Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  VINRUTEN ROAD TRIP TYSKLAND

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over

  Vinruten: Fra Frankfurt til Straßburg

  Våre reiseguider har så langt tatt deg med på en reise gjennom Tysklands vakreste reiseruter, gjennom alpene og på en reise gjennom barndommens eventyr. Denne gangen har vi planlagt en rute for vinelskere. Tysklands vinrute tar deg gjennom de mest kjente vingårdene i landet i tillegg til noen prisvinnende restauranter.

  Dersom du setter pris på å reise uten stress og med egen timeplan; velg en leiebil i Tyskland fra Auto Europe og reis på jakt etter Tysklands beste vin.

  Tysklands vinrute går gjennom landets største vinregion - Pfalz. Turen begynner i Bockenheim, nær Frankfurt og fortsetter sørover til Schweigen-Rechtenbach ved grensen til Frankrike i Pfalz.

  Tysklands vinrute er den eldste av sin sort; konstruksjonen av ruten begynte i oktober i 1935. Tysklands største skog, Pfälzerwald, beskytter ruten fra ving og regn og gir perfekte kjøreforhold. Du vil ikke bare se storslåtte utsikter og spise uforglemmelig god mat, men også ha muligheten til å prøve landets beste vin. Opplev vinruten mens den tar deg fra nord til sør i Pfälzerwald.

  Route Avstand Reisetid
  Frankfurt til Bockenheim 92 km 49 minutter
  Bockenheim til Deidesheim 27.4 km 34 minutter
  Deidesheim til St. Martin 24.9 km 44 minutter
  St. Martin til Siebeldingen 18.6 km 28 minutter
  Siebeldingen til Bad Bergzabern 16.3 km 22 minutter
  Bad Bergzabern til Straßburg 84.7 km 1 time
  Total: 263.9 km 3 timer 58 minutter

  Dag 1: Starten fra Nord

  Nord, Tyskland Nord, Tyskland

  Uansett om du velger å leie bobil eller leiebil er starten på din road trip langs Tysklands vinrute er en opplevelse for livet. Hvis du kommer langveis fra er Frankfurt Flyplass det beste startpunktet for din reise!

  Ruten begynner med en road trip fra Bockenheim. Denne byen er på sitt beste om høsten ettesom du da har muligheten til å prøve ung vin mens aldringprosessen ikke er over.

  Ruten begynner på Haus der Deutschen Vinruten nord for ruten i Bockenheim. Huset er vel verdt et besøk. Det finnes mange vinprodusenter i byen og å velge bare ett er vanskelig. I kort kjøreavstand med leiebil fra Bockenheim vil du finne mange restauranter verdt å stoppe ved. Noen av våre favoritter er Kollektur i Zeltertall-Zell som serverer herlige måltider utendørs. Gjestene på Alten Pfarrey i Neuleiningen ønskes velkommen inn i en vakker og historisk spisestue og har et vakkert uteområde du kan spise i på sommerstid. For en uforglemmelig middag prøv L'Herbe de Provence i Großkarlbach. Restauranten som ligger i toppetasjen av et historisk hus er kjent for sin elegante atmosfære.

  Etter bare et par stopp på ruten vil du innse at Tysklands vinrute har mer å by på enn god mat og drikke. Glem ikke å besøke Darmstadt, og når du er i Bad Dürkheim, besøk Dürkheimer Wurstmarkt - vinfestivalen som finner sted den andre og tredje helgen i September. Denne tiden av året handler om rødvin. Pass på å få sett Dürkheimer-tønnen, verdes største tønne!

  På reiseruten mellom Tysklands vingårder vil du se fantastiske attraksjoner på elven Rhinen. Stopp din leiebil i Deidesheim halvveis på ruten og spis middag i en av de verdenskjente restaurantene. Etterpå kan du gå en tur gjennom de brosteinslagte gatene i Deidesheim.

  Overnattingstips i Deidesheim:

  Det er mange hyggelige hoteller til din road trip i Deidesheim. Noen av de mest populære er Hotel Ketschauer Hof, kjent for sitt elegante design, Kaiser Hotel & Spa i sentrum, Deidesheimer Hof , og Schwarzen Hahn med sin eksepsjonelle restaurant.


  Dag 2: Halvveis

  Halvveis, Tyskland Halvveis, Tyskland

  Kunne du tenke deg å bo i et slott fra 756? Dette kan du gjøre midt på reisen på det firestjerners Schlosshotel Edesheim. Tilbring en natt på dette luksriøse hotellet og fortsett på reise neste morgen med din leiebil i Neustadt.

  Neustadt an der Weinstrasse er et annet høydepunkt lands vinruten i Tyskland. Byen er også hjem til et vakkert slott, Hambacher Schloss. Utsikten fra slottet er et panorama over storslåtte vingårder. I oktober er det tid for folkefest med krining av vindronningen. Hotel Palatina med sitt moderne design er perfekt for overnatting på din road trip i Neustadt. ACHAT Premium hotel tilbyr et mer rimelig opphold. Fortsett deretter med din leiebil til Maikammer.

  Vinruten i Tyskland tar deg gjennom daler og inviterer deg til å stoppe og gå turer langs brosteinslagte gater i småbyer som Maikammer og St. Martin. Maikammer er hjem til flere landsbyer bygget av vinfamilier. Ta en spasertur og oppdag lokal arkitektur. Besøk gamle St. Kosmas og St Damian kirke som tårner over resten av byen. Innsiden av kirken er fullt av malerier, skulpturer og et barokk alter. Hvis du vil ta en dagstur til Heidelberg, ligger byen bare 45 minutter fra Maikammer.

  Spisestederi:

  Pass på at du prøver lokal vin og mat på din road trip i Maikammer. Hamstre lokal vin og delikatesser å ta med hjem. Restauranter som er verdt å anbefale inkluderer Ristorante Pizzeria La Corona som serverer middelhavsmat og orientalsk mat og Dorfchronik som byr på lokal mat og vin.


  Dag 3: Sørover

  Sørover, Tyskland Sørover, Tyskland

  På veien vil du se byen Frankweiler, hjem til 1000 innbyggere, og byen Leinsweiler, med kun 500. Leinsweiler trekker turister med sin middelalderarkitektur, et rådhus fra 1619, en fontene bygget i 1581 og kirken St. Martin, som dateres tilbake til det 13. århundre.

  Besøk Geilweilerhof Institutt i Siebeldingen for å få lære mer om vinproduksjon.

  Lenger sør på Vinruten i Tyskland, vil du finne den historiske byen Bad Bergzabern, som tilhørte Frankrike fra 1792 til 1815. Siden 1964 har byen utviklet seg til en sparesort med 8000 fastboende. Bad Bergzabern er kjent for Südpfalz Therme, et lokalt spasenter som er svært populært blandt turister. Når du ankommer byen, pass på at du besøker middelalderslottet Bergzabern. Slottet har vært lagt i ruiner flere ganger, både av brann og krig, men ble restaurert i 1984.

  Spisestederi i Bad Bergzabern:

  Byen har også mange gode restauranter. Fritz Walter Weingut er populær blandt turister og har sesongbasert meny med rimelige priser. Besøk Culinarium på en solrik dag for å spise ute på deres terrasse. Ved dårlig vær anbefaler vi Weinstube Weinschlössel, en restaurant med tradisjonell tysk mat.

  Overnattingstips i Bad Bergzabern:

  Det er stort utvalg av bosteder til din road trip i Bad Bergzabern, med alternativ for alle budsjetter. Schlosshotel Bergzaberner Hof har vennlig service, er nylig renovert og har store rom. Det ligger i hjertet av byen, Hotel Kurparkblick er et rimeligere valg og gir god adgang til byens hovedattraksjoner. Hotel Pfälzer Wald på den andre siden, tilbyr elegante og store rom til sine besøkende. Med leiebil fra Bad Bergzabern er det heller ikke langt dersom du vil besøke Karlsruhe.


  Dag 4: Dagsturer og vinfestivaler

  Dagsturer og vinfestivaler, Tyskland Dagsturer og vinfestivaler, Tyskland

  Vinruten i Tyskland går gjennom spennende byer som Strasbourg der du kan se katedralen Notre Dame de Strasbourg. Stopp på din road trip til Strasbourg og spaser gjennom historiske gater og besøk Parc de l'Orangerie eller Musee Alsacien. Vi anbefaler at du planlegger et måltid her ettersom hele fire av restaurantene i Strasbourg er nominert til Michelinstjerner.

  Det er best å besøke rundt vinfestivalene når du skal kjøre leiebil til Strasbourg. Deidesheimer Weinkerwe er en av høydepunktene; den finner sted den første og tredje helgen i August. Du bør heller ikke gå glipp av festivalen Wurstmarkt i Bad Dürkheim. Mens du er det , ikke gå glipp av muligheten til å ta en road trip til Kaiserslautern.


  Vinruten road trip i Tyskland: Et paradis for vinelskere

  Vinruten i Tyskland går gjennom en av de mest fascinerende vinregionene i verden. Med en leiebil er du fri til å besøke vingårder, attraksjoner og restauranter etter egen timeplan, og endre planer etter vær og impulser.

  Auto Europe gir deg et stort utvalg leiebiler fra lokale og internasjonale bilutleieselskaper. Ta en kikk på våre tilgjengelige modeller i Tyskland og velg den beste for dine reisebehov.


  Nyttig reiseinformasjon om Tyskland

  Road Trip Tips
  Road Trip Tips - Tyskland
  Leiebil enveisreise
  Leiebil enveisreise

  Utforsk andre road trip ruter i Tyskland

  Alpin Road Trip Biergarten Tour Eventyrruten
  Romantisk rute 1000 km på Autobahn