Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  KJØREINFORMASJON FOR THAILAND

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over

  Trafikkregler i Thailand

  Generell informasjon
  Bilutleie i Thailand er kanskje ikke noe for uerfarne sjåfører. Her gjelder det å kjøre defensivt og holde avstand til andre bilister og mopedister. Thailand tilbyr på herlige strender og mengder av kulturelle severdigheter. Tenk på at Thailand har venstretrafikk og at du aldri bør kjøre når det er mørkt.

  Regler ved bilutleie i Thailand
  For å leie bil i Thailand må sjåfører være minst 21 år (minimumsalderen kan variere avhengig av hvilken bilkategori du velger). Føreren må ha hatt sitt førerkort i minst 1 år. For førere under 25 år tilkommer ekstra avgifter som betales direkte til utleieren ved opphenting. Et internasjonalt førerkort anbefales (utover det nasjonale). I Thailand er det påbudt med sikkerhetsbelte både i fram- og baksete. Vi anbefaler at alle barn under 135cm sitter i baksete på bilpute eller i barnesete.

  Fartsgrenser

  • By/tettsted: 50km/t
  • Landevei: 90km/t
  • Motorvei: 120km/t

  Trafikkregler
  I Thailand er det venstretrafikk. Veiskiltene er oftest både på thai og på engelsk. Det er ikke tillatt å bruke mobiltelefon når du kjører (handsfree går bra). Vi anbefaler at fokuset ligger på veien hele tiden. Kjør defensivt og se opp for syklister, mopedister og andre trafikanter. Unngå å kjøre på natten siden en del kjører uten å ha på lys.

  Bensinstasjoner
  I og omkring de større byene er det mange bensinstasjoner. De fleste tar ikke kredittkort så ta med kontanter. Planlegg kjøreturen godt.

  Veiavgifter
  Ved kjøring på motorveier i og omkring Bangkok kreves bompenger. Det er planlagt flere avgiftsbelagte veier i fremtiden.

  Parkering
  På grunn av stort antall kjøretøy i Thailand er det vanskelig å finne en ledig parkeringsplass i de større byene. Ta i bruk hotellets parkering eller finn en overvåket parkering. La aldri verdisaker ligge igjen i bilen.

  Forsikringsinformasjon

  Generell informasjon
  Forsikringsreglene varierer fra land til land. I alle våre priser inngår brann- og ansvarsforsikring. Ved leie i Thailand inngår også ulykkesforsikring og tyveriforsikring i alle priser. Du kan lese mer om detaljene rundt forsikringsreglene på din voucher.

  Restriksjoner ved bilutleie

  Generell informasjon
  Når du leier bil i Thailand er det ikke tillat å ta kjøretøyet utenfor landets grenser. Det er ikke heller tillat å ta leiebilen på en ferge.

  Enveisleie
  Enveisleie inne i landet er tillat mellom visse steder og ekstra gebyrer tilkommer. Internasjonale enveisleier (mellom forskjellige land) er ikke tillat.