Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  HVILKE ALDERSGRENSER GJELDER VED BILUTLEIE?

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over

  Aldersgrense ved bilutleie med Auto Europe

  Globalt kan du komme over minimums - og maksimumsgrenser for alder ved bilutleie og gebyr vil ofte tilkomme som øker den totale leieprisen. Denne informasjonen er spesielt relevant for sjåfører under 26 år ettersom bilutleieselskaper ofte vil legge til et ekstra daglig gebyr kjent som "gebyr for ung sjåfør". Aldersgrenser og gebyr varierer avhengig av land, utleieselskaper og stasjoner. Vi anbefaler at du leser din voucher nøye og gjør deg kjent med de gjeldende vilkår og betingelser i tillegg til ekstra krav og gebyr.

  Hva er nedre aldersgrense ved bilutleie?

  De fleste land tillater bilutleie for sjåfører fra 18 år (mer info i skjemaet under), men selv om de fleste bilutleieselskaper tillater utleie til unge sjåfører er det sannsynlig at de legger til et gebyr for unge sjåfører og begrenser ditt utvalg av biltyper og kategorier. Det er viktig å merke at de fleste holder høyere aldersgrenser ved bilutleie enn 18 år. Generelt er det enklere å leie bil fra du er 20 år selv om det kreves ekstra gebyr for sjåfører opptil 26 år. Det er også viktig å huske på at selv om du er gammel nok til å leie bil tilkommer det også krav til hvor lenge du har vært i besittelse av førerkortet; vanligvis må førerkortet være permanent og minst ett år gammelt. Ettersom førerkortet må være minst ett år gammelt må leietaker som regel være 19 år for å leie bil. Husk også aldersgrensene i forhold til alle eventuelle ekstra sjåfører. Følg linkene under for nyttig informasjonom bilutleie for visse aldersgrupper.

  Hva er øvre aldersgrense ved bilutleie?

  Øvre aldersgrenser for bilutleie er relavtivt nytt blant bilutleieselskaper. Denne restriksjonen betyr at sjåfører over en viss alder ikke kan leie bil. Generelt er øvre aldersgrense 75 år men bilutleieselskaper kan sette sine egne aldersgrenser. Den gode nyheten for senior sjåfører er at denne begrensningen bare gjelder i et fåtall av Europeiske land. Akkurat som for unge sjåfører kan gebyrer legges til for senior sjåfører. Merk at bilutleieselskap til tider krever ekstra dokumentasjon for senior sjåfører; for eksempel legeerklæring som sier at sjåføren er i stand til å kjøre bil og attest fra kundens forsikringsselskap som bekrefter at de har kjørt skadefritt eller oppklaringer av forsikringssaker i tillegg til info om førerkortets gyldighet. For senior sjåfører kan også bilutleieselskapet begrense utvalget av tilgjengelige bilkategorier. Øvre aldersgrenser gjelder i noen tilfeller bare for enkelte bilkategorier. Husk at eventuelle tilleggssjåfører er også underlagt de gjeldende aldersgrensene.

  Aldersgrenser ved bilutleie – Viktig informasjon

  • Aldersgrenser ved bilutleie settes av bilutleieselskapet individuelt.
   Som 18-åring kan du leie bil men husk at førerkortet i de fleste tilfeller må være minst ett år gammelt: Merk at noen land krever høyere aldre for sjåfører ved bilutleie. Bilutleieselskapet kan heve eller senke aldersgrenser og setter alle grenser og restriksjoner.
  • Aldersgrenser for bilutleie avhenger av hvilket land bilen skal hentes i.
   Du finner informasjon om aldersrestriksjoner ved bilutleie i de gjeldende vilkår og betingelser i din voucher. Husk også at du må sjekke de aldersrestriksjoner som gjelder i det aktuelle landet der du skal leie bil. Informer deg nøye på forhånd vedrørende trafikkregler og lovverk og ikke glem å kontakte Auto Europe dersom du skal kjøre leiebilen ut av landet du leier den i.
  • Gebyr for ung sjåfør/seniorsjåfør, der dette gjelder belastes lokalt ved henting av leiebilen.
   Hvis du må betale ekstra gebyr for unge sjåfører eller seniorsjåfører i henhold til leiekontraktens vilkår og betingelser er dette gebyret ikke inkludert i ditt tilbud fra Auto Europe. Dette gebyret må betales direkte til bilutleieselskapet når bilen hentes.
  • Aldersgrenser ved bilutleie kan medføre lokale gebyr for ekstra forsikring.
   Seniorsjåfører og unge sjåfører under 21 år kan måtte velge en leiebil med utvidet forsikringspakke istedet for en leiebil med grunnpakke eller legge til ekstra forsikring.
  • Aldersgrenser kan begrense deg fra å leie bestemte bilkategorier.
   Flere bilutleieselskaper har restriksjoner på hvilke biltyper og kategorier unge sjåfører og seniorsjåfører kan leie. Generelt er det flere restriksjoner på leiebiler av typene sportsbiler og luksusbiler mens leiebiler i kategoriene mini, økonomi og kompakt har færre restriksjoner.

  Hvordan booker jeg bil som ung- eller senior sjåfør?

  Når du booker din leiebil med Auto Europe er det viktig at du informerer oss om sjåførens korrekte alder slik at vi kan informere deg om eventuelle aldersgrenser for bilutleie. Vi vil bekrefte om din alder kvalifiserer til å kjøre din valgte leiebil og opplyser om eventuelle gebyr og avgifter. For mer info om gebyr og eventuelle begrensninger kan lese gjennom de vilkår og betingelser som gjelder for din bilutleieavtale. Dersom ditt bilutleieselskap krever ekstra info eller dokumentasjon vil vi sørge for at du får beskjed. Vi vil også opplyse deg dersom bilen du har valgt ikke er tilgjengelig for din aldersgruppe. Vårt erfarne team hjelper deg gjerne med å organisere din bilutleieavtale fra begynnelse til slutt og vi svarer gjerne på de spørsmål du måtte ha via telefon eller e-post. Se også gjennom våre spesialtilbud for å spare enda mer.