Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  KJØREINFORMASJON FOR ROMANIA

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over

  Trafikkregler i Romania

  Generell informasjon
  Romania byr på vakker natur, sol og bad ved Svartehavskysten, og storbyliv i hovedstaden Bucharest. Lei bil i Romania og bli kjent med dette spennende landet. Vær obs på at veistandarden på noen steder kan være meget dårlig og veimarkeringer, gatelys og skilt er sjeldne. Unngå å kjøre om natten eller i fjellet. Kjør defensivt og hold avstand til andre trafikanter. På landsbygda er storfedyr vanlig på veiene.

  Regler ved bilutleie i Romania
  For å få leie bil i Romania må du være minst 21 år gammel (minimumsalderen kan variere avhengig av hvilken bilkategori du velger). Du må ha hatt førerkortet i minst 1 år. For førere under 25 år kan en ekstra avgift tilkomme lokalt. Noen utleiere tillemper også en maksalder på 70 år. Vi anbefaler et internasjonalt førerkort. Sikkerhetsbelte er obligatorisk. Vi oppfordrer at alle barn under 135 cm sitter i barnesete eller på bilpute i baksete.

  Fartsgrenser

  • By/tettsted: 50km/t
  • Landevei: 90km/t
  • Motorvei: 120km/t

  Trafikkregler
  I Romania er det høyretrafikk. Gi fri vei til trikker. Politiet har rettigheten til å innkassere bot på stedet.

  Bensinstasjoner
  De fleste bensinstasjoner ligger i eller i utkanten av byer. Om du planlegger å kjøre på landsbygda bør du derfor fylle opp tanken i god tid.

  Veiavgifter
  I Romania har de ikke innført bompenger. Men det kreves en avgift for å kjøre over Donau via bro.

  Parkering
  Parkering er kun tillat på høyre side av veien. Vi anbefaler at du parkerer i et overvåket parkeringshus. La aldri verdisaker bli liggende igjen.

  Forsikringsinformasjon

  Generell informasjon
  Forsikringsreglene varierer fra land til land. I alle våre priser inngår brann- og ansvarsforsikring. Ved leie i Romania inngår også ulykkesforsikring og tyveriforsikring i alle priser. Alle detaljer angående forsikringsreglene kan du lese på din voucher som du får ved booking.

  Restriksjoner ved bilutleie

  Generell informasjon

  De aller fleste leiebiler kan kjøres fritt i Vest-Europa. For noen leiebilskategorier finnes spesielle reiserestriksjoner. Kontroller online ved booking hvilke reiserestriksjoner som finnes for akkurat din valgte leiebilskategori.

  Innreise til andre land

  Vil du krysse grensen til et annet land med din leiebil? Kanskje planlegger du å kjøre til Bulgaria eller Ungarn? Vennligst kontakt oss så kontrollerer vi hvilke regler som gjelder for akkurat din bilutleie, og om det tilkommer gebyrer.

  Enveisleie

  Enveisleie mellom byer i Romania er tillat og kan koste ekstra. Internasjonale enveisleier mellom ulike land er ikke tilgjengelig. Kontakt oss så beregner vi kostnaden.