Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  JULEFEIRINGER VERDEN OVER

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over

  Julefeiringer verden over | Auto Europe

  Det er bare noen få uker igjen til jul! Man feirer jul over nesten hele verden, men alle gjør det ikke på samme måte. Det er mange tradisjoner som har utviklet seg over årene. Folk har fest, slår på Pinatas, deler på juleoblater og danser. Vi har valgt ut noen land med litt annerledes juletradisjoner. Nysgjerrig? Sjekk ut vår nye infographic for mer informasjon! Har du lyst på en annerledes julefeiring i år? Auto Europe tilbyr leiebiler på over 24.000 destinasjoner i 180 land verden over. Velg en destinasjon og gjør årets jul til et minne for livet!

  Julen feires nesten over hele verden. Men tradisjonene er ikke de samme i alle land! Følgende land feirer jul på sine egne spesielle måter.

  God Jul fra Sverige

  I Sverige så er den 24. desember julens høydepunkt. Visste du at vi er unike i måten vi feirer Lucia i Skandinavia ? En tradisjon i Sverige er å sette frem grøt til julenissen slik at han blir glad og gir dem julegaver.

  Gleðileg jól fra Island

  Island så feires julen fra julaften til trettende dag jul. I gamle dager så var det mangel på juletrær så da lagde man egne av tre som man malte grønne. På Island så kommer tretten nisser ned fra fjellene med julegaver. Det kommer en nisse om dagen, med start 12 dager før julaften. Nissene forsvinner en etter en, fra julaften frem til trettende dag jul.

  Wesołych Świąt fra Polen

  Julaften (Wigilia) starter så fort den første stjernen vises på himmelen. Tradisjonen er å dekke på med en ekstra tallerken på middagsbordet. Man serverer 12 retter til minnet av de 12 apostlene. I Polen er det å dele en oblat på julaften en viktig tradisjon. Alle tar en bit og ønsker hverandre lykke til.

  Nollaig Shona fra Irland

  Husene i Irland er dekorert med kristtorn, julegirlander og misteltein. Mange har også en julekrans med fem lys. Tre er lilla, en er rosa og en er hvit. Det hvite lyset tennes på julaften. Nissen kommer med gaver om natten.

  Svetlogo Rogdestva fra Russland

  I Russland så feirer man jul den 7. januar. På denne dagen står religionen i fokus. Julegaver gis på nyttårsaften.

  Gleðilig jól fra Færøyene

  Her så varer julen i 21 dager, frem til 13. januar. Den siste dagen så danser man for å feire julens slutt.

  Feliz Navidad fra Mexico

  I Mexico starter juletiden den 15. desember. Under denne perioden er hver dag en fiesta med høy musikk og dans (festen kalles Posada). Man drikker Ponche (punsj) og slår på Pinatas som er fulle av frukt og nøtter.

  Merry Christmas fra Australia

  Har du lyst til å feire jul på en annerledes måte? Ta en tur til Australias vakre strender denne julen! Nyt av sol, varme og grillet kalkun!

  Julefeiring verden rundt