Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  KJØREINFORMASJON FOR MONTENEGRO

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over

  Trafikkregler i Montenegro

  Generell informasjon
  Montenegro ligger i sørøst Europa. På grunn av landets geografiske beliggenhet er dette en perfekt destinasjon å oppleve med leiebil. Akkurat som Kroatia ligger Montenegro vakkert til på Adriaterhavskysten. Hent din leiebil i hovedstaden Podgorica og begynn ditt eventyr i Montenegro.

  Regler ved bilutleie i Montenegro
  For å leie bil i Montenegro må du være minst 21 år (minimumsalderen kan variere avhengig av hvilken bilkategori du velger). Du må ha hatt førerkortet i minst 1 år. For førere under 25 år kan en ekstra avgift tilkomme lokalt. Sikkerhetsbelte er obligatorisk. Vi anbefaler på det sterkeste at alle barn under 135cm sitter i barnesete eller på bilpute i baksete.

  Fartsgrenser

  • By/tettsted: 50km/t
  • Landevei: 80-100km/t

  Trafikkregler
  I Montenegro er det høyretrafikk. Kjørelys skal også brukes på dagtid.

  Bensinstasjoner
  Ved kysten og i hovedstaden er det enkelt å finne bensinstasjoner. Lenger inn i landet kan det være lurt å benytte anledningen til å fylle på med drivstoff når du ser en bensinstasjon.

  Veiavgifter
  Sozina tunellen er avgiftsbelagt.

  Parkering
  I hovedstaden er det mulig å parkere mot avgift. Pass på å følge med på tiden. Om du overstiger tiden du har betalt for risikerer du borttauing.

  Forsikringsinformasjon

  Generell informasjon
  Forsikringsreglene varierer fra land til land. I alle våre priser inngår brann- og ansvarsforsikring. Ved bilutleie i Montenegro inngår også ulykkesforsikring og tyveriforsikring i alle priser. Alle detaljer angående forsikringsreglene kan du lese på voucheren du får ved booking.

  Restriksjoner ved bilutleie

  Generell informasjon
  De aller fleste leiebiler kan kjøres fritt i Vest-Europa. For noen leiebilskategorier finnes spesielle reiserestriksjoner. Kontroller online ved booking hvilke reiserestriksjoner som gjelder for akkurat din valgte leiebilskategori.

  Innreise til andre land
  Vil du krysse grensen til et annet land med din leiebil? Kanskje planlegger du å kjøre til Serbia eller Bosnia? Ekstra gebyrer og spesielle restriksjoner kan tilkomme. Vennligst kontakt oss så kontrollerer vi hvilke regler som gjelder for akkurat din bilutleie.

  Enveisreiser
  Enveisreiser mellom visse steder i Montenegro er tillatt og kan noen ganger koste ekstra. Internasjonale enveisreiser mellom ulike land er tilgjengelig for noen kjøretøyskategorier og ekstra gebyrer tilkommer alltid. Kontakt oss så beregner vi kostnaden.