Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  KJØREINFORMASJON FOR TSJEKKIA

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over

  Trafikkregler i Tsjekkia

  Generell informasjon
  Tsjekkia og spesielt Prag er et av Europas mest populære reisemål. Under de seneste tiårene har landet modernisert seg kraftig og veinettet forbedres konstant. Det er enkelt å kjøre bil i Tsjekkia, men tenk på at kjørestilen ikke er som i Norge. Hold god avstand og kjør defensivt. Tsjekkia byr på koselige små byer og interessant kultur.

  Regler ved bilutleie i Tsjekkia
  For å få leie bil i Tsjekkia må du være minst 21 år gammel (minimumsalderen kan variere avhengig av hvilken bilkategori du velger). Du må ha hatt førerkortet minst 1 år (ulike regler gjelder for ulike utleiere). For førere under 25 år kan en ekstra avgift tilkomme lokalt, og noen utleiere tillemper en maksalder på 70 år. Sikkerhetsbelte er obligatorisk, og barn opp til 12 år må sitte i barnesete eller på bilpute.

  Fartsgrenser

  • By/tettsted: 50km/t
  • Landevei: 90km/t
  • Motorvei: 130km/t

  Trafikkregler
  I Tsjekkia er det høyretrafikk. Trikken omkjøres på høyre side. Kjørelyset skal være på hele døgnet. Promillegrensen i Tsjekkia er 0.00. Kjør aldri når du har drukket alkohol! Om du blir stoppet av politiet kan de gi deg bot på stedet i lokal valuta.

  Bensinstasjoner
  Bensinstasjoner utmed de store veiene er normalt sett åpne døgnet rundt. I Prag finnes de fleste bensinstasjonene i utkanten av byen.

  Veiavgifter
  For å få kjøre på de tsjekkiske motorveiene kreves det en veioblat som du skal plassere på frontruten. Hør med den lokale utleieren, oftest så inngår dette i din leie. Hør med oss ved booking.

  Parkering
  I Tsjekkia parkerer du enklest gjennom å betale i en parkeringsautomat. Automater med en grønn markering indikerer parkering i maks 6 timer, oransje markering innebærer tillat parkering i maks 2 timer. Om du vil parkere i mer enn 6 timer kan du bruke et parkeringshus. La aldri verdisaker ligge igjen.

  Forsikringsinformasjon

  Generell informasjon
  Forsikringsreglene varierer fra land til land. I alle våre priser inngår brann- og ansvarsforsikring. Ved leie i Tsjekkia inngår også ulykkesforsikring og tyveriforsikring i alle priser. Alle detaljer angående forsikringsreglene kan du lese på din voucher som du får ved booking.

  Restriksjoner ved bilutleie

  Generell informasjon
  De aller fleste leiebiler kan kjøres fritt i Vest-Europa. For noen leiebilskategorier finnes spesielle reiserestriksjoner. Kontroller online, ved booking, hvilke reiserestriksjoner som finnes for akkurat din valgte leiebilskategori.

  Innreise til andre land
  Vil du krysse grensen til et annet land med din leiebil? Kanskje planlegger du å kjøre til Slovakia eller Tyskland? Vennligst kontakt oss så kontrollerer vi hvilke regler som gjelder for akkurat din bilutleie, og om det tilkommer gebyrer.

  Enveisleie
  Enveisleie mellom byer i Tsjekkia er tillat og kan koste ekstra. Internasjonale enveisleier mellom ulike land er tilgjengelig for noen kjøretøyskategorier og ekstra gebyr tilkommer alltid. Kontakt oss så beregner vi kostnadene.