Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  KJØREINFORMASJON FOR BOSNIA-HERZEGOVINA

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over

  Leiebil i Bosnia-Herzegovina

  Generell informasjon
  Bosnia-Herzegovina er et vakkert, kupert land med høye fjell og dype daler. Veistandarden varierer men de fleste store veiene er av bra kvalitet. Landskapet gir mye svinger og man skal følge godt med, også fordi kjørestilen her er mer impulsiv enn i Norge. Hold avstand og kjør rolig og kontrollert. Kjør bil i Bosnia-Herzegovina og besøk plasser hvor turistbussene ikke kommer til, og opplev flott natur og kultur.

  Regler ved bilutleie i Bosnia-Herzegovina
  For å kunne leie bil i Bosnia-Herzegovina må du være minst 21 år gammel(kan variere ut fra valg av bilkategori) samt hatt førerkort i ett år. Enkelte steder kan sjåfører under 25 år ilegges en ekstra avgift. Visse restriksjoner kan forekomme for sjåfører over 75 år. Sikkerhetsbelte er påbudt for både passasjerer og sjåfør. Vi anbefaler at alle barn under 135cm sitter i bilsete for barn eller på tilpasset bilpute.

  Fartsgrenser

  • By/tettsted: 60 km/t
  • Landevei: 100 km/t
  • Motorvei: 130 km/t

  Trafikkregler
  I Bosnia er det høyrekjøring. Det er forbudt å bruke mobil uten handsfree. I perioden 15.november-15.april er vinterdekk påbudt.

  Bensinstasjoner
  Du finner bensinstasjoner overalt og de fleste aksepterer internasjonale kredittkort.

  Veiavgifter
  Motorveien A1 mellom Sarajevo og Zenica er avgiftsbelagt.

  Parkering
  I de store byene er det oftest ingen problem å finne parkeringsplass. Hvis mulig, parker gjerne på en overvåket parkeringsplass, og la uansett aldri verdisaker ligge synlig i bilen.

  Forsikringsinformasjon

  Generell informasjon
  Leiebilsforsikringer varierer så les informasjonen nøye innen du booker. Reglene for landet du leier i gleder for hele leieperioden.Alle våre biler er dekket med ansvarsforsikring og forsikring som dekker kollisjon. Leieavtalen dekker utgifter ved skade på bilen eller tap ned til et egenandelsbeløp. Dette beløpet vises på din ordrebekreftelse. Dersom du ønsker å benytte forsikringer som tilbys gjennom ditt kredittkort ber vi deg kontakte kortutsteder direkte for flere detaljer. Spesifikke detaljer om forsikringen på din bilutleie kan du finne på ordrebekreftelsen.

  Restriksjoner ved bilutleie

  Generell informasjon
  Med leiebil i Bosnia-Herzegovina kan du kjøre til vesteuropeiske land samt enkelte østeuropeiske. Kontakt oss dersom du planlegger å krysse grensent il et annet land med din leiebil så sjekker vi eventuelle kostnader eller regler tilknyttet din leieavtale.

  Enveisleie
  Enveisleie innen landet er mulig og en ekstra kostnad kan tilkomme. Enveisleie til andre land kan avtales ved etterspørsel og innebærer alltid ekstra kostnader.