Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  BILLIG LEIEBIL I BRNO

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over

  Leiebil i Brno – Beste pris garantert

  Gjør slag i saken og book din leiebil i Brno hos Auto Europe i dag! Brno er Tsjekkias nest største by, og ligger i regionen Moravia som er stappfull av historiske severdigheter, vakre vingårder og flott natur.

  Start ditt besøk i Brno oppe på Petrov Hill der den mektige St. Peter & St. Paul-katedralen troner over byen. Nyt av den vakre bygningen og den flotte utsikten før du tar turen videre til torget Námestí Svobody der det en spesiell klokke i form av en pistolkule. Den viser tiden kun en gang om dagen, nærmere bestemt klokken 11:00. Hvis du stikker hånden inn i en av hullene når tiden blir vist så kanskje du blir den heldige som fanger glasskulen som slippes ned samtidig.

  En annen populær severdighet i Brno er det vakre slottet Spilberk som ble bygget som et fort på 1200-tallet, og som senere ble omgjort til et fengsel. Inne i slottet ligger Brno City Museum der man kan lære seg mer om byens historie. I Brno finner du også en av verdens mest berømte funkisvillaer, Tugendhat Villa. Den ble tegnet av arkitekten Ludwig Mies van der Rohe, og huset er i dag er på UNESCO sin verdensarvliste.

  Brno har også en hel verden under bakken! Kirken Capucin har en krypt der det ligger over hundre balsamerte munker, og under torget Zelný Thr er det en labyrint, Pod Zelným Threm. Under torget Dominikánské Námestí finner du kjellere fra 1200-tallet, kjent som Mincmistrovský Sklep. Firehundre år gamle Oussary er en annen krypt, og den ligger under kirken Kostel sv. Jakuba. Man tror at det ligger nærmere 50.000 mennesker begravd der.

  Med en leiebil tar du deg enkelt til opplevelser også utenfor byens grenser. Ta en båttur på innsjøen Prygl som ligger 10 km fra sentrum, eller kjør 20 km til kalksteinsgrottene Moravsky Kras. Kjør de drøye 220 km til Krkonose, også kjent som Giant Mountains. Dette er en unik region ved grensen til Polen og et meget populært sted for de som driver med vintersporter. Til Praha tar det ca. to timer å kjøre, og til Ostrava ca. 1t 45 min. Kanskje du også vil besøke nabolandene Slovenia, Polen, Østerrike og Tyskland?

  Trafikk og parkering

  Motorveien 1, som går gjennom byen, kan ta deg videre til både Praha og til Ostrava. Man må ha en vignett/oblat for å kjøre på de fleste tsjekkiske motorveiene. Parkeringsalternativene i Brno er gateparkering og parkeringshus. Gateparkering betales i en parkeringsautomat, og på en god del steder i byen er det gratis å stå på helligdager og søndager.

  Geografisk informasjon

  Brno ligger i Sør-Tsjekkia, og har et maritimt vestkystklima med rundt 25 grader om sommeren. Om vinteren kommer det en del snø. Fra Brno er det 205 km til Praha, 170 km til Ostrava, 95 km til Zlin, 70 km til Znojmo, 95 km til Slavkov, 80 km til Olomouc og 150 km til Karlova Studanka.

  Brno flyplass

  Til Brno flyplass flyr flyselskaper som Ryanair og Smartwings. Fra flyplassen til sentrale Brno er det kun 10 km.

  Brno flyplass (BRQ)
  Adresse: Letiste Brno-Turany 904/1, Turany 627 00 Brno
  Hjemmeside: www.brno-airport.cz
  Telefon: +420 545 521 111

  Offentlig transport

  Selskapet DPMB (Dopravní podnik mesta Brna) tar deg rundt Brno med buss, trikk og trolley-busser. Byen har en bussterminal og en togstasjon som ligger på Nádrazní 418/1. Tog fra selskapet Ceské Dráhy tar deg til både tsjekkiske og andre europeiske byer.

  Nyttige linker

  Turistinformasjon Brno