Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  KJØREINFORMASJON FOR SØR-AFRIKA

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over

  Trafikkregler i Sør-Afrika

  Generell informasjon
  Sør-Afrika er et kompleks og spennende land. Fra sjarmerende Cape Town til kontinentale Durban, nasjonalparker, safari, og pulserende Johannesburg. Med leiebil i Sør-Afrika kan du oppleve mest mulig av variasjonen landet kan by på. Kontrastene er store og man reiser ikke uberørt hjem fra Sør-Afrika.

  Regler ved bilutleie i Sør-Afrika
  For å leie bil i Sør-Afrika må sjåføren være minst 18 år gammel (ytterligere alderskrav finnes for visse bilkategorier). Sjåføren må ha hatt sitt førerkort i minimum 1 år. For sjåfører under 25 år tilkommer ekstra avgifter som betales direkte til utleier ved henting. Enkelte bilutleiere har også en øvre aldersgrense på 70 år. I Sør-Afrika er det påbudt med bilbelte og barn under 135 cm skal sitte i barnestol/pute i baksetet.

  Fartsgrenser

  • By/tettsted: 60 km/t
  • Landevei: 100 km/t
  • Motorvei: 120 km/t

  Trafikkregler
  Den største forskjellen fra Norge er at man kjører på venstre side i Sør-Afrika. Høyreregelen anvendes også. På landsbygden må du være oppmerksom på varierende veistandard samt både ville og tamme dyr som krysser veien. Kjørestilen er mer aggressiv enn hjemme i Norge, ta det med ro og hold avstand.

  Bensinstasjoner
  I og rundt byene er det mange bensinstasjoner. Skal du reise på landsbygden bør du planlegge godt og eventuelt ha med en ekstra tank. Vanlig åpningstid hos bensinstasjoner er 07:00-19:00. Det er vanlig å tipse de som fyller på bilen og vasker vinduene for deg på stasjonene.

  Veiavgifter
  I Sør-Afrika er det mange nasjonale veier som er avgiftsbelagte. Ha med både kontanter og kredittkort, men hold alle verdisaker skjult.

  Parkering
  Vi anbefaler å parkere i en overvåket garasje eller et innhegnet område, spesielt om natten. Noen steder finner du parkeringsvakter med vester på seg. De hjelper deg å finne plass, og det er vanlig å tipse disse.

  Forsikringsinformasjon

  Generell informasjon
  Forsikringsreglene varierer fra land til land. I alle våre priser inngår brann- og ansvarsforsikring. Ved bilutleie i Sør-Afrika inngår også ulykkes- og tyveriforsikring i prisen. Alle detaljer rundt forsikringen kan du lese om på voucheren du får ved booking.

  Restriksjoner ved bilutleie

  Generell informasjon
  De aller fleste leiebiler kan kjøres over grensen til naboland, men for enkelte bilkategorier finnes det spesielle restriksjoner. Kontroller dette online ved booking. Du må informere senest tre dager før henting dersom du planlegger innreise til andre land.

  Innreise til andre land
  Ønsker du å krysse grensen til et annet land med leiebil? Vennligst kontakt oss så sjekker vi hvilke regler som gjelder for akkurat din bilutleie.

  Enveisleie
  Enveisleie mellom steder i Sør-Afrika er tillatt for visse kategorier og kan noen ganger medføre ekstra kostnader. Internasjonal enveisleie mellom ulike land er mulig for utvalgte kategorier og her vil det alltid medføre ekstra avgifter. Kontakt oss så beregner vi kostnadene.