Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  KJØREINFORMASJON PÅ LATVIA

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over

  Trafikkregler i Latvia

  Generell informasjon
  Latvia er et flott land å utforske med bil. De fleste besøkende kommer for å se hovedstaden Riga, men med leiebil får du med deg så mye mer av dette spennende landet. For avslapning er Jurmala et godt destinasjonstips, enten du vil være ute i naturen eller dra på spa. Prisene i Latvia er langt lavere enn i Norge.

  Regler ved bilutleie i Latvia
  For å leie bil i Latvia må føreren være minst 21 år gammel(ytterligere alderskrav finnes for visse bilkategorier). Sjåføren må ha hatt sitt førerkort i minimum 1 år. For førere under 25 år tilkommer ekstra avgifter som betales direkte til utleier ved opphenting. I Latvia er det obligatorisk med bilbelte i for-og baksete og barn under 135cm. bør sitte i barnestol eller på bilpute.

  Fartsgrenser

  • By/tettsted: 50 km/t
  • Landevei: 90 km/t
  • Motorvei: 100 km/t

  Trafikkregler
  I Latvia gjelder høyretrafikk. Som i Norge er det påbudt å ha på halvlys hele døgnet.

  Bensinstasjoner
  De fleste bensinstasjonene i Latvia er automatiserte og holder åpent hele døgnet.

  Veiavgifter
  Det finnes ingen veiavgifter i Latvia.

  Parkering
  På de flesta stedene er parkering avgiftsbelagt, og du kjøper billett i utplassert automat. Plasser denne godt synlig i frontruten for å unngå bot. Noen steder kan du stå gratis en viss tid med P-skive.

  Forsikringsinformasjon

  Generell informasjon
  Forsikringsreglene varierer fra land til land. I alle våre priser inngår brann- og ansvarsforsikring. Ved leie i Latvia inngår også ulykkes- og tyveriforsikring i alle priser. Alle detaljer rundt forsikringen kan du lese om på voucheren du får ved booking.

  Restriksjoner ved bilutleie

  Generell informasjon
  De aller fleste leiebiler kan kjøres fritt innen vest-europa. For enkelte bilkategorier finnes det spesielle restriksjoner. Kontroller dette online ved booking. Vær oppmerksom på at leiebilen ikke kan tas med på ferje.

  Innreise til andre land
  Ønsker du å krysse grensen til et annet land med leiebil? Kanskje du planlegger å besøke Estland eller Litauen? Ekstra avgifter og restriksjoner kan forekomme. Vennligst kontakt oss så sjekker vi hvilke regler som gjelder for akkurat din bilutleie.

  Enveisleie
  Enveisleie mellom steder i Latvia er tillatt for visse kategorier og kan noen ganger medføre ekstra kostnader. Internasjonal enveisleie mellom ulike land er tilgjengelig for utvalgte kategorier og her vil det alltid medføre ekstra avgifter. Kontakt oss så beregner vi kostnadene.