Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  KJØREINFORMASJON FOR BRASIL

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over

  Trafikkregler i Brasil

  Generell informasjon
  Brasil er et enormt land på mange måter, også på størrelse. Landet har over 2 millioner km med vei og kjøreforholdene er annerledes enn i Norge. Tempoet er høyt og trafikkreglene følges i varierende grad. Det er viktig å holde avstand og kjøre kontrollert. Man skal unngå å kjøre bil om natten i Brasil, samt holde seg unna de største bykjernene. På landsbygden må man være forberedt på å møte både buskap og ville dyr som krysser veien. Beholder man roen og tar sine forhåndsregler, vil man med leiebil i Brasil oppdage et fasinerende land med alt fra eksotisk regnskog og pulserende storbyliv til kritthvite strender.

  Regler ved bilutleie i Brasil
  For å kunne leie bil i Brasil må du være minst 18 år gammel(kan variere ut fra valg av bilkategori) samt hatt førerkort i ett år. Enkelte steder kan sjåfører under 25 år ilegges en ekstra avgift. Sikkerhetsbelte er påbudt for både passasjerer og sjåfør. Vi anbefaler at alle barn under 135cm sitter i bilsete for barn eller på tilpasset bilpute.

  Fartsgrenser

  • By/tettsted: 60 km/t
  • Landevei/motorvei: 120 km/t

  Trafikkregler
  I Brasil kjører man på høyre side av veien. Fartsgrensen kan noen steder være dårlig markert og veistandarden varierer. Mobil kan kun benyttes med handsfree.

  Bensinstasjoner
  På motorveiene og i de store byene har bensinstasjonene åpent hele døgnet. Ikke alle stasjoner aksepterer kredittkort, husk å ha med noe kontanter på turen.

  Veiavgifter
  De statlige veiene i Brasil har ingen bomveier eller liknende, men det finnes også mange privateide veier, og her kreves det ofte veiavgift.

  Parkering
  Parkering i Brasil er oftest vanskeligst i de store byene, mye grunnet sikkerhet. Unngå å parkere på gaten, sjekk om hotell eller varehus tilbyr eget parkeringshus. La aldri noen verdisaker ligge igjen i leiebilen. Parkering er enklere på mindre steder i Brasil.

  Forsikringsinformasjon

  Generell informasjon
  Forsikringsreglene varierer fra land til land. I alle våre priser inngår brann- og ansvarsforsikring. Ved bilutleie i Brasil inngår også ulykkesforsikring og tyveriforsikring i prisen. Du kan lese mer om detaljene rundt forsikringsreglene på din ordrebekreftelse.

  Restriksjoner ved bilutleie

  Generell informasjon
  De fleste leiebiler kan kjøres fritt innenfor Brasil. Det finnes derimot noen restriksjoner for enkelte bilkategorier. Sjekk dette online, ved booking, så vet du på forhånd hva som gjelder for leiebilen du velger.

  Innreise til andre land
  Planlegger du å kjøre over grensen med din leiebil? Vennligst kontakt oss så kontrollerer vi hvilke regler som gjelder for akkurat din bilutleie.

  Enveisleie
  Enveisleie innad i landet og mellom visse steder er tillatt, ekstra kostnader kan tilkomme. Internasjonal enveisleie er tillatt mellom visse land og ekstra kostnader vil tilkomme. Kontakt oss for mer informasjon.