Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  BILLIG LEIEBIL I AUSTRALIA

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over
  Hvorfor booke med oss
  • Sammenlign selskaper for å få beste rate
  • Ingen avbestillingsavgift opp til 48 timer før avhenting
  • Ingen kredittkortavgifter
  • Kundesenter åpent 7 dager i uken
  • 24 000 stasjoner verden over

  Leiebil i Australia med Auto Europe

  Auto Europe har hjulpet sine kunder med å finne den perfekte leiebilen på over 24 000 destinasjoner rundt om i verden i nesten 60 år. Vi jobber mot å overtreffe dine forventninger, og vi er stolte over å også kunne tilby super kundeservice i tillegg til de beste prisene på markedet. Med en leiebil i Australia så kan du utforske dette fantastiske landet, og gjøre det helt i ditt eget tempo. Hent din leiebil i Melbourne, og ta en kjøretur til de tre berømte vinregionene, eller besøk Sydney og utforsk Giant Stairway i Blue Mountains.

  Få det meste ut av din bilutleie

  Å ta en roadtrip i Australia gir deg friheten til å reise akkurat dit du vil i dette flotte landet. Nedenfor finner du informasjon om blant annet lokale veiregler og aldersrestriksjoner.

  Veiregler og bensinstasjoner

  Selv om det er åtte delstater og territorier i Australia så er reglene generelt sett det samme over hele landet.

  • De som kommer fra høyre i veikryss har forkjørsrett.
  • Man kjører på venstre side av veien.
  • Alle i bilen må ha på seg sikkerhetsbelte. Bruk av mobiltelefon er kun tillatt med hands-free.
  • Det er ikke lov å ta en u-sving ved trafikklys, hvis ikke skilt sier noe annet.
  • Promillegrensen i Australia er 0.05 BAC. Auto Europe anbefaler på det sterkeste at du ikke kjører bil hvis du har drukket alkohol.
  • I Australia så kaller de bensinstasjoner også "Service Stations", og det er 5.000 i landet. De fleste bensinstasjoner tar internasjonale kort. Før du fyller på drivstoff, dobbeltsjekk hva bilen går på. Utenfor større byer så er ikke alltid bensinstasjonene åpne sent på kvelden/natten/tidlig om morgenen/søndager. Så hvis du skal ut og kjøre om natten så er det lurt å planlegge turen.

  Veiavgifter

  I New South Wales, Victoria og Queensland så er det veier som krever en avgift. For øyeblikket ligger alle de i og rundt områdene Sydney, Melbourne og Brisbane. Et antall steder tar kontanter, men noen krever et så kallet E-Pass for å unne kjøre på motorveiene.

  For å gjøre det lettere for turister så samarbeider Roads and Maritime Services of New South Wales med et antall bilutleiere slik at reisende kan betale veiavgiften automatisk.

  Aldersrestriksjoner

  For å leie bil i Australia så må du være minst 21 år (alder kan variere avhengig av bilkategori), og du må ha hatt førerkortet i minst ett år. Det kan tilkomme en ekstra avgift for førere under 25 år. Noen utleiere har en øvre grense på 75 år.

  Valuta

  I Australia bruker man Australian Dollar (AUD). Man kan veksle penger på valutakontor, som du finner blant annet på flyplassen. De fleste minibanker tar internasjonale kort. Du kan som oftest betale med kort på de fleste steder, men vi anbefaler at du hører med din bank hvis det tilkommer en ekstra avgift for bruk av kortet i utlandet.

  Tidsforskjell

  Australia er 8 timer foran Norge, det betyr at hvis klokken er 10:00 i Norge så er den 18:00 i Canberra, Australia. Det er mer enn tre tidssoner i Australia: Australian Western Standard Time (AWST), Australian Central Standard Time (ACST), og Australian Eastern Stadard Time (AEST).

  Elektrisitet

  Volten er 230V og 50Hz. De bruker trepunkts kontakter.

  Visum og ambassade informasjon

  Du trenger visum for å reise til Australia. Visum får du fra reisebyråer eller fra flyselskaper. Visumet gjelder for et opphold på maks 3 måneder i en 12 måneders periode. Skulle du trenge assistanse under ditt besøk så kan du kontakte den norske ambassaden i Canberra.

  Royal Norwegian Embassy in Canberra
  17 Hunter Street, Yarralumla ACT 2600
  Telefon: +61 2 6270 5700
  Fax: +61 2 6270 5701
  Email: emb.canberra@mfa.no

  Bobilutleie i Australia

  Australias vakre og vidspredte landskap oppleves på en enestående måte ved å leie bobil i Australia med Auto Europe. Utforsk lange strender, og se Australias fantastiske dyreliv på nært hold. Kjør gjennom Australias outback og dra dit veien fører dere. kanskje til Uluru Rock? Vi har flere samarbeidspartnere i Australia, inkludert Mighty, Britz og Apollo slik at du kan finne en bobil som passer i både pris og størrelse på alle hovedreisemål. Punkter for avhenting inkluderer Sydney, Melbourne og, Perth og Brisbane.

  Nyttige linker

  Reiseinformasjon Australia

  Infographic: Skidestinasjoner utenom det vanlige