Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  BILLIG LEIEBIL I NEW ZEALAND

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over

  Leiebil på New Zealand med Auto Europe

  Opplev den mektige naturen på flotte New Zealand med en leiebil fra Auto Europe. Vi finner deg den perfekte leiebilen som passer for dine reiseplaner, og vi har et dyktig team av medarbeidere som står klare til å hjelpe deg. Sjekk ut våre konkurransedyktige priser online eller ring for å få snakke med en av våre medarbeidere!

  Få det meste ut av din bilutleie

  En leiebil på New Zealand gjør at du kan utforske både Nord- og Sørøya, og oppleve det ubeskrivelige landskapet i landet som ligger i sørvestlige Stillehavet. New Zealand var isolert i 80 millioner år, og har utviklet et unikt fauna og flora. Det biologiske mangfoldet er i dag en populær turistattraksjon.

  Veiregler og bensinstasjoner

  Å kjøre på New Zealand er generelt sett ukomplisert, men for at du skal kunne føle deg enda mer komfortabel så får du her noen tips og råd:

  • Man kjører på venstre side av veien. Om du ikke er vant til dette er det lurt å starte forsiktig. Pass på ekstra i rundkjøringeer og kryss.
  • Promillegrensen er på 0.05 mg/ml.
  • Beregne deg god tid når du skal kjøre lengre distanser på New Zealand, da distansene kan virke kortere enn hva de egentlig er. Øya er tynt befolket. Arealet er større en England, men med kun 4,5 millioner innbyggere. Mange veier gjennom fjellene eller langs med kysten kan være svingete, noe som gjør at det tar litt lengre tid å kjøre.
  • Været kan være meget ustabilt, spesielt på Sørøya, der det sies at man kan oppleve alle årstidene på en og samme dag. Dette kan gjøre bilkjøringen til en utfordring, så sjekk værmeldingen før du starter turen, og vær forberedt på skiftende vær.
  • Alle måleenheter er metriske. For eksempel så er fartsgrensen på motorveiene 100km/t.
  • De fleste veier som forbinder byer og defineres som motorveier, kalles State Highways (SH). Disse er smale med en fil i hver retning. Dette betyr at det blir mye omkjøringer av saktekjørende biler, men vær meget oppmerksom på møtende trafikk! Noe store motorveier (referert til som Motorways) har flere filer. Disse er kun for motorkjøretøy, og det er ikke tillat å stoppe ved siden av veien unntatt ved nødstilfeller.
  • Det er ikke lov til å kjøre i bussfilen, som oftest er malt grønne. Det kan være unntak, les skilt nøye.

  Vær oppmerksom på at restriksjoner gjelder når du tar fergen mellom Nord- og Sørøya. Fergehavnen på Nordøya ligger i Wellington, og på Sørøya ligger den i Picton. De fleste utleiere tillater ikke at leiebiler tas med på ferger. Utleieren må være informert om dato og tid for når man eventuelt skal ta fergen. Den første bilen må leveres på avgangshavnen, og den andre hentes på ankomsthavnen. På hver enkelt øy kan leie gjelde minimum et visst antall dager. Få utleiere tillater at leiebilen blir tatt med på ferge, men på din egne bekostning. Om du planlegger å ta bilen med på ferge så les vilkår og betingelser nøye først, eller ring oss for mer informasjon. For mer informasjon angående å kjøre bil på New Zealand, klikk her.

  Veiavgifter

  Bomstasjonen Northern Gateway Toll Road forbinder Auckland og Puhoi, langs med State Highway 1. Det er en elektronisk bomstasjon som tar bilde av registreringsnummeret på bilen din. Vi anbefaler at du snakker med din utleier om metode for betaling av veiavgift om du skal kjøre på denne veien. Du finner mer informasjon på The New Zealand Transport Agency sin hjemmeside.

  Aldersrestriksjoner

  Man må være 16 år for å kjøre bil på New Zealand, men mange utleiere krever at du er 21 år for å leie bil. Det kan tilkomme et ekstra gebyr for førere mellom 21 og 24 år.

  Valuta

  Valutaen på New Zealand er New Zealand Dollar (ZND). Det finnes minibanker i de fleste byer, men man må ha chip og pinkode til kortet, og det kan tilkomme en ekstra avgift når du tar ut penger. De fleste butikker har bankterminal for kortbetaling, men dette gjelder ikke alle mindre butikker da de må betale en avgift for korttransaksjoner. Selv om kort (med chip og pin kode) er den mest vanlige måten å betale på, kan du også noen steder betale med kort som krever signatur. Sjekk med din bank før du reiser om det tilkommer et ekstra avgift for bruk av kortet i utlandet.

  Tidsforskjell

  New Zealands hovedøy er 10 timer foran Norge. Chatham Island, 805km fra Christchurch, har standard time - d.v.s at de er 45 minutter før resten av New Zealand. Sommertid er det fra siste søndagen i september til første søndagen i April.

  Ordliste

  Det er tre offisielle språk på New Zealand: England, Maori og New Zealand Sign Language. 98% snakker engelsk. Nedenfor finner du noen ord og uttrykk på engelsk, som brukes i New Zealand engelsk eller er lokale slanguttrykk, som ikke brukes så ofte i andre engelsktalende land. Du finner også noen ord på Maori.

  New Zealand engelsk

  Dairy - lokale butikken
  Kiwi - En fugl som ikke kan fly, og som er et symbol for New Zealand. Kiwi refereer også til en person som er fra New Zealand. Ordet brukes både av New Zealendere og av andre nasjonaliteter, og er ikke fornærmende.
  Choice! - bra, kult
  Sweet as! - noe som er bra, ikke noe problem

  Kia Ora - Hei, velkommen
  Kai - Mat
  Koha - Gave eller donasjon. Du finner også skilt som sier "Entry Koha" hvilket betyr at du donerer så mye/lite som du ønsker.

  Elektrisitet

  Volten er 230/240, 50Hz. Stikkontaktene har 3 pins, og er det samme som brukes i Australia.

  Visa & Embassy Information

  Man trenger ikke visum for å reise til New Zealand på opphold inntil tre måneder. Den norske ambassaden ligger i Australia, men det finnes et norskt konsulat på New Zealand.

  Royal Norwegian Embassy
  Adresse: 17 Hunter Street, Yarralumla ACT 2600 Australia
  Telefon: +61 2 6273 3444
  Fax: +61 2 6273 3669
  Email: emb.canberra@mfa.no
  Hjemmeside: www.norway.no/en/australia

  Royal Norwegian Consulate General
  Adresse; P O Box 1990, Level 16, 10 Brandon Street Wellington
  Telefon: +64 4 471 2503
  Fax: +64 4 472 80 23
  Email: norconsulgen@deloitte.co.nz

  Bobilutleie på New Zealand

  I tillegg til bilutleie tilbyr Auto Europe også bobilutleie på New Zealand. Å reise med bobil er den perfekte måten å oppleve dette fantastiske landet. Våre partnere Apollo, Mighty, Britz og Hippie tilbyr bobilutleie av høy kvalitet og moderne flåter med bobiler. Din bobil kan hentes i Auckland, Christchurch og Queenstown.

  Nyttige linker

  Reiseinformasjon New Zealand