Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  BIILLIG LEIEBIL I MELBOURNE

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over

  Leiebil i Melbourne – Finn din perfekte leiebil

  Med en leiebil i Melbourne kan du selv finne ut hvorfor nettopp denne byen blir kalt Australias kulturelle midtpunkt. Kunstgallerier, museer og teatre er bare noen av de mange tingene som utgjør det kulturelle tilbudet i Melbourne. Bare i sentrum finnes det også ca. 1000 forskjellige restauranter, puber, barer og nattklubber. Melbourne er kjent for sin behagelige energi, og den avslappende livstilen er smittsom. Utenfor byens grenser ligger et utrolig vakkert landskap, men også inne i Melbourne kan du komme kontakt med naturen. Byen kalles faktisk for The Garden City fordi den har mange vakre parker som Fitzroy Gardens og Trin Warren Tam-boore. Selvfølgelig er det også mange strender i byen, noen av de mest populære er St Kilda Beach og Brighton Beach.

  I Yarra Valley, der Melbourne ligger, finnes det ikke mindre enn 70 prisvinnende vingårder dit du kan dra og smake på den lokale vinen. Mange er bekymret for å møte på farlige dyr som edderkopper, slanger, haier og krokodiller når de er i Australia, men det er sjeldent du kommer i kontakt med disse i sentrale Melbourne. Et dyr du derimot kan møte på er flaggermus, og noen av de har over 1 meter i vingebredde. Men ikke vær bekymret, de er vegetarianere! Det kan virkelig anbefales å ta noen lengre kjøreturer når du først har tatt turen til Australia. Hvis du besøker landet under de norske sommermånedene så kan du kjøre til populære Mt Buller (235 km) og stå på ski. To populære, lengre kjøreruter er Heritage Drive og Great Ocean Road. Førstnevnte går mellom Melbourne og Sydney og sistnevnte tar deg fra Melbourne til Adelaide.

  Trafikk og parkering

  Husk på at man kjører på venstre side av veien i Australia! I Melbourne kan det være mye trafikk og det er en del enveiskjørte veier. Å leie en bil med GPS kan være lurt slik at du enkelt finner frem. Det er et antall bomveier i Melbourne, snakk med din bilutleier for mer informasjon om disse. Promillegrensen i Australia er satt til 0.5.

  Det finnes rundt 3000 parkeringsplasser i sentrum. Disse plassene har en tidsbegrensning, og du finner tidene på parkeringskilt i nærheten. At du ikke overskrider tiden sjekkes gjennom sensorer innbygget i parkeringsplassen. Om du står for lenge blir det sendt en signal til parkeringsvakten som kommer og gir deg en bot. Tiden starter og slutter når du kjører inn respektive ut fra parkeringsplassen. Det er oftest en lavere timespris i parkeringshus enn hvis du står på gaten. Det er tilsammen ca. 42.000 parkeringsplasser i Melbourne.

  Geografisk informasjon

  Melbourne ligger ved elven Yarra helt sør i Australia, i staten Victoria. Byen ligger åtte timer foran Norge. Sommeren, og den varmest tiden på året, er mellom desember og februar. Temperaturen om sommeren er ofte over 25 grader. Husk på å passe på huden og smøre deg godt med solkrem under dagen. Vinteren er mellom juni og august. Mest nedbør kommer under oktober. Auto Europe samarbeider med mange selskaper som tilbyr bilutleie i Melbourne slik at du enkelt kan finne en leiebil som kan ta deg rundt Melbourne og til andre flotte byer som Canberra (662 km), Adelaide (726 km), Sydney (878 km), Brisbane (1676 km) og Perth (3464 km).

  Flyplass

  Melbourne flyplass (også kjent som Tullamarine Airport) er den nest største flyplassen i Australia og er den eneste av Melbournes totalt fire flyplasser som tar imot internasjonale fly. Flyplassen ligger 23 km fra Melbourne.

  Melbourne Flyplass
  Adresse: Departure Dr, Melbourne Airport VIC 3045, Australia
  Hjemmeside: www.melbourneairport.com.au
  Telefon: +61 3 9297 1600

  Offentlig Transport

  Å ta seg frem med kollektivtransport inne i Melbourne er enkelt da byen har verdens største trikkenettverk med 250 km med skinner, 493 vogner, 25 linjer og 1763 stasjoner. Bussnettverket består av 323 forskjellige linjer, og t-banen har 15 linjer. Du kan ta tog til mange andre australske byer fra Melbourne Central Station som ligger på gaten La Trobe Street. Å kjøpe et Myki-kort kan være lurt, dette kan du lade opp med penger og bruke på trikk, buss og tog. I sentrale Melbourne er det en sone der det er gratis å ta trikk, Free Tram Zone. Man kan også ta båtturer på Yarra River.

  Bobilutleie i Melbourne

  For å gjøre ferien til noe helt spesielt foreslår vi at du åpner deg for nye eventyr ved å leie bobil i Melbourne. Les mer her om å leie bobil og campe i Australia. Auto Europe hjelper deg gjerne ved å svare på de spørsmål du måtte ha og finner riktig bil for deg og ditt reisefølge!

  Nyttige linker

  Turistinformasjon Melbourne

  Leiebil fra Melbourne Flyplass