Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  KJØREINFORMASJON FOR SERBIA

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over

  Trafikkregler i Serbia

  Generell informasjon
  Når du kjører bil i Serbia merker du at landets nordligste del mest består av flatt jordbrukslandskap mens landets sørligste del byr på et mer fjellrikt og frodig landskap. Siden det er ganske få bensinstasjoner så anbefaler vi at du fyller opp med drivstoff i god tid før tanken er tom. Veiene er oftest av dårlig kvalitet så det gjelder å kjøre langsomt, defensivt og med høy beredskap. Med en leiebil i Serbia kan du skreddersy din egen ferie og du får se det genuine Serbia.

  Regler ved bilutleie i Serbia
  For å leie bil i Serbia må du være minst 21 år (minimumsalder kan variere avhengig av hvilken bilkategori du velger) og du må ha hatt førerkortet i minst 2 år. For førere under 25 år kan en ekstra avgift tilkomme lokalt. Sikkerhetsbelte er obligatorisk. Vi anbefaler på det sterkeste at alle barn under 135cm sitter i barnesete eller på bilpute i baksete.

  Fartsgrenser

  • By/tettsted: 60km/t
  • Landevei: 100km/t
  • Motorvei: 120km/t

  Trafikkregler
  I Serbia er det høyretrafikk. Gi fri vei til trikker og bruk kjørelys hele døgnet. På landsbygda kan det finnes dyr på veien og det kan også mangle veiskilt. Å bruke mobiltelefon er forbudt under kjøring (handsfree går bra).

  Bensinstasjoner
  Bensinstasjoner er normalt sett åpne mellom 08:00 og 18: 00 og er oftest stengt under helgen. På motorveiene kan du finne bensinstasjoner som er åpne også på helgene.

  Veiavgifter
  I Serbia må man betale bompenger for å kjøre på motorveier. Avgiften betales når du kjører inn på motorveien. Ta med kontanter siden kredittkort sjeldent aksepteres (Euro eller lokal valuta)

  Parkering
  I hovedstaden Belgrad kan du parkere i ulike soner. Rød sone = parkering 1 time, gul sone = 2 timer og grønn sone = 3 timer. Hvis du trenger å parkere over en lengre tid bør du bruke de offentlige parkeringsplassene. Om du parkerer ulovlig risikere du å få bot og få bilen din tauet bort.

  Forsikringsinformasjon

  Generell informasjon
  Forsikringsreglene varierer fra land til land. I alle våre priser inngår brann- og ansvarsforsikring. Ved leie i Serbia inngår også ulykkesforsikring og tyveriforsikring i alle priser. Alle detaljer rundt forsikringsreglene kan du lese på din voucher som du får ved booking.

  Restriksjoner ved bilutleie

  Generell informasjon
  De fleste leiebiler kan kjøres fritt i Vest-Europa. For noen leiebilskategorier finnes spesielle reiserestriksjoner. Kontroller online ved booking hvilke reiserestriksjoner som finnes for akkurat din valgte leiebilskategori.

  Innreise til andre land
  Vil du krysse grensen til et annet land med din leiebil? Da må du informere oss om dette ved booking. Ekstra gebyrer og spesielle restriksjoner kan forekomme. Vennligst kontakt oss så kontrollerer vi hvilke regler som gjelder for akkurat din bilutleie.

  Enveisleie
  Enveisleier mellom visse steder i Serbia er tillatt og kan ibland koste ekstra. Internasjonale enveisleier mellom forskjellige land er tilgjengelige for visse kjøretøyskategorier og ekstra gebyrer tilkommer alltid. Kontakt oss så beregner vi kostnadene.