Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  KJØREINFORMASJON FOR COSTA RICA

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over

  Trafikkregler på Costa Rica

  Generell informasjon
  Costa Rica ligger mellom Panama og Nicaragua i Sentral-Amerika. Med en leiebil kommer du deg enkelt til hvite strender og irrgrønn regnskog. Costa Rica har mye forskjellig å tilby, landskapet er eksotisk og variert, og i hovedstaden San José får du dekket eventuelt behov for shopping og folkeliv. Det kan lønne seg å velge en rolig og erfaren sjåfør for turen, da både tempo og veistandard kan være svært forskjellig fra Norge. Fravær av skilting og rekkverk på veien er vanlig. Du bør unngå kjøring om natten ettersom veiene skjelden er opplyst.

  Regler ved bilutleie i Costa Rica
  For å kunne leie bil i Costa Rica må du være minst 18 år gammel(kan variere ut fra valg av bilkategori) samt hatt førerkort i ett år. Enkelte steder kan sjåfører under 25 år ilegges en ekstra avgift. 75 år er øvre aldersgrense for å leie bil i Costa Rica. Sikkerhetsbelte er påbudt for både passasjerer og sjåfør. Vi anbefaler at alle barn under 135cm sitter i bilsete for barn eller på tilpasset bilpute.

  Fartsgrenser

  • By/tettsted: 45 km/t
  • Landevei: 60 km/t
  • Motorvei: 90 km/t

  Trafikkregler
  I Costa Rica gjelder høyretrafikk. Vær ekstra oppmerksom på fotgjengere, dyr og mopeder som kan krysse veibanen uten forvarsel. Ikke stopp for personer langs veien- bilran er dessverre vanlig. Det er ikke å anbefale å kjøre i hovedstaden San Jose under rush-trafikken.

  Bensinstasjoner
  Det finnes mange bensinstasjoner, men de kan være vanskelige å finne grunnet dårlig skilting. Pass på å fylle tanken når du har muligheten, og ta gjerne med ekstra bensin.

  Veiavgifter
  I Costa Rica er en del av veiene avgiftsbelagte. Disse veiene er også av bedre kvalitet enn de resterende. Avgiften betales i bomstasjoner.

  Parkering
  På grunn av faren for tyveri anbefaler vi å parkere på overvåkede steder. Ikke legg noen verdisaker synlig i bilen.

  Forsikringsinformasjon

  Generell informasjon
  Forsikringsreglene varierer fra land til land. I alle våre priser inngår brann- og ansvarsforsikring. Ved bilutleie i Costa Rica inngår også ulykkesforsikring og tyveriforsikring i prisen. Du kan lese mer om detaljene rundt forsikringsreglene på din ordrebekreftelse.

  Restriksjoner ved bilutleie

  Generell informasjon
  For visse bilkategorier finnes det spesielle restriksjoner, eksempelvis ved reise til andre land. Kontroller online ved booking hvilke regler som gjelder for akkurat din leiebil.

  Innreise til andre land
  Har du planlagt å reise til et annet land med leiebilen? Vennligst kontakt oss dersom du er usikker så kontrollerer vi hvilke regler som gjelder for deg.

  Enveisleie
  Enveisleie mellom steder i Costa Rica er tillatt men kan iblant koste ekstra. Enkelte utleiere krever et minimum antall dager for leie. Internasjonal enveisleie er ikke tillatt.