Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  BILLIG LEIEBIL I SLOVAKIA

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over

  Leiebil i Slovakia – Beste pris garantert

  Auto Europe kan tilby en utrolig lav pris på leiebil i Slovakia, i tillegg til en super kundeservice! Med bil kan du oppleve landets kultur, historie og natur helt i ditt eget tempo, uten å være avhengig av offentlig transport. Ta en tur til hovedstaden Bratislava, eller til en av de mange skiområdene i landet. Enten du er på en businessreise eller på en ferie med hele familien så kan du være sikker på at du vil finne den perfekte leiebilen hos Auto Europe til en super pris!

  Få det meste ut av din bilutleie

  Slovakia, eller den Slovakiske Republikk, er et land mitt i Europa som grenser mot Tsjekkia, Østerrike, Polen, Ukraina og Ungarn. Slovakia kan skryte med et mangfold av naturens undre, mest kjent er Tatra fjellene, de høyeste i Carpathian fjellene. Tatras har flotte tur- og vintersportsmuligheter, og du kommer deg enkelt hit med en leiebil fra Auto Europe. Turister kommer også til Slovakia for å besøke de berømte grottene, slottene fra middelalderen og for å oppleve landets spennende kultur, spesielt i Kosice (ligger i øst-Slovakia) og hovedstaden Bratislava.

  Veiregler og bensinstasjoner

  • Man kjører på høyre side av veien.
  • De generelle fartsgrensene er: motorveier - 130 km/t, landeveier 90 km/t, tettbebygget strøk 50 km/t.
  • Det er nulltoleranse når det kommer til promillekjøring.
  • Alle i bilen må bruke sikkerhetsbelte, og barn under 11 år eller kortere enn 150cm må sitte i baksete. Hvis de sitter fram må de sitte i/på et passende barnesete.
  • Uansett tid på dagen så må du ha på frontlys.
  • Veistandarden er som oftest ok i Slovakia, men kan variere avhengig av region. Hovedmotorveiene, spesielt i vest-Slovakia, har to filer og er av en høyere standard. Mindre veier har oftest bare en fil, og kan være i et dårlig skikk.
  • Det er obligatorisk med vinterdekk i Slovakia når det er is eller snø på veiene, og det anbefales å ha disse på hele vinteren. Under vintersesongen så er vinterdekk inkludert i noen av våre priser - dette er indikert på ditt søkeresultat. Hvis det ikke er inkludert i prisen så vil det tilkomme en ekstra kostnad for vinterdekk på din leiebil, og dette må du etterspørre i din booking. Om du har noen spørsmål angående vinterdekk så kontakt oss.

  For mer informasjon angående å kjøre bil i Slovakia, klikk her.

  Veiavgift

  Man må betale for å kjøre på de fleste motorveier i Slovakia, først og fremst de som har grønne skilter. Det er totalt 645km veier som krever en avgift i landet. Et klistermerke eller oblat på frontruten er et bevis på at man har betalt avgiften. I de fleste tilfeller så er dette inkludert i din leie, men bekreft at dette er tilfellet med din utleier når du henter bilen.

  Aldersrestriksjoner

  Man må være 18 år for å kjøre bil i Slovakia. De fleste utleiere krever at du er 19 år eller eldre og at du har hatt førerkortet i minst ett år. Det kan tilkomme et ekstra gebyr for førere under 25.

  Valuta

  Slovakia er den 16:e medlemmet av Eurosonen, og fikk Euro som sin nye valuta i 2009. Minibanker finner du rundt omkring i landet, med unntak i mindre byer og steder. Du kan bruke ditt kort for å betale i større byer, som for eksempel i Bratislava. Visa og Mastercard er noen av kortene som er akseptert på de fleste steder. Det er en god ide å sjekke med din bank hvis det tilkommer en ekstra avgift for bruk av kortet ditt i utlandet.

  Tidsforskjell

  Det er ingen tidsforskjell i Slovakia. Sommertiden er fra slutten av mars til slutten av oktober.

  Ordliste

  Slovakisk er det offisielle språket i Slovakia. Minoritetsspråk anses også som offisielt språk i regioner der minoritetspopulasjonen er 20% av totalpopulasjonen. I sør-Slovakia snakker mange ungarsk, og i deler av nord-øst Slovakia snakker man Rusyn. Nedenfor finner du ord og uttrykk som kan være bra å kunne:

  Hei - Ahoj
  God morgen - Dobré ráno
  Takk - D'akujem
  Ha det bra - Dovidenia
  Hvor mye koster denne? - Kolko to stojí?
  Hvor er nærmeste politistasjon? - Kde je najblizsia policajná stanica?
  Hvor er nærmeste minibank? - Kde je najblizsí bankomat?
  Enveiskjørt - Jednosmerná ulica
  Motorvei - Dial'nica
  Parkering forbudt - Zákaz parkovania/Neparkovat

  Elektrisitet

  Type C og E to-pins stikkontakter. Volten er 230V og 50Hz.

  Visum og ambassade informasjon

  Du trenger ikke visum for å reise til Slovakia. Nedenfor finner du kontaktinformasjonen til den norske ambassaden i Slovakia.

  The Royal Norwegian Embassy in Bratislava
  Adresse: Palisády 29, 811 06 Bratislava, Slovakia
  Telefon: + 421 2 5910 0100
  Fax: +421 2 5910 0115
  Email: emb.bratislava@mfa.no
  Hjemmeside: www.norway.no/en/slovakia

  Nyttige Linker

  Reiseinformasjon Slovakia