Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  BILUTLEIE FOR SJÅFØRER UNDER 21 ÅR

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over

  Info om bilutleie for sjåfører under 21 år

  Hvis du er mellom 18 og 21 år hører du til i gruppen unge voksne som endelig kan utforske verden alene. Fra internasjonale turnusjobber til au-pair stillinger og program for frivillige som WWOOF (World Wide Opportunities on Organic Farms) - det finnes uendelige muligheter for unge som vil utforske verden. Følger du disse programmene er det mulig å reise over lengre tid veldig billig. Den beste måten å utforske et nytt sted på er med leiebil - og Auto Europe er klar til å hjelpe deg med å leie bil som ung sjåfør.

  Leiebil for sjåfører under 21 år - gebyr og betingelser

  Generelt er det ikke vanskelig å organisere bilutleie for sjåfører under 21 år selv om bilutleieselskaper har erfaring med at sjåfører under 21 år er mindre erfarne og skaper en større risiko for skader. Denne risikoen reflekteres i de strengere restriksjonene som legges på yngre leietakere. Frem til du når en alder av 26 er du regnet som "ung sjåfør" uansett hvilket land du er i og du vil bli ilagt gebyr som følge av dette. Disse gebyrene legges til på dagsbasis og er som regel begrenset til en fastsatt periode.

  Ettersom unge sjåfører ilegges varierende gebyr avhengig av land og utleier anbefales det at du sjekker og sammenligner pristilbudene du får i sin helhet for å sørge for at du får det beste tilbudet. Når du booker leiebil gjennom Auto Europe har du utbytte av over 60 års erfaring samtidig som all informasjon om tilbudet inkludert gebyr, avgifter og ekstratjenester er oversiktlig slik at du kan velge det beste bilutleieselskapet for dine behov. For å finne disse detaljene må du klikke på "Ratedetaljer" der du finner all informasjon inkludert gebyr og aldersgrenser, biltyper, avgifter og andre vilkår og betingelser.

  Når du søker etter en leiebil i vår søkemotor vil du se at hver utleier har forskjellige krav til unge sjåfører. For eksempel vil utleiere i Roma sette en aldersgrense på 18 år med en avgift for unge sjåfører på 19.40€ per dag (opptil maks 390.40€ for hele leieavtalen). Samme utleier vil sette en aldersgrense på 21 år i Barcelona og belaste samme gebyr med en grense opp til 200 EUR for unge sjåfører for hele leieavtalen. Du kan sammenligne individuelle tilbud ved å søke etter land og byer du vil besøke.

  Gebyr for ekstra sjåfør

  Når du booker leiebil online vil du legge merke til at bilutleieselskaper ofte tar ekstra gebyr for ekstra sjåfører. Her kan gebyrene variere stort mellom utleiere og avhengig av hvilket land du skal leie bil i. Hvis du skal legge en ekstra sjåfør til din booking - noe som er en perfekt måte å dele tiden bak rattet på - er det viktig at du er klar over gebyr som tilkommer. Det er viktig at du ikke bare ser på prisen på leiebilen - ettersom gebyrene til sammen også vil påvirke totalprisen.

  Aldersgrenser på bilflåten

  Hvis du ikke er sikker på hvilken leiebil du skal velge, kan Auto Europe gi deg mer informasjon om våre bilkategorier via vår flåteguide slik at du kan finne den perfekte leiebilen for dine behov. Det kan være vanskelig å finne en leiebil dersom du ønsker å leie en sportsbil eller luksusbil; utleieselskapene vil som regel begrense hvilke bilkategorier som er tilgjengelige for unge sjåfører. Å booke en leiebil for sjåfører under 21 år kan være spesielt vanskelig dersom du ønsker en leiebil i toppklasse - som for eksempel en luksusbil. Dersom du øsnker å¨leie en bil i disse kategoriene ber vi deg kontakte oss på e-post eller telefon.

  Ekstra forsikring for leietakere under 21 år

  Generelt er forsikringskravene de samme for alle aldersgrupper, men enkelte bilutleieselskaper krever at sjåfører under 21 år booker ekstra dekninger. Blant annet i Tyskland finner du utleiere som gjør ekstra dekninger obligatorisk før henting av bilen for unge sjåfører. Enkelte utleiere aksepterer forsikringer som er tiknyttet ekelte kredittkort.

  Informer oss om hovedsjåførens alder

  Uansett om du har booket via vårt online skjema eller per telefon er det viktig at du har oppgitt riktig alder for sjåføren. Denne informasjonen kan utgjøre en forskjell i de endelige kostnadene for din bilutleie.

  Når ble ditt førerkort utstedet?

  Generelt må førerkortet ditt være minst ett år gammelt for at du skal kunne leie bil. Disse restriksjonene varierer imidlertid fra land til land, for eksempel krever irske bilutleieselskaper at leietaker har hatt førerkort i minst to år. Vennligst sjekk de vilkår og betingelser for mer informasjon om hva som gjelder for din bilutleie.

  Trenger du internasjonalt førerkort?

  Internasjonale førerkort kreves i enkelte land. Det er en oversettelse av ditt eget førerkort som gjør at informasjonen er forståelig på flere språk. Det er svært enkelt å organisere et internasjonalt førerkort, men vær ute i god tid. Du kan skaffe internasjonale førerkort på NAF sentere i hele Norge og du kan også bestille dette via nettet. Merk at et internasjonalt førerkort kun er gyldig sammen med ditt vanlige førerkort! Du kan finne mer informasjon om dette her.

  Å leie bil hos Auto Europe når du er under 21 år

  Hvis du planlegger å leie bil kan du være sikker på at Auto Europe gjør sitt beste for å tilby de beste prisene verden over. Book din leiebil via nettet eller per telefon i dag - vi hjelper deg gjerne.