grimm beskrev en gang byen med ordene "flere trapper i gatene enn i husene ". Marburg er en vakker by hvis gater består hovedsakelig av brostein.

  Verdt å oppleve i Marburg:

  Byen har et universitet og der er derfor mange studenter og mange arrangementer. Det er fine shoppingmuligheter samt en rekke restauranter og kafeer i byen.

  En viktig del av byens kulturattraksjoner er Elisabethkirken eller St. Elizabeths Kirke. Kirken er en av byens viktigste bygninger og huser en stor samling religiøst skulpturer og kunstverk. Gå på sightseeing med en leiebil i Marburg og reis med total frihet.

  Overnattingstips i Marburg:

  Hvis du skal stoppe for natten på din road trip i Marburg, anbefaler vi Welcome Hotel Marburg. Hotellet ser heller kjedelig ut i forhold til nabobygningene men rommene er komfortable og den har sin egen restaurant "Tartaruga", en bar, og en sauna.

  Neste stopp: 30 minutter


  Dag 3: Kassel og Göttingen

  Road Trip Kassel og Göttingen, Tyskland Road Trip Kassel og Göttingen, Tyskland

  Når dag 3 starter fortsetter turen til med en road Trip til Kassel. Reisen med en leiebil til Kassel bør ikke ta mer enn halvannen time. Brødrene Grimm tilbragte sin ungdom som bibliotekarer for Kongen av Westfalia - Jerome Bonaparte, som også var Napoléon Bonaparte sin yngste bror i Kassel.

  Verdt å oppleve i Kassel:

  Mye av byen brødrene Grimm kjente ble ødelagt under andre verdenskrig. Byen ble til slutt gjenoppbygget men i ny drakt. Kassel har to hovedattraksjoner er Grimm-museet og Wilhelmshöhe, et slott og en fjellpark på vestkanten av Kassel. Området er også flott for fjellturer så ta med fjellstøvler!

  Verdt å oppleve i Göttingen:

  Neste stopp under Eventyrruten på din road trip til Kassel er Göttingen. Etter kun 45 minutter med kjøring ankommer du i universitetsbyen Göttingen. Grimm- brødrene underviste her som professorer. En av de mest besøkte stedene i byen er hovedplassen i byen der du vil se en statue av en liten jente sammen med en gås. Det blir sagt at den som kysser gåsen vil bli belønnet med lykke. Det er derfor ingen overraskelse at studentene kysser gåsa i takknemlighet når de uteksamineres.

  Spisesteder i Göttingen:

  Den kulinariske scenen i Göttingen er for det meste (og ikke overraskende) sterkt påvirket av lokale tradisjonsrike retter. Restauranten Lockemann er vel verdt et besøk. Ta buss 10 til siste stopp og gå et lite stykke langs gaten 'Im Beeke' til restauranten. For en annen opplevelse, besøk Gaudi, som serverer alt fra tapas til pasta og sjømat.

  Overnattingstips i Göttingen:

  For et romantisk opphold, bo på hotellet Gebhards og nyt luksuslivet.

  Neste stopp: 1 time 54 minutter


  Dag 4: Hameln og Bremen

  Road Trip Hameln og Bremen, Tyskland Road Trip Hameln og Bremen, Tyskland

  Det tar omtrent en og en halv til to timer å reise med din leiebil til Hameln. Den lille byen har ikke endret seg mye siden det legendariske eventyret "Rottefangeren fra Hameln" ble skrevet ned. I byens sentrum kan du finne rottefangerens hus og bryllupshuset. "Rottefangeren fra Hameln" settes opp som skuespill hvert år, så pass på å få det med deg dersom du er så heldig å være i byen under en forestilling.

  Siste del av reisen er en to timers road trip fra Hameln til Bremen, den minste bystaten i Tyskland. Bremen er hjem til den eldste og nest største havnen i landet. Siden det er mye å se her bør du reise fra Hameln på formiddagen. Nattelivet i og rundt Schnoor-kvarteret er alltid verdt et besøk. På denne femte og siste dagen av reisen bør du hengi tiden din til Bremens fantastiske attraksjoner.

  Verdt å oppleve i Bremen:

  Populære steder du kan besøke på din road trip til Bremen er markedsplassen i den sjarmerende gamlebyen, Roselius House Museum og St. Peters Katedral, som er bygget på 1000-tallet i gotisk stil. Et annet populært landemerke er statuen av bymusikantene fra brødrene Grimms eventyr.

  Spisesteder i Bremen:

  Det er mange restauranter og barer i Bremen. Vi anbefaler Ratskeller for tyske spesialiteter. Restauranten ligger i en kjeller og er kjent som en av de eldste og mest berømte restaurantene i Tyskland. Prisene her er absolutt overkommelige og veggene er dekorert med vintønner. Dersom du er ute etter et luksusmåltid som slutt på reisen anbefales Grasshoffs Bistro.

  Overnattingstips i Bremen:

  Om du vil se deg om etter andre alternativer finnes det et hav av andre restauranter og hoteller du kan besøke med din leiebil i Bremen for ethvert budsjett. Gjør litt research på forhånd og ikke glem å vurdere om du bør booke i forkant for å få plass.


  Planlegg i forkant: Reisetjenester for Evetyrruten Road Trip i Tyskland

  Nå som du har en ide om hva du kan vente på din road trip i Tyskland er det på tide å planlegge turen. Med vår road trip guide er du klar for en uforglemmelig ferie.


  Nyttig reiseinformasjon om Tyskland

  Road Trip Tips
  Road Trip Tips - Tyskland
  Leiebil enveisreise
  Leiebil enveisreise

  Utforsk andre road trip ruter i Tyskland

  Alpin Road Trip Biergarten Tour Romantisk rute
  Vinruten 1000 km på Autobahn