Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  KJØREINFORMASJON FOR LITAUEN

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over

  Trafikkregler i Litauen

  Generell informasjon
  Litauen ligger, som de to andre baltiske landenene Estland og Latvia, ved Østersjøen. Hovedstaden Vilnius er flott, og et naturlig sted å besøke. Men Litauen byr på mye mer, og med leiebil kan du kjøre til Kaunas i sør eller kystbyen Klaipeda for både bad, shopping og kultur. Få mest mulig ut av ferien- lei bil i Litauen.

  Regler ved bilutleie i Litauen
  For å leie bil i Litauen må føreren være minst 18 år gammel (ytterligere alderskrav gjelde avhengig av bilkategori). Sjåføren må ha hatt sitt førerkort i minimum 1 år. For førere under 25 år tilkommer ekstra avgifter som betales direkte til utleier ved henting av leiebilen. I Litauen er det obligatorisk med bilbelte i for-og baksete og barn under 12 år skal sitte i barnestol eller på bilpute i baksetet.

  Fartsgrenser

  • By/tettsted: 50 km/t
  • Landevei: 90 km/t
  • Motorvei: 110-130 km/t

  Trafikkregler
  I Litauen er det høyretrafikk. Halvlys skal være på hele døgnet. Bruk hands-free ved mobilbruk.

  Bensinstasjoner
  Bensinstasjoner er generelt åpne mellom 08:00-20:00.

  Veiavgifter
  I Litauen finnes det ingen veiavgifter for personbiler med færre enn 7 passasjerer.

  Parkering
  Parkering i Vilnius kan være vanskelig, det kan være lurt å parkere i utkanten av sentrum. Ellers må man være oppmerksom på hvor man plasserer bilen og sikre at du betaler der det kreves.

  Forsikringsinformasjon

  Generell informasjon
  Forsikringsreglene varierer fra land til land. I alle våre priser inngår brann- og ansvarsforsikring. Ved leie i Litauen inngår også ulykkes- og tyveriforsikring i alle priser. Alle detaljer rundt forsikringen kan du lese om på voucheren du får ved booking.

  Restriksjoner ved bilutleie

  Generell informasjon
  De aller fleste leiebiler kan kjøres fritt innen vest-europa. For enkelte bilkategorier finnes det spesielle restriksjoner. Kontroller dette online ved booking. Vær oppmerksom på at leiebilen ikke kan tas med på ferje.

  Innreise til andre land
  Ønsker du å krysse grensen til et annet land med leiebil? Kanskje du planlegger å besøke Latvia eller Polen? Ekstra avgifter og restriksjoner kan forekomme. Vennligst kontakt oss så sjekker vi hvilke regler som gjelder for akkurat din bilutleie.

  Enveisleie
  Enveisleie mellom steder i Litauen er tillatt for visse kategorier og kan noen ganger medføre ekstra kostnader. Internasjonal enveisleie mellom ulike land er tilgjengelig for utvalgte kategorier og her vil det alltid medføre ekstra avgifter. Kontakt oss så beregner vi kostnadene.