Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  KJØREINFORMASJON FOR NEW ZEALAND

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over

  Trafikkregler på New Zealand

  Generell informasjon
  De fleste som leier bil på New Zealand vil besøke både Nordøya og Sørøya. Bilutleierne vi samarbeider med tillater ikke å ta leiebilen med på fergen. Dette kan likevel ordnes enkelt ved at du reiser med ferge til fots og plukker opp en ny leiebil på den andre øyen. Vi gir deg informasjonen du trenger ved booking. New Zealand er slående vakkert med sin dramatiske natur og svært vennlige innbyggere, vi anbefaler å kjøre bil på New Zealand for å oppleve mest mulig på din ferie.

  Regler ved bilutleie på New Zealand
  For å kunne leie bil på New Zealand må du være minst 18 år gammel(kan variere ut fra valg av bilkategori) samt hatt førerkort i ett år. Enkelte steder kan sjåfører under 25 år ilegges en ekstra avgift. Førerkortet må kunne leses på engelsk, ellers kreves et internasjonalt førerkort. Sikkerhetsbelte er påbudt for både passasjerer og sjåfør. Alle barn under fem år må sitte i bilsete for barn eller på tilpasset bilpute.

  Fartsgrenser

  • By/tettsted: 50km/t
  • Landevei: 80 km/t
  • Motorvei: 100 km/t

  Trafikkregler
  På New Zealand kjører man på venstre side i trafikken. Mobilbruk er begrenset til handsfree, avvik kan straffes med bøter. Alle skilter angir fart og avstand i kilometer.

  Bensinstasjoner
  Det finnes mange bensinstasjoner. Avhengig av hvor i landet de ligger så varierer åpningstidene. De fleste aksepterer internasjonale kredittkort.

  Veiavgifter
  Kontakt oss for mer informasjon om eventueller veiavgifter på New Zealand.

  Parkering
  Du finner enkelt parkeringshus eller parkeringsautomater i byene på New Zealand. Vær oppmerksom på at det enkelte steder kun er tillatt å parkere 2-4 timer.

  Forsikringsinformasjon

  Generell informasjon
  Leiebilforsikringer varierer så les informasjonen godt innen du booker leiebil. Regler som gjelder i landet hvor du leier bil gjelder for hele leieperioden. Alle våre biler er dekket med ansvarsforsikring og forsikring som dekker kollisjon. Leieavtalen dekker utgifter ved skade på bilen eller tap ned til et egenandelsbeløp. Dette beløpet vises på din ordrebekreftelse. Dersom du ønsker å benytte forsikringer som tilbys gjennom ditt kredittkort ber vi deg kontakte kortutsteder direkte for flere detaljer. Spesifikke detaljer om forsikringen av din bilutleie på New Zealand kan du finne på ordrebekreftelsen.

  Restriksjoner ved bilutleie

  Generell informasjon
  Med leiebil på New Zealand kan du ikke reise ut av landet eller ta med leiebilen på en ferge. For enkelte biltyper er det også restriksjoner på reise nord og vest på New Zealand.

  Enveisleie
  Enveisleie mellom enkelte steder i landet er tillatt. Ekstra avgifter kan tilkomme. Internasjonal enveisleie er ikke tillatt.