Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  REISE I ØST-EUROPA

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over

  Reiser i Øst-Europa med din leiebil

  Selv om de mest populære feriestedene blant nordmenn er i Vest-Europa, f.eks Spania, Italia, Sveits, Frankrike og Tyskland er det også mye å se og oppleve i Øst-Europa. Denne delen av Europa er full av historie og spennende arkitektur i tillegg til god mat og en spennende atmosfære - det er ikke uten grunn at Øst-Europa har stadig mer populære reisemål. Hvis du vurderer en ferie i Øst-Europa vil du ikke angre, regionen er en smeltedigel av influenser fra østlige og vestlige impulser. Arkitektur, matkultur og kleskultur er bare noen eksempler. Det finnes ikke noen bedre måte å utforske Øst-Europa på enn med en leiebil fra Auto Europe.

  Planlegg et besøk til Praha med din leiebil for å oppleve denne historiske hovedstaden. Få frysninger når du besøker Lost Souls Alley i Krakow. Gamlebyen i Ljubljana er utrolig vakker og et absolutt must ved ditt besøk i Øst-Europa. Du må ikke reise langt for å finne enda flere kulturelle juveler i denne delen av Europa. Vi anbefaler for eksempel et besøk til de vakre landskapene i Budapest, hovedstaden i Ungarn. Auto Europe har over 60 års erfaring i bilutleieindustrien og hjelper deg gjerne med å planlegge reisen for at den skal bli så stressfri som mulig.

  Hvilke land tilhører Øst-Europa?

  Å avgjøre hvilket av de følgende landene som fører til Sentral- eller Øst-Europa er ikke alltid enkelt, men bilutleieselskapene er stort sett enige; Generelt sett regnes tidligere Østblokk-land og Tyrkia som Øst-Europa. Vi anbefaler at du sjekker de vilkår og betingelser som gjelder for din leieavtale ettersom begrensninger og gebyr kan variere fra selskap til selskap og fra land til land. I noen land regnes eksempelvis Kroatia og Slovenia, og i noen tilfeller også Ungarn og Slovakia ikke som Øst-Europeiske land. Det finnes også tilfeller som f.eks. Hellas der du må krysse gjennom Øst-Europeiske land dersom du reiser fra Vest-Europa. 

  Det er viktig å huske at ikke alle leiebiler tillates på internasjonale reiser - enkelte bilutleieselskaper tillater ikke at biler fra bestemte kategorier og bestemte merker forlater landet den er leid ut i. Bilutleieselskapene spesifiserer at grunnen til dette er at det desverre fortsatt ikke er tilstrekkelig trygt å kjøre i enkelte Øst-Europeiske land grunnet hyppige biltyverier. Når det er sagt ønsker vi ikke å demotivere deg fra din reise i Øst-Europa - vi ønsker derimot at du skal være forberedt og informert om lokale regler, lover og reguleringer slik at du kan planlegge turen på best mulig måte. Merk at det skjeldent tillates grensekrysning med biler fra Mercedes Benz eller andre luksusbiler. Hvis du lurer på om det generelt er umulig å leie en luksusbil i Øst-Europa er svaret nei, kontakt oss for informasjon om luksusbilutleie i Øst-Europa.

  Viktig informasjon: Å reise i Øst-Europa med leiebil

  Forhåndsvarsel - Som regel må reiser til Øst-Europa forspørres og avtales i forkant av leieavtalen. Avhengig av leieselskap og destinasjonsland kan det kreves forvarsel på fem til ti dager slik at leieselskapet kan forberede den nødvendige dokumentasjonen og de påkrevde forsikringer for reisen. Du kan kontakte oss for mer informasjon.

  Ekstra dekninger og Auto Europes dekningspakker - Det hender du må kjøpe ekstra forsikring ved reise til Øst-Europa, og hvilke dekninger som kreves avhenger av hvilket bilutleieselskap som leverer bilen din. Du vil kunne se i dine Vilkår og Betingelser hvilke regler som gjelder for akkurat din bilutleieavtale. Det kreves ikke alltid ekstra dekning ved reise fra Øst-Europa til Vest-Europa men ved reiser til Øst-Europeiske land fra Vest-Europa eller reise mellom Øst-Europeiske land kreves det som regel ekstra dekninger. Hvis du leier bil med ekstra dekning via Auto Europe gjelder denne også i landene der du er tillatt å reise. Dersom du krysser en landegrense inn i et land du ikke er tillatt å reise til vil alle dekninger og forsikringer bli gjort ugyldige og du som kunde står selv ansvarlig for alle kostnader i tilfelle skade, ulykke eller tyveri.

  Grensekrysningsgebyr - Gebyr ved grensekrysning avhenger også av destinasjoner og hvilket bilutleieselskap som står for din bilutleieavtale. Gebyret kan tilkomme per bilutleieavtale eller per dag. Dersom det tilkommer gebyr vil du finne informasjon om dette på din bookingbekreftelse, i dine vilkår og betingelser og på våre nettsider. Du kan kontakte oss for mer informasjon.

  Reise fra Vest-Europa til Øst-Europa med din leiebil

  Selv om det er relativt enkelt å reise med leiebil i Vest-Europa krever det en del planlegging å reise med leiebil fra Vest-Europa til Øst-Europa. Bilutleieselskapene ser ikke alltid med milde øyne på kryssing av internasjonale grenser med leiebil selv når du planlegger å levere bilen på samme stasjon den ble hentet. Våre profesjonelle og erfarne reservasjonsagenter kan hjelpe deg med å planlegge og finne løsninger for å tilpasse dine reiseplaner. Det er viktig å huske at det kan ta litt tid å skaffe bekreftelser og godkjennelse fra bilutleieselskaper i slike tilfeller.

  Du vil se at det er varierende regler i forskjellige land - og i noen tilfeller også i forskjellige byer innen samme land. Du vil sannsynligvis ikke finne noen bilutleieselskap i Tyskland som tillater deg å reise til Romania med leiebil. Dersom du ønsker å reise til et land som ligger nærmere Tyskland som for eksempel Slovenia eller Kroatia vil det sannsynligvis ikke bli noe problem. Om du henter din leiebil i et land som grenser til Romania vil du som regel kunne reise over grensen med enkelthet. Planlegg din reiserute fra vest til øst nøye. For eksempel; dersom du vil reise fra Østerrike til Bosnia og Herzegovina vil du måtte reise gjennom andre land; det kan hende bilutleeselskapet tillater gjennomreise gjennom Slovakia og Kroatia men ikke Ungarn. Merk også at dersom du skal reise til Kroatia kan det være begrensninger ved reise til Dubrovnik ettersom det ikke alltid er tillatt å reise gjenniom Bosnia via Neum korridoren

  Hvordan leie bil i Øst-Europa?

  Hvis du planlegger en ferie til Øst-Europa er det verdt å vurdere å starte din bilutleie i et Øst-Europeisk land.

  På din nettside er prosessen for å leie bil til en reise i Øst-Europa den samme som for å leie bil i Vest-Europa. I bookingprosessen er det viktig at du merker alle land du ønsker/planlegger å reise i. Etter å ha fylt inn all informasjon om din bilutleie; datoer, tidspunkt, bilkategori, sjåførinformasjon og betalingsdetaljer. Glem ikke å lese Vilkår og Betingelser. Etter at du har fylt inn all informasjon kan du klikke deg til betalingsdelen. Etter at dette er gjort vil du motta en e-post med din voucher som vedlegg. Vår voucher gir et sammendrag av all informasjon som ble lagt til under bookingsprosessen, inkludert dine bilutleiedetaljer, betalingsdetaljer og de vilkår og betingelser gjeldende for din spesifikke biluteie.

  Vennligst bekreft at alle dine detaljer på voucheren er korrekte. Dersom du har spørsmål eller usikkerheter ber vi deg kontakte oss så snart som mulig. Hvis voucheren er korrekt ber vi deg skrive ut to kopier; en til å gi til bilutleieselskapet og et til din egne arkiver. Hvis du vil ha flere tips eller du lurer på noe kan du besøke våre FAQ seksjon.

  Så snart vi mottar din reservasjon vil vi sjekke om reise til de ønskede landene er mulig og om du må betale ekstra avgifter og gebyr. Vi vil legge til eventuelle gebyrer og sender deg en separat e-post dersom bekreftelser/dokumentasjon kreves. Dersom den ønskede reisen ikke er tilgjengelig vil du få beskjed om dette. Tilk slutt vil du motta en e-post med bestilingsbekreftelse og vilkår og betingelser - du vil da kunne se om du trenger f.eks ekstra dekninger eller internasjonalt førerkort. Nøl ikke med å kontakte oss på vårt telefonnummer +47 219 54 786 dersom du har spørsmål eller dersom du vil ha hjelp til å bestille - vårt reservasjonsteam tilgjengelige for å hjelpe deg.