Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister
  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over

  Bloggsøk


  Kategorier

  Søker etter blogginnlegg......

  De beste stedene å lese (bok-tips)

  Mange av oss liker å lese en god bok på ferie. Lange, late dager er perfekte for å lese og i en studie gjennomført av Auto Europe fremgår det at vi leser 2,4 bøker i gjennomsnitt mens vi er på ferie. Gjennomsnittet dras opp av svenskene som i gjennomsnitt leser hele 3 bøker mens de er ute og reiser.Det er avslappende å lese og i en travel hverdag blir det ofte lite tid. Bøker støver ofte ned i hyllen selv om de er kjøpt med de beste intensjoner. Enten det er på papir eller på skjermen til en kindle er det ikke alltid enkelt å få tid til å lese – til og med på ferie. Vi har laget en liste over steder det er perfekt å ha en bok for hånden.

  På solsengen

  Solsengen er en av de beste stedene å lese. Legg deg under parasollen og nyt lyden av vannet og den varme temperaturen. Når du har klart å få tak i en solseng må du bare vite hvilken bok du skal lese! Vi anbefaler The Beach av Alex Garland. Den handler om en ung backpacker på leting etter den perfekte paradis-stranden i Thailand.

  I parken

  Lesere som ikke lar seg affisere av litt støy kan nyte den friske luften ved å lese i parken. Det er også gode sjanser for at du treffer på en selger som tilbyr snacks. Kanskje is , brus eller popcorn? Kanskje du også treffer nye venner, som i filmen Forrest Gump? Vi anbefaler boken skrevet av Winston Groom på det varmeste. Bokens hovedperson forteller historien om sitt liv, vietnamkrigen, universitetstiden og kjærligheten.

  På toget eller flyet

  Uten tvil et perfekt sted å lese for å få tiden til å gå. Du er fremme før du vet ordet av det med en fengende bok i fanget. Vi anbefaler Nattog til Lisboa av Pascal Mercie, Piken på toget av Paula Hawkins eller Terminal man av Alfred Mehran. Alle disse har inspirert storfilmer med sine gode historier.

  I bilen

  Finn et stille sted på en åskam eller langs stranden og ta frem en god bok mens du har vinduene åpne. Legg deg i baksetet eller len førersetet tilbake. Vi anbefaler Into the Wild av Jon Krakauer, en internasjonal bestselger om en velstående ung mann som bestemmer seg for å gi slipp på alle eiendeler og haike til Alaska.

  Foran peisen

  Det perfekte stedet å lese en kald vinterkveld. Lag varm kakao, sett dere tett sammen og les Narnia av C.S. Lewis for de minste.

  På kafe

  En klassiker. Det er noe sjarmerende ved å sitte på kafe med en god bok mens du innimellom ser opp og studerer menneskene rundt deg. Sett deg på favorittborder dit og ta frem en klassiker som Og solen går sin gang av Ernest Hemingway.

  Hovedbiblioteket

  For deg som er over gjennomsnittet glad i bøker er biblioteket som himmel på jord; spesielt hvis byen du resier til har et berømt bibliotek. Å se gjennom den lokale samlingen og være omgitt av storslått arkitektur er en opplevelse helt for seg selv. Vi anbefaler The Invisible Library av Genevieve Cogmanhe og Endless Story av Michael Ende.

  På do

  Man kan ikke nekte for at når andre planer slår feil er det alltid fred å få på do. Som en aller siste løsning er porselenstronen et fint sted å lese. Her kan du kanskje gjette hva vi har å anbefale? Game of Thrones. Den første boken i serien A Song of Ice and Fire av George R. R. Martin. Dens popularitet er ikke uten grunn og du vil snart være like trollbundet som resten av bøkenes fanskare.Hva er din favorittbok og hva leser du på ferie i år?

  Bloggsøk


  Kategorier