Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  INTERNASJONALT FØRERKORT

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over

  Informasjon om internasjonalt førerkort ved bilutleie

  Hvorfor trenger man internasjonalt førerkort?

  Et internasjonalt førerkort er et dokument som kreves i enkelte land og av enkelte bilutleieselskaper for å kjøre bil i utlandet. Du må presentere det internasjonale førerkortet sammen med ditt originale førerkort. Det anbefales å ha et internasjonalt førerkort når du kjører din egen bil utenlands og dersom du skal leie bil i landet du besøker. Et internasjonalt førerkort inneholder informasjon på flere forskjellige språk og tillater deg å kjøre bil i flere forskjellige land i samsvar med deres lokale lover og regler. Internasjonale førerkort er bare obligatrisk i noen få land men vi anbefaler likevel at du har med denne dokumentasjonen når du reiser i utlandet. Dokumentet ble oppfunnet for å sørge for at lokale myndigheter kan lese informasjonen i ditt førerkort på et språk de forstår.

  I hvilke land kreves et internasjonalt førerkort?

  Internasjonale førerkort er ikke obligatorisk i alle land. I EU - for eksempel eller i EEA (Europas økonomiske område) kreves ikke internasjonale førerkort for førerkort innehavere av de fleste stater i EU.

  Det anbefales at du sjekker hvilke regler som gjelder i akkurat det landet du skal reise i før avreise. Merk at enkelte bilutleieselskaper krever fremvisning av internasjonalt førerkort ved utlevering av bilen, det er derfor svært viktig at du leser de vilkår og betingelser som gjelder for ditt bilutleieselskap. Hvis bilutleieselskapet krever internasjonalt førerkort kan du nektes utlevering av bilen dersom du ikke har dette for hånden.

  Hvis du kontakter Auto Europe via telefon eller e-post kan vi bekrefte eller avkrefte om du trenger internasjonalt førerkort på din neste ferie og om landet du skal reise i - eller bilutleieselskapet krever dette. Merk at et internasjonalt førerkort er en god investering uansett om det er påkrevd på neste ferie eller ikke; dokumentet gjør ting eklere dersom du blir stoppet av lokale myndigheter.

  Enten du reiser i forbindelse med forretning eller på ferie er det siste du ønsker forsinkelser på bagrunn av logistiske problemer eller mangel på dokumentasjon. Av dennne grunnen anbefaler vi internasjonale førerkort også når dette ikke kreves.

  Hvem kan forespørre et internasjonalt førerkort?

  Et internasjonalt førerkort kan forespørres av deg som har førerkort og norsk bostedsadresse.

  Hvor og hvordan får jeg et internasjonalt førerkort?

  Det er enkelt å få et internasjonalt førerkort til din reise, men vær ute i god tid for å sørge for at du får dokumentasjonen i tide. Dette kan du gjøre på NAF sentere over hele Norge. Du kan også bestille dette via nettet. Det finnes to forskjellige typer, 1 års og 3 års. Dersom du skal til flere land kan det hende du må ha begge typer. Merk at lisensen BARE er gyldig sammen med ditt nasjonale førerkort! Dokumentasjonen koster 290 NOK hos NAF med 50 NOK i rabatt for medlemmer. Ved nettbestilling kommer porto på 30 NOK i tillegg.

  For å søke om et internasjonalt førerkort må du ha med 2 passfoto som stemmer overens med politiets retningslinger for passfort, gyldig førerkort (eller kopi av begge sider) og ditt mdlemsnummer i NAF dersom du kvalifiserer for rabatt.

  Trenger du mer informasjon?

  Vi har prøvd å gi deg all nødvendig informasjon om internasjonale førerkort via denne siden. Dersom du har spørsmål ber vi deg kontakte vært erfarne team via telefon eller e-post. Auto Europe har 60 års erfaring med bilutleie og besvarer gjerne de spørsmål du måtte ha.