Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  KJØREINFORMASJON FOR SLOVAKIA

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over

  Trafikkregler i Slovakia

  Generell informasjon
  Veinettet i Slovakia forbedres kontinuerlig og nye strekninger med motorvei bygges. For å oppdage landet på beste mulige måte kan du bruke både de nye og de gamle veiene. Kjør til hovedstaden Bratislava og nyt av prisverdig shopping, mat og uteliv. Tenk på å kjøre forsiktig og holde god avstand til andre bilister.

  Regler ved bilutleie i Slovakia
  For å få Slovakia må du være minst 19 år gammel (minimumsalderen kan variere avhengig av hvilken bilkategori du velger). Du må ha hatt førerkortet i minst 1 år (ulike regler gjelder for ulike utleiere). For førere under 25 år kan en ekstra avgift tilkomme lokalt, og noen utleiere overholder en maksalder på 70 år. Sikkerhetsbelte er obligatorisk, og barn opp til 12 år må sitte i barnesete eller på bilpute.

  Fartsgrenser

  • By/tettsted: 50km/t
  • Landevei: 90km/t
  • Motorvei: 130km/t

  Trafikkregler
  I Slovakia er det høyretrafikk. Trikker omkjøres på høyre side. Kjørelys skal være på hele døgnet. Promillegrensen i Slovakia er 0.00. Kjør aldri når du har drukket alkohol! Om du blir stoppet av politiet kan de gi deg bot på stedet i lokal valuta.

  Bensinstasjoner
  Bensinstasjoner utmed de større veiene er normalt sett åpne døgnet rundt.

  Veiavgifter
  For å få kjøre på de slovakiske motorveiene kreves veioblat. Hør med den lokale utleieren, oftest så inngår den i din leie.

  Parkering
  I Slovakia parkerer du på høyre side (unntatt på enveiskjørte gater der du parkerer på venstre side). Parkering i større byer krever en P-skive som du plasserer på dashbordet. Parker aldri utenfor parkeringssonene. Les skilter nøye for å unngå parkeringsbot og borttauing.

  Forsikringsinformasjon

  Generell informasjon
  Forsikringsreglene varierer fra land til land. I alle våre priser inngår brann- og ansvarsforsikring. Ved bilutleie i Slovakia inngår også ulykkesforsikring og tyveriforsikring i alle priser. Alle detaljer angående forsikringsreglene kan du lese på din voucher som du får ved booking.

  Restriksjoner ved bilutleie

  Generell informasjon
  De aller fleste leiebiler kan kjøres fritt i Vest-Europa. For noen leiebilskategorier finnes spesielle reiserestriksjoner. Kontroller online, ved booking, hvilke reiserestriksjoner som finnes for akkurat din valgte leiebilskategori.

  Innreise til andre land
  Vil du krysse grensen til et annet land med din leiebil? Kanskje planlegger du å kjøre til Tsjekkia eller Ungarn? Vennligst kontakt oss så kontrollerer vi hvilke regler som gjelder for akkurat din bilutleie, og om det tilkommer gebyrer.

  Enveisleie
  Enveisleie mellom byer i Slovakia er tillat og kan koste ekstra. Internasjonale enveisleier mellom ulike land er tilgjengelig for noen kjøretøyskategorier og ekstra gebyr tilkommer alltid. Kontakt oss så beregner vi kostnadene.