Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  BILLIG LEIEBIL I PRAHA

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over
  Hvorfor booke med oss
  • Sammenlign selskaper for å få beste rate
  • Ingen avbestillingsavgift opp til 48 timer før avhenting
  • Ingen kredittkortavgifter
  • Kundesenter åpent 7 dager i uken
  • 24 000 stasjoner verden over

  Leiebil i Praha - Book og spar

  Velkommen til Praha! Dette er en by hvor det føles ut som om man reiser tilbake i tiden. Selv om sentrum utforskes best til fots, så vil en leiebil i Praha gjøre at du også kan utforske turistattraksjoner og områdene rundt byen som for eksempel Petrin tårnet og byen Brno. Takket være Auto Europes store utvalg av bilkategorier og samarbeider med lokale og internasjonale utleiere slik at du enkelt kan finne en flott pris på leiebil i Praha. Du kan hente din leiebil fra Praha flyplass eller i byen, i tillegg til å få luksusleiebil levert til ønsket destinasjon.

  Trafikk

  Å kjøre i Praha er relativt enkelt hvis du vet hvor du skal. Det er to ringveier rundt byen, Mestský okruh (MO) som går rundt sentrum, og Prazský okruh (R1) der motorveiene og de større landeveiene som leder til Praha, møtes. I sentrum er det mange enveiskjørte gater, og husk på at busser og trikker har forkjørsrett. Mer informasjon om lokale trafikkregler finner du i vår kjøreguide for Tsjekkia.

  Parkering

  Gateparkering i Praha krever en avgift, og parkeringsautomatene tar kun mynter. Unngå å parkere i blå soner som kun er for beboere. I oransje soner kan man kun stå 2 timer mellom 08-18. Grønne soner har en makstid på 6 timer i samme tidsperiode. Utenfor denne tidsperioden er det ingen makstid. Parkeringssoner som krever avgift eller har begrensinger er distriktene 1, 2, 3 og 7. Et alternativ til å parkere sentralt er å kjøre til byens utkant og ta i bruk Park & Ride-systemet.

  Geografisk informasjon

  Grunnet sin sentrale plassering i Europa er Praha den perfekte destinasjonen for helgeturen, akkurat som Wien og Krakow. Praha har en varm, våt sommer med en gjennomsnittstemperatur på rundt 24 grader. Vinteren er ganske kald med temperaturer under 0 grader. Det kan komme snø mellom november og mars.

  Flyplass

  Praha flyplass
  Ligger ca. 19 km fra Praha.
  Hjemmeside: Praha flyplass
  Telefon: +420 220 111 888

  Offentlig transport

  Buss
  120 Lokalbusser tar deg rundt Praha og omegn. Billett kjøper du i en automat eller i utvalgte kiosker. Man kan også kjøpe billett med SMS eller en app.

  T-bane
  T-banen kalles Metro, og er den mest populære transportmåten i byen. Det finnes tre linjer: linje A (grønn), linje B (gul) og linje C (rød). Går fra 04-05 til midnatt.

  Trikk
  Trikken er en bra måte å se byen på. Det er 22 linjer som går på dagtid (fra 04:30 til 01:00) og 9 linjer som går om natten (midnatt til 05-06). Den historiske linjen, 91, går i helgene mellom april og oktober.

  Taxi
  Det kan være lurt å finne ut ca. hvor mye din taxitur kommer til å koste før du setter deg inn i taxien slik at du ikke blir lurt.

  Nyttige linker

  Leiebil fra Praha Flyplass

  Turistinformasjon Praha