Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  KJØREINFORMASJON FOR MAROKKO

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over

  Trafikkregler i Marokko

  Generell informasjon
  Å kjøre bil i Marokko kan for mange føles risikofylt. Hold deg i og rundt turistområdene så skal det nok gå bra. Unngå å kjøre i Rabat eller i sentrum av andre større byer. Marokko har mye å vise frem – fantastiske strender, interessant kultur og et herlig klima. Book en leiebil i Marokko med Auto Europe og bli kjent med dette herlige landet.

  Regler ved bilutleie i Marokko
  For å leie bil i Marokkko må du være minst 21 år gammel (minimumsalderen kan variere avhengig av hvilken bilkategori du velger). Du må ha hatt førerkortet i minst 1 år. For førere under 25 år kan en ekstra avgift tilkomme lokalt. Noen utleiere tillemper en maksalder på 65 år. Noen utleiere krever også et internasjonalt førerkort (utover ditt nasjonale). Det er obligatorisk med sikkerhetsbelte for alle i bilen. Vi anbefaler at alle barn under 135cm sitter i barnesete eller på bilpute i baksete.

  Fartsgrenser

  • By/tettsted: 40-60km/t
  • Landevei: 100km/t
  • Motorvei: 120km/t

  Trafikkregler
  Marokko har høyretrafikk. Generelt gjelder samme regler som i Norge. Et unntak er at høyreregelen gjelder i rundkjøringer. Lokalbefolkningen er kjent for å kjøre offensivt. Vær forberedt på at dine medtrafikanter kan bryte mot trafikkreglene. Hold avstand og hold deg innenfor fartsgrensene. Kjør aldri på natten.

  Bensinstasjoner
  Bensinstasjoner er enkle å finne i og rundt byene. Om du skal kjøre på landsbygda bør du fylle opp tanken før du kjører. Drivstoffprisen er lavere enn i Norge.

  Veiavgifter
  De veiene som binder de større byene sammen krever oftest en avgift. Du betaler bompenger på stedet.

  Parkering
  I Marokko er det ganske billig å parkere. Men om du glemmer å betale er boten dyr. Så pass på at du parkere lovlig for å unngå bot og et låst hjul. La aldri verdisaker ligge igjen i bilen, og unngå å parkere bilen på gata under natten. Vi anbefaler et overvåket parkeringshus.

  Forsikringsinformasjon

  Generell informasjon
  Forsikringsreglene varierer fra land til land. I alle våre priser inngår brann- og ansvarsforsikring. Ved bilutleie inngår også ulykkesforsikring og tyveriforsikring i prisen. Du kan lese mer om detaljene rundt forsikringsreglene på din ordrebekreftelse.

  Restriksjoner ved bilutleie

  Generell informasjon
  Leiebilsforsikringer varierer så vennligst les nøye informasjonen nedenfor før du gjør din booking. Regler som gjelder i landet der du leier bil gjelder under hele leieperioden. Alle våre leiebiler inkluderer tyveriforsikring og forsikring som dekker kollisjon. Leieavtalen begrenser ditt ansvar ved eventuelle skader på bilen eller tap til et visst egenandelsbeløp som vises på din voucher. Om du planlegger å bruke forsikringer som tilbys gjennom ditt kredittkort vennligst kontakt kredittkortselskapet direkte for detaljer. Spesifikk forsikringsinformasjon for din bilutleie finner du på din voucher.

  Innreise til andre land
  Med leiebil i Marokko er du ikke tillat til å reise utenfor landet og det er heller ikke tillat å ta bilen med på fergeoverfarter.

  Enveisreise
  Enveisreiser innen landet er tilgjengelig for noen bilkategorier mot et ekstra gebyr. Enveisreiser til andre land er ikke tillatt.