Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister
  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over

  Bloggsøk


  Kategorier

  Søker etter blogginnlegg......

  Farene ved Vannplaning

  Hva er vannplaning?

  Vannplaning er et fysisk fenomen som fremkommer når et lag av vann bygger seg opp mellom kjøretøyets dekk og overflaten på veien. Det viser seg ved en høy hastighet når dekkene ikke klarer å drenere alt vannet. Dette fører til mindre respons fra kjøretøyets bremsesystem og kan føre til sluring. Det er viktig å ikke undervurdere faren for vannansamling på gater, veier og motorveier når du skal ut og kjøre. Vannplaning oppstår som regel om våren og høsten. Vi ønsker å gjøre bilistene oppmerksomme på farene ved vannplaning da det kan føre til tap av kontroll over kjøretøyet og føre til farlige ulykker.

  Hva skjer egentlig?

  Vannplaning er et tap av kontakt mellom hjul og bakken, forårsaket av en vannbarriere som bygger seg opp når dekkene ikke kan fjerne store mengder av oppsamlet vann. Dette kan føre til skrens og destabilisere bilen.

  Hvilke faktorer påvirker vannplaning?

  Værforholdene har stor innflytelse på dette fenomenet. Under kraftig regn kan vannplaning skje når som helst. Det oppstår ofte når det er et lag av regnvann på veien. De viktigste faktorene som bidrar til vannplaning er: bilens hastighet, dekkenes evne til å fjerne vann, og effektiviteten av dempere.

  Hvordan kan du beskytte deg mot vannplaning?

  For å minimere sjansen for en ulykke, observer værforholdene nøye. Hvis et lag av vann ligger på veibanen, løft foten fra gasspedalen og brems ned. Husk å ikke trykke påbremsene plutselig ettersom det bare vil forsterke vannplaning og skrens som resultat. Prøv å kjøre i dekket sporene etter bilene foran deg og hold trygg avstand. Sjekk dekkene for slitasje på en jevnlig basis, den anbefalte dekkbanen er på 2,5 mm. Sørg også for at dekkene har riktig lufttrykk. Vi hos Auto Europe håper du holder deg trygg på veiene i høst, fortell oss gjerne tips og erfaringer i kommentarfeltet.

  Bloggsøk


  Kategorier