Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  KJØREINFORMASJON FOR POLEN

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over

  Trafikkregler i Polen

  Generell informasjon
  Polen er et stort land som tilbyr vakker natur og en interessant historie. Lei bil i Polen og kjør på over 200 000km vei. Veistandarden forbedres konstant men det kan være at kvaliteten er lavere på landsbygda. Og hvis du møter på hest og vogn på veien må du gi fri vei.

  Regler ved bilutleie i Polen
  For å få leie bil i Polen må du være minst 21 år (minimumsalderen kan variere avhengig av hvilken bilkategori du velger). Du må ha hatt førerkortet i minst 1 år. For førere under 25 år kan en ekstra avgift tilkomme lokalt og noen utleiere tillemper en maksalder. Vi anbefaler at du skaffer deg et internasjonalt førerkort (utover ditt nasjonale). Sikkerhetsbelte er obligatorisk og barn under 12 år må sitte i barnesete eller på bilpute i baksetet.

  Fartsgrenser

  • By/tettsted: 50-60km/t
  • Landevei: 90-120km/t
  • Motorvei: 140km/t

  Trafikkregler
  I Polen er det høyretrafikk. Trikker kjøres om på høyre side. Kjørelyset skal være på under hele døgnet. Fareskilt har gul bakgrunn. Vær ekstra oppmerksom på uovervåkede togoverganger på landsbygda. Du har vikeplikt for busser som kjører ut fra holdeplasser.

  Bensinstasjoner
  Langs motorveiene finner du bensinstasjoner hver 3-4 mil. De holder vanligvis åpent mellom 06:00 til 22:00. I byer er bensinstasjonene oftest åpne lengre.

  Veiavgifter
  Motorvei A2 og A4 mellom Krakow og Katowice er avgiftsbelagte.

  Parkering
  I Polen finnes mange overvåkede parkeringsplasser der man kan parkere mot en avgift. Parkeringsboten er dyr. Låste hjul og borttauing er vanlig.

  Forsikringsinformasjon

  Generell informasjon
  Forsikringsreglene varierer fra land til land. Alle våre priser inkluderer brann- og ansvarsforsikring. Ved leie i Polen inngår også ulykkesforsikring og tyveriforsikring i alle priser. Alle detaljer angående forsikringsreglene kan du lese på din voucher som du får ved booking.

  Restriksjoner ved bilutleie

  Generell informasjon
  De aller fleste leiebiler kan kjøres fritt i Vest-Europa. For noen leiebilskategorier kan det finnes spesielle reiserestriksjoner. Kontroller online ved booking hvilke reiserestriksjoner som gjelder for akkurat din valgte leiebilskategori.

  Innreise til andre land
  Vil du krysse grensen til et annet land med din leiebil? Kanskje planlegger du å kjøre til Tyskland eller kanskje Tsjekkia? Vennligst kontakt oss så kontrollerer vi hvilke regler som gjelder for akkurat din bilutleie.

  Enveisleie
  Enveisleier mellom byer i Polen er tillatt og kan koste ekstra. Internasjonale enveisleier mellom ulike land er tilgjengelig for noen kjøretøyskategorier og ekstra gebyrer tilkommer alltid. Kontakt oss så beregner vi kostnaden.