Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  KJØREINFORMASJON FOR NEDERLAND

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over

  Trafikkregler i Nederland

  Generell informasjon
  Å kjøre bil i Nederland er en behagelig opplevelse. Avstandene er små og du rekker å oppleve masse i løpet av ferien. Lei en bil i Nederland og besøk hovedstaden Amsterdam med alt den har å by på. Bad og sol får du langs kysten, og ellers er en tur med båt i kanalene og besøk til vindmøller og tulipanparkene populært.

  Regler ved bilutleie i Nederland
  For å kunne leie bil i Nederland må du være minst 21 år gammel (kan variere ut fra valg av bilkategori) samt hatt førerkort i ett år. Enkelte steder kan sjåfører under 25 år ilegges en ekstra avgift som betales ved henting. Sikkerhetsbelte er påbudt for både passasjerer og sjåfør. Barn under 12 år skal sitte i baksetet, i egen barnestol eller bilpute.

  Fartsgrenser

  • By/tettsted: 50km/t
  • Landevei: 80 km/t
  • Motorvei: 120 km/t

  Trafikkregler
  I Nederland gjelder høyretrafikk som i Norge. Bruk av bilbelte og overholdelse av fartsgrensene er regler som følges opp strengt. Fartsbøtene er noen av de høyeste i Europa. Handsfree er også påbudt.

  Bensinstasjoner
  Det er enkelt å finne bensinstasjoner, og mange holder døgnåpent.

  Veiavgifter
  Dersom du skal kjøre gjennom Westerschelde tunnelen (Terneuzen-Goes), Kil tunnelen (Dordrecht-Hoekse Waard) og Nieuwerbrug broen (i Bodegraven) tillkommer avgifter.

  Parkering
  I Nederland parkerer man på venstre side av veien. De fleste parkeringsplassene er avgiftsbelagte.

  Forsikringsinformasjon

  Generell informasjon
  Forsikringsreglene varierer fra land til land. I alle våre priser inngår brann- og ansvarsforsikring. Ved bilutleie i Nederland inngår også ulykkesforsikring og tyveriforsikring i prisen. Du kan lese mer om detaljene rundt forsikringsreglene på din ordrebekreftelse.

  Restriksjoner ved bilutleie

  Generell informasjon
  De aller fleste leiebilene kan kjøres fritt innenfor vest-europa. For enkelte bilkategorier finnes det spesielle restriksjoner. Sjekk online, ved booking, hva som gjelder for leiebilen du velger.

  Innreise til andre land
  Vil du krysse grensen til et annet land med leiebilen? Kanskje du planlegger å kjøre til øst-europa? Ekstra avgifter og spesielle restriksjoner kan forekomme. Kontakt oss så finner vi ut hvilke regler som gjelder for akkurat din bilutleie.

  Enveisleie
  Enveisleie mellom steder i Nederland er tillatt og kan noen ganger koste ekstra. Internasjonal enveisleie er tilgjengelig for visse kategorier av transportmiddel og ekstra avgifter tilkommer alltid. Kontakt oss så beregner vi kostnadene.