Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  KJØREINFORMASJON FOR BULGARIA

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over

  Trafikkregler i Bulgaria

  Generell informasjon
  I Bulgaria er avstandene små og med leiebil er det enkelt å både besøke steder ved Svartehavet og hovedstaden Sofia. I Varna eller Bourgas får du deilig sol og bad, og ønsker du å være litt mer alene finnes det mange muligheter langs Bulgarias 128000 km med vei. Med leiebil i Bulgaria er det kun fantasien som stopper opplevelsene dine.

  Regler ved bilutleie i Bulgaria
  For å kunne leie bil i Bulgaria må du være minst 20 år gammel(kan variere ut fra valg av bilkategori) samt hatt førerkort i ett år. Enkelte steder kan sjåfører under 25 år ilegges en ekstra avgift. Restriksjoner kan forekomme for sjåfører over 70 år ved enkelte utleiesteder. Sikkerhetsbelte er påbudt for både passasjerer og sjåfør. Vi anbefaler at alle barn under 135cm sitter i bilsete for barn eller på tilpasset bilpute.

  Fartsgrenser

  • By/tettsted: 50 km/t
  • Landevei: 80 km/t
  • Motorvei: 120 km/t

  Trafikkregler
  I Bulgaria kjører du på høyre side av veien. Vik for sporvogner og husk å slippe fotgjengere over ved merkede felt. På landeveiene kan veiskiltingen være manglende, og man skal være oppmerksom på dyr i veien.

  Bensinstasjoner
  Bensinstasjoner er normalt åpne mellom 06:00 og 22:00. På motorveiene finner du døgnåpne bensinstasjoner.

  Veiavgifter
  Det kreves ingen veiavgifter i Bulgaria. Det du derimot trenger er et merke som viser at du har betalt for å kjøre på motorveiene, oftest i form av et klistremerke på frontruten. Sjekk ved opphenting om dette inngår i din leie. Ellers kan de kjøpes på bensinstasjoner.

  Parkering
  I enveiskjørte gater tillates parkering kun på høyre side. I mange byer kan det være vanskelig å finne ledig parkering. Enkelte steder tilbys parkering i såkalte ¨blå soner¨. Husk godt synlig betalingsbevis i vinduet.

  Forsikringsinformasjon

  Generell informasjon
  Forsikringsreglene varierer fra land til land. I alle våre priser inngår brann- og ansvarsforsikring. Ved bilutleie i Bulgaria inngår også ulykkesforsikring og tyveriforsikring i prisen. Du kan lese mer om detaljene rundt forsikringsreglene på din ordrebekreftelse.

  Restriksjoner ved bilutleie

  Generell informasjon
  De fleste leiebiler kan kjøres fritt innen vesteuropa. Det finnes derimot noen restriksjoner for enkelte bilkategorier. Sjekk dette online, ved booking, så vet du på forhånd hva som gjelder for leiebilen du velger.

  Innreise til andre land
  Vil du krysse grensent il et annet land med din leiebil? Kanskje du planlegger å kjøre til Hellas eller Romania? Ekstra avgifter eller spesielle restriksjoner kan forekomme. Kontakt oss så sjekker vi dette for deg.

  Enveisleie
  Enveisleie mellom steder i Bulgaria er tillatt men innebærer noen ganger et pristillegg. Internasjonal enveisleie er tilgjengelig for visse kategorier av kjøretøy, og innebærer alltid ekstra avgifter. Kontakt oss så beregner vi eventuelle ekstra kostnader for deg.