Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister
  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over

  Bloggsøk


  Kategorier

  Søker etter blogginnlegg......

  10 tips til å spare på bilkjøring

  Bil eller ingen bil? Det er spørsmålet! Hver bileier vet hvor dyrt det kan være å ha bil til tider, og det er fint spare der man kan. Med reperasjoner, EU-kontroller, bensin og regelmessig service svir bilen fort hull i lommeboken.Auto Europe, en ledende leiebilsmegler har gjort en undersøkelse for å finne ut hvor mye vi bruker på bil i løpet av livet, og i året.Her er ti tips for å senke kostnadene på bilen din.

  EU-kontroll

  EU-testen kommer du ikke utenom. Denne lovfestede testen av bilens veisikkerhet må vi alle gjennom. Dersom kjøretøyet ikke blir godkjent må du utbedre punktene og ta etterkontroll. EU kontrollen må gjøres 4 år etter bilens første registrering og deretter hvert annet år. Kontrollpunktene inkluderer sikt, bremser, lys, støy og avgasser. Lesd kontrollpunktene nøye og sørg for at du unngår merknader og etterkontroll! På denne måten sparer du tid og penger.

  • Sjekk at hornet fungerer som det skal
  • Se at lysene virker og er uskadet
  • Vindusviskerne skal virke på alle trinn og pusse rent
  • Sidespeilene kan ikke være knust eller sprukket
  • Du må ha varseltrekant i bilen.
  • Alle sikkerhetsbeltene skal fungere
  • Sjekk at alle hjulboltene er på plass
  • Speedometeret må virke
  • Ha vognkort klart
  • Sjekk at du har en refleksvest i bilen

  Bensin

  Prisen på bensin stiger hvert år, og må inkluderes når vi snakker om kostnader for å eie bil. Det er alltid verdt tiden å sammenlikne priser på bensin, men det finnes også andre ting du kan gjøre for å senke kostnadene.

  • Slå av air condition med mindre du trenger det – klimaanlegget bruker mye bensin.
  • Bilens vekt har mye å si på hvor mye bensin den bruker så fjern unødvendig ballast.
  • Brå stopp og akslerering krever mye drivstoff så kjør pent og lommeboken vil takke deg!

  Vedlikehold

  Vedlikehold og relaterte reperasjoner koster europeere i gjennomsnitt 57 euro i måneden. Mens uventede reperasjoner kan være frustrerende er det noe som kan unngås i mange tilfeller. Forebygging er alltid bedre enn kuren. Hold øynene åpne når du kjøper bil. Når kjøpet er gjort og du er stolt ny bileier er det best å ta regelmessig service. Lær deg litt om bil selv og spør venner og foreldre om hjelp slik at du slipper unødvendige turer til mekaniker.

  Parkeringsavgifter

  For byboerne som bruker bilen sin hver dag, enten på vei til jobb eller til ærend følger parkeringsavgifter med hverdagen. Parkeringskostnader for europeere utgjør, ifølge vår Auto Europe studie, i gjennomsnitt 13 euro i måneden. Ved car sharing sparer du parkeringsavgifter såvel som utgifter på bensin. To mer miljøvennlige alternativer er bruk av offentlig transport eller Park & Ride (P + R). P + R er parkering som er i nærheten av offentlig transport. På denne måten slipper du høye kostnader for parkering i sentrum. Ved hyppig parkering ent bestemt sted som f.eks på jobben er det lurt å be om fast parkeringsplass.

  Forsikring

  Man bør ta seg god tid ved valg av forsikring. Det er så mange alternativer at man kan bli svimmel av mindre. Bruk kalkulatorer på nett til å sammenlikne priser og dekning. Det kan lønne seg i investere i en forsikringsmegler. Mange selskap tilbyr også lavere priser om du samler alle forsikringer i ett selskap. Husk også å lese gjennom forsikringspapirene hvert år slik at du holder deg oppdatert på endringer i vilkårene.

  Skatter og avgifter

  Skatter og avgifter koster europeere 17 euro i måneden. Dette varierer naturligvis fra land til land og er også avhengig av størrelse, ytelse og kjøretøyets drivstoffeffektivitet. Det er verdt å tenke på å kjøpe el-bil for å spare inn på disse postene.

  Vask

  Vår undersøkelse viser at europeere bruker ca 3.50 euro på regjøring av bilen per måned. Det er ikke så mye, men over 12 måneder kommer regningen på ca 42, 50 euro per år. Som i mange andre tilfeller er selvgjort velgjort og det lønner seg å vaske selv!

  Bøter

  Her kan du spare ved å se deg godt for før du parkerer og passe på speedometer og skilting. Å bli bøtelagt er unødvendig og veldig irriterende. Se deg for og spar deg for en sur utgift.

  Charsharing

  Vi har nevnt carsharing i punkt 4. Car sharing har mange fordeler, mindre bensinforbruk og færre biler på veiene. Hvis det ikke er mulighet for carsharing der du jobber kan du sjekke car pooling via nettet.

  Vær sporty

  Vi snakker ikke om sportsbiler, men om å ta sykkelen fatt. I tillegg til å spare penger og unngå trafikkorker sparer du miljøet og holder deg i form.

  Hvis det totalt sett for deg ikke lønner seg å ha bil er det bedre å spare seg kostnadene og leie når dette er nødvendig. Hos Auto Europe finner du gode tilbud og rabatter året rundt. Vi hjelper deg gjerne med å finne riktig leiebil. Ring oss på +47 219 54 186 .

  Bloggsøk


  Kategorier