Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister
  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over

  Bloggsøk


  Kategorier

  Søker etter blogginnlegg......

  Å kjøre i utlandet – tips og triks

  Det å leie bil mens du ferierer i utlandet er en fantastisk måte å gi deg selv mer frihet. Med leiebil kan du utforske det du vil, når du vil istedet for å være avhengig at offentlig transport - noe som begrenser valgmulighetene dine for hvor og når du kan reise.Det å kjøre i utlandet kan imidlertid være forvirrende noen ganger, så det er viktig å passe på at du er forberedt før du drar. Her er våre tips for hvordan du kan gjøre deg klar til å kjøre i utlandet.

  Finn ut hva reglene er – og hold deg til dem.

  Det første og mest åpenbare steget er å finne fram veireglementet for det landet du skal reise i. Sett av god tid til å gjøre deg kjent med disse. Pass på at du får med deg hva som er lovpålagt å ha med i bilen, så vel regelverk for å bruke veiene.

  Planlegg kjøreruten nøye

  Ikke gjør ferien vanskelig ved å starte turen uten å ha en plan for hvor du vil reise. Det å planlegge ruten nøye vil si at du kan konsentrere deg om å venne deg til å kjøre i det landet du skal til, istedetfor å prøve finne fram. GPS er et godt hjelpemiddel men ikke stol utelukkende på disse – Planlegg en rute på papiet også, i tilfelle GPSen skulle ta feil.

  Vær oppmerksom

  Når du kjører bil i utlandet lønner det seg å være forberedt på det uventede. Forskjellige nasjoner har forskjellige trafikkulturer og kjørestiler – Sjåfører i Spania for eksempel, er kjent for deres noe aggressive kjørestil – og veietikette kan variere veldig fra sted til sted.Du finner våre kjøreguider her.Så – aldri anta at du vet hva andre sjåfører kommer til å gjøre, og prøv å holde deg klar til å regere på uventede situasjoner til en hver tid. Dette kan selvfølgelig gjøre det å kjøre i utlandet noe slitsomt, noe som bringer oss til neste punkt på listen.

  Ta regelmessige pauser

  Det er alltid viktig å ta regelmessige pauser på lange reiser, men dette er spesielt viktig når du kjører i utlandet. Dersom du for eksempel besøker et land der man kjører på venstre side av veien krever dette mye fokus og konsentrasjon fra din side. Når du i tillegg skal tenke på uvante kjøreregler og normer betyr det at man gjerne blir fortere sliten enn vanlig. Altså er det lurt å sette av god tid til reisen og planlegge mange stopp for å ta kaffepauser eller bare slappe av litt.

  Bloggsøk


  Kategorier