Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  KJØREINFORMASJON FOR ESTLAND

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over

  Trafikkregler i Estland

  Generell informasjon
  Estland er et flott land å kjøre bil i. Veistandarden forbedres kontinuerlig og gjennom samarbeid med naboland har det vært mulig å bygge turistveier som ¨Via Baltica¨. Denne veien går fra hovedstaden Tallinn, sydvest gjennom Parnu og slutter i Riga, Latvia. ¨Via Estonia¨ startet i Tallinn og går sydøst mot Russland, mens ¨Via Hansa¨tar deg ut til østersjøen, Narva og Sankt Petersburg. Med leiebil i Estland har du mange muligheter for flotte opplevelser!

  Regler ved bilutleie i Estland
  For å leie bil i Estland må føreren være minst 21 år gammel(ytterligere alderskrav finnes for visse bilkategorier). Sjåføren må ha hatt sitt førerkort i minimum 1 år. For førere under 25 år tilkommer ekstra avgifter som betales direkte til utleier ved opphenting. Enkelte utleiere har også en maksalder for utleie. I Estland er det obligatorisk med bilbelte i for-og baksete og barn under 12 år skal sitte i barnestol eller på bilpute i baksetet.

  Fartsgrenser

  • By/tettsted: 50 km/t
  • Landevei: 90-110 km/t
  • Motorvei: 90-110 km/t

  Trafikkregler
  I Estland gjelder høyretrafikk. Som i Norge, er det påbudt med halvlys hele døgnet.

  Bensinstasjoner
  På større veier samt motorveiene er det enkelt å finne bensinstasjoner. Skal du kjøre på mindre veier over lengre strekk, må du planlegge tankingen.

  Veiavgifter
  Det finnes ingen bomveier/avgfter i Estland.

  Parkering
  Parkering er for det meste avgiftsbelagt. Du kjøper billett i automat og plasserer lappen godt synlig i frontruten. Vær nøye på dette, så slipper du å komme tilbake til hjullås på bilen.

  Forsikringsinformasjon

  Generell informasjon
  Forsikringsreglene varierer fra land til land. I alle våre priser inngår brann- og ansvarsforsikring. Ved leie i Estland inngår også ulykkes- og tyveriforsikring i prisen. Alle detaljer rundt forsikringen kan du lese om på voucheren du får ved booking.

  Restriksjoner ved bilutleie

  Generell informasjon
  De aller fleste leiebiler kan kjøres fritt innen vest-europa. For enkelte bilkategorier finnes det spesielle restriksjoner. Kontroller dette online ved booking.

  Innreise til andre land
  Ønsker du å krysse grensen til et annet land med leiebil? Kanskje til Latvia eller Litauen? Vennligst kontakt oss så sjekker vi hvilke regler som gjelder for akkurat din bilutleie.

  Enveisleie
  Enveisleie mellom steder i Estland er tillatt for visse kategorier og kan noen ganger medføre ekstra kostnader. Internasjonal enveisleie mellom ulike land er tilgjengelig for utvalgte kategorier og her vil det alltid medføre ekstra avgifter. Kontakt oss så beregner vi kostnadene.