Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  KJØREINFORMASJON FOR TYRKIA

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over

  Trafikkregler i Tyrkia

  Generell informasjon
  Tyrkia byr på herlige kystlinjer og interessante kulturhistoriske steder. Med en leiebil i Tyrkia kan du kjøre til Istanbul eller Ankara og oppleve den pulserende storbyfølelsen som er så spesiell for Tyrkia. Dra til den tyrkiske rivieraen i sør der du kan bade og sole deg i Antalya eller Alanya. Det tyrkiske veinettet moderniseres stadigmen vi anbefaler defensiv kjøring og forsiktighet.

  Regler ved bilutleie i Tyrkia
  For å få leie en bil må du være minst 21 år (minimumsalder kan variere avhengig av hvilken bilkategori du velger). Du må ha hatt førerkortet i minst 1 år. For førere under 25 år kan en ekstra avgift tilkomme lokalt. Noen utleiere har en maksalder på 70 år. Det er obligatorisk med sikkerhetsbelte for alle i bilen. Barn som veier under 36kg må sitte i barnesete eller på bilpute.

  Fartsgrenser

  • By/tettsted: 50km/t
  • Landevei: 90km/t
  • Motorvei: 110km/t

  Trafikkregler
  Tyrkia har høyretrafikk. Kjørelyset skal være på også på dagen. Om du kjører på landsbygda vær oppmerksom på tamme dyr som krysser veibanen.

  Bensinstasjoner
  Langs med den tyrkiske rivieraen i sør (og i storbyer) finnes det mange bensinstasjoner. På landsbygden kan det være lengre avstander mellom stasjonene så planlegg kjøreturen godt. De fleste stasjoner har åpent mellom kl. 06:00 til 22:00. Langs motorveiene finnes det bensinstasjoner som har åpent døgnet rundt.

  Veiavgifter
  I Tyrkia finnes det akkurat nå avgiftsbelagte veier. Du betaler gjennom å lade opp et verdikort, eller med kontanter. Også Bosporos broen i Istanbul krever en avgift.

  Parkering
  I Tyrkia betaler du for din parkering til spesielle parkeringsvakter (det finnes ingen automater). Om du vil parkere for en lengre tid anbefales parkeringshus eller hotellparkeringer.

  Forsikringsinformasjon

  Generell informasjon
  Leiebilsforsikringer varierer så les informasjonen nedenfor nøye før du gjør din booking. Regler som gjelder i landet der du leier bil gjelder under hele leieperioden. Alle våre leiebiler inkluderer tyveri- og kaskodekning. Dekningen begrenser eventuelle skader på bilen eller tap til et visst egenandelsbeløp som vises på din voucher. Om du planlegger å bruke forsikringer som tilbys gjennom ditt kredittkort, vennligst kontakt kredittkortselskapet direkte for detaljer. Spesifikk forsikringsinformasjon for din bilutleie kan du lese på din voucher.

  Restriksjoner ved bilutleie

  Generell informasjon
  Med leiebil i Tyrkia er det ikke tillatt å reise utenfor landet og det er heller ikke tillat å ta bilen med på ferge.

  Enveisleie
  Enveisleier innenfor landets grenser er tilgjengelig mot ekstra gebyr. Enveisleier til et annet land er ikke tillatt.