Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  KJØREINFORMASJON FOR DE FORENTE ARABISKE EMIRATER

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over

  Trafikkregler i De Forente Arabiske Emirater

  Generell informasjon
  De forente arabiske emirater er en republikk i Midtøsten bestående av syv stater. Landet har det mest moderne veinettet i den arabiske verden, og her er det enkelt og trygt å kjøre. Lei bil i Dubai eller Abu Dhabi og ta deg raskt til dine utvalgte destinasjoner. Grunnet store oljeressurser er landet rikt og levestandarden høy. Landet kalles ofte UAE.

  Regler ved bilutleie i De forente arabiske emirater
  For å leie bil i De Forente Arabiske Emirater må føreren være minst 21 år gammel(ytterligere alderskrav finnes for visse bilkategorier). Sjåføren må ha hatt sitt førerkort i minimum 1 år. For førere under 25 år tilkommer ekstra avgifter som betales direkte til utleier ved henting. Bruk alltid sikkerhetsbelte, både foran og bak i bilen. Barn under 10 år anbefales plassert i baksetet og på tilpasset sete eller pute.

  Fartsgrenser

  • By/tettsted: 60 km/t
  • Landevei: 80 km/t
  • Motorvei: 120 km/t (mellom Abu Dhabi og Dubai er det 160 km/t)

  Trafikkregler
  I UAE gjelder høyretrafikk. Rundkjøringer er vanlig, og som i Norge er hands-free påbudt ved mobilbruk. Det er nulltoleranse for alkohol i trafikken.

  Bensinstasjoner
  Bensin er svært rimelig og stasjonene holder oftest åpent døgnet rundt. Vær forberedt på at noen stasjoner kun aksepterer kontanter.

  Veiavgifter
  På visse strekk er det innført bomavgift for å begrense trafikkmengden. For å kjøre på avgiftsbelagte veier eller broer trenger du en Salik-Sticker á la boksene vi fester på vindusruten i Norge for automatisk betaling. Du betaler et visst beløp i forkant.

  Parkering
  Parkering er for det meste avgiftsbelagt og prisen ligger på 1-2 emiratarabiske dirham(AED) i timen, noe som tilsvarer rundt 3NOK. Ikke la verdisaker ligge i bilen.

  Forsikringsinformasjon

  Generell informasjon
  Leiebilforsikringer varierer, så les informasjonen innen du booker. Regler gjeldende i landet hvor du leier bil, gjelder for hele leieperioden. Alle våre leiebiler inkluderer forsikring mot tyveri og skadeforsikring ved kollisjon. Eventuelt gjeldende egenandel vises på din voucher. Dersom du ønsker å benytte forsikringer gjennom ditt kredittkort, ber vi deg kontakte utsteder direkte for flere detaljer.

  Restriksjoner ved bilutleie

  Generell informasjon
  Med leiebil i De forente arabiske emirater kan du gjennom noen utleiere reise til nabolandet Oman. Dette vil medføre ekstra kostnader. Andre utleiere kan ha forbud mot å ta med leiebilen over grensen, husk å sjekke dette. Det er heller ikke tillatt å ta med leiebil på ferje.

  Enveisleie
  Enveisleie innenfor landets grenser er tillatt mot ekstra kostnader. Enveisleie til andre land er ikke tillatt.