Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  KJØREINFORMASJON I KROATIA

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over

  Trafikkregler i Kroatia

  Generell informasjon
  Leiebil er en fin måte å komme seg rundt i Kroatia på. Både langs kysten mot Adriaterhavet og innover i landet er det godt utbygde veinett. Stopp i små fiskerlandsbyer for sol og bad, og opplev landets spennede kultur og historie uansett hvor du drar. Hovedstaden Zagreb er full av turistattrasjoner og et besøk her er absolutt å anbefale. Med leiebil i Kroatia er du garantert en flott opplevelse og behagelig ferie.

  Regler ved bilutleie i Kroatia
  For å leie bil i Kroatia må du være minst 18 år gammel (krav kan variere avhengig av valg av bilkategori) samt at du må ha hatt førerkort i minimum ett år. For sjåfører under 25 år kan en ekstra avgift tilkomme hos enkelte bilutleiere. Noen setter også maksalder for å leie bil i Kroatia og som regel er den øvre grensen 70 år. Sikkerhetsbelte er obligatorisk og barn under 6 år må sitte i tilpasset barnesete eller på bilpute.

  Fartsgrenser

  • By/tettsted: 60 km/t
  • Landevei: 100 km/t
  • Motorvei: 130 km/t

  Trafikkregler
  I Kroatia gjelder høyretrafikk som i Norge. Vik for skolebusser og vær oppmerksom på fotgjengere og syklister. Handsfree er påbudt ved mobilbruk.

  Bensinstasjoner
  Bensinstasjoner er normalt åpne mellom 06:00 og 20:00. På motorveiene finner du døgnåpne bensinstasjoner.

  Veiavgifter
  Vei E59 og E70 fra Zagreb er avgiftsbelagte.

  Parkering
  I Kroatia er det for det meste enkelt å finne parkeringsplass. Langs kysten tilbyr også mange hotell gratis parkering for sine gjester. La aldri verdisaker ligge igjen i bilen.

  Forsikringsinformasjon

  Generell informasjon
  Forsikringsreglene varierer fra land til land. I alle våre priser inngår brann- og ansvarsforsikring. Ved bilutleie i Kroatia inngår også ulykkesforsikring og tyveriforsikring i prisen. Du kan lese mer om detaljene rundt forsikringsreglene på din ordrebekreftelse.

  Restriksjoner ved bilutleie

  Generell informasjon
  De aller fleste leiebiler kan kjøres fritt innenfor Vest-Europa. For enkelte bilkategorier finnes det spesielle restriksjoner. Kontroller online, ved booking, hva som gjelder for akkurat din leiebil.

  Innreise til andre land
  Vil du krysse grensen til et annet land med leiebilen? Kanskje du planlegger å kjøre til Slovenia eller Ungarn? Vennligst kontakt oss så kontrollerer vi hvilke regler som gjelder din bilutleie.

  Enveisleie
  Enveisleie mellom steder i Kroatia er tillatt men kan noen ganger innebære ekstra kostnader. Internasjonal enveisleie er tilgjengelig for visse kategorier av kjøretøy og innebærer alltid ekstra kostnader. Kontakt oss så gir vi deg all informasjonen du trenger.