Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  SJEKKLISTE FOR BILUTLEIE

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over

  Sjekkliste ved bilutleie!

  Å leie en bil er en enkel måte å gjøre reisen stressfri. Hva kan være bedre enn å reise til det stedet du ønsker med venner eller familie, leie en bil og begynne ferien deres sammen? Før du leier en bil; ta en kikk på hva du må huske på i tillegg til den nødvendige dokumentasjonen. Du kan finne ut mer om alle disse restriksjonene og reglene på våre nettsider, ved å kontakte oss eller ved å lese vilkårene på din voucher.

  Aldersgrenser
  Aldersgrensen for å leie bil kan variere fra 18-25 år, og ofte tilkommer et gebyr dersom sjåføren er ung. De fleste utleiere krever også at du har hatt førerkortet i minimum 1-2 år. Enkelte utleiere har en øvre aldersgrense for å leie bil og et seniorgebyr.

  Ekstra dekning
  De fleste utleiere inkluderer ikke full dekning for skade i basispakken. Du kan kjøpe ekstra dekning lokalt eller ta en titt på Auto Europe sin Refunderbare Egenandel eller Super Cover pakker.

  Reiserestriksjoner
  Spesielt i store land med flere stater, eller i land med ekstreme værforhold eller terreng har utleierne strenge reiserestriksjoner. Noen ganger er enkelte regioner i landet forbudt å reise til eller det er begrensninger som gjelder, å kjøre i vann, på strender og off road er ikke tillatt og biler kan ikke tas med til øyer.

  Kilometerbegrensninger
  Planlegg ruten din og velg bilen med omhu. Noen utleiere har begrensninger på antall kilometer du kan kjøre og du må betale mye mer for å kunne kjøre ekstra kilometer.

  Ekstra sjåfører
  Utleiere tar betalt for ekstra sjåfører og kan ha gjeldende begrensninger. Noen ganger kan ektefelle kjøre gratis, eller spesielt i sommermånedene kan en tilleggssjåfør være inkludert i prisen.

  Tolls
  Noen utleiere krever at du kjøper en spesiell brikke som samler opp tollavgifter, og noen vil tilby å betale tollavgiftene etter at bilen er returnert. Å kjøre i bestemte områder eller krysse dem kan medføre ekstra avgifter.

  Krysning av grenser
  Hver utleier har sine egne resiriksjoner angående internasjonale reiser. Noter land du skal reise til ved bestilling og vi vil bekrefte om utleier vil tillate det og om det vil koste deg ekstra.

  Gebyr ved enveisreiser
  Hvis du ikke skal returnere bilen til samme kontor som du hentet den kan det koste ekstra, og det må bekreftes med den lokale utleieren. Når du booker enveisreise gjennom vår søkemotor vil vi bekrefte tilgjengelighet og eventuelle gebyrer.

  Utstyr
  Trenger du barnesete eller GPS? Gjennom søkemotoren på vår nettsidee kan du legge til ekstrautstyr på forhånd. Vi bekrefter med utleier slik at du har det når du kommer og kan betale lokalt.

  Sjekkliste ved bilutleie