Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister
  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over

  Bloggsøk


  Kategorier

  Søker etter blogginnlegg......

  Tips for å reise alene

  Å reise alene kan være en noe skremmende tanke for både menn og kvinner – spesielt om du har tenkt deg utenfor allfarvei og utenfor Europa.Opplevelsen trenger overhodet ikke å være negativ om du følger et par grunnleggende reisetips. Ifølge Auto Europe sin undersøkelse blandt feriereisende er blir i gjennomsnitt 26,1 dager hvert år mens vi reiser 2810 km med fly. Selv om det er viktig å føle seg trygg på reise er det viktig å ikke glemme tingene som beriker og skaper gode minner.

  Reisetips #1: Hold deg trygg

  Toppen av listen er selvsagt: Hold deg trygg på reise! Mange som reiser alene bekymrer seg for om de er trygge på reise utenlands. Ofte er dette et resultat av frykten for det ukjente men det er ikke til å stikke under en stol at enkelte land og byer er tryggere enn andre. Turister kan fort bli ofre for svindel om de ikke er årvåkne enkelte steder.Dette trenger imidlertid ikke å ødelegge ferien. Ofte er det nok å være våken for å unngå uønskede situasjoner. Pass ekstra på i store byer; spesielt om natten og i turistområder. Les deg opp om lokale svindelmetoder før du reiser og hold en lav profil. Kle deg passende og begrens antallet verdisaker du bærer. Pass på så du vet hvor du er i forhold til hotellet og pass på drinkene dine hvis du er på et utested.

  Reisetips #2: Tilpass deg omgivelsene

  Å forsvinne i mengden kan være lettere sagt enn gjort. Noen steder er det vanskelig å ikke stikke seg ut som turist; men dette betyr ikke atr du ikke kan tilpasse deg på andre måter; for å virkelig nyte feriestedet – prøv å leve som en innfødt. Hvis livet på reisemålet holder et roligere tempo; prøv å være litt tålmodig. Du er på reise for å nyte tiden.Lær de kulturelle normene på reisemålet. Noen steder er det frekt å vise sålen på skoene, noen tar smil på en annen måte enn her i Norge. Å kjenne litt til kulturen vil spare deg som reisende for mye hodebry. For eksempel; sett deg inn i hvordan kulturen for tipsing fungerer slik at du unngår pinlige opplevelser. En av de viktigste tingene du kan ta med deg er rett og slett evnen til å si nei! Som turist mottar du mange tilbud og råd og det å lære å si nei kan være nok til at du får gå i fred.

  Reisetips #3: Ikke gå glipp av opplevelsen

  Ikke tilbring ferien med nesen i en bok eller øynene festet på en skjerm. Ifølge en undersøkelse av Auto Europe leser vi i gjennomsnitt 3 bøker på ferie. Hold deg åpen som samtaler og nye bekjentskaper og velg hoteller der du lett kommer i snakk med andre reisende.

  Reisetips #4: Spis lokalt

  Spis der de lokale spiser; ikke bare er det billigere men du vil få oppleve et hav av nye smaker, dufter og du treffer nye mennesker. Matvogner er ofte billige og har mer autentisk mat enn restaurantene i turistområder. Lokale markeder er ofte ideelle steder å plukke opp lokale smaker og dufter.

  Reisetips #5: Lær deg noen nye ord

  Det er alltid viktig å lære noen nye ord og fraser. Ikke bare for å holde deg trygg, men også for å være høflig. Uansett uttale kan et godt forsøk og et smil gjøre underverker. Prøv å fokusere på å lære ord og fraser som kan komme til nytte på turen. For eksempel «takk», «hallo» og «farvel», men ikke stopp der; Lær deg fraser som kan hjelpe deg til å finne veien og orientere deg; tross alt spør turister om veien 2.4 ganger på to uker.Hvis du har egne tips til hvordan du best kan nyte å reise alene – skriv en kommentar i feltet under! Vi vil gjerne høre det!

  Bloggsøk


  Kategorier