Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  BILLIG LEIEBIL I SØR-AFRIKA

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over
  Hvorfor booke med oss
  • Sammenlign selskaper for å få beste rate
  • Ingen avbestillingsavgift opp til 48 timer før avhenting
  • Ingen kredittkortavgifter
  • Kundesenter åpent 7 dager i uken
  • 24 000 stasjoner verden over

  Leiebil i Sør-Afrika - beste pris garantert

  For et stort utvalg av avhentingsstasjoner, og de beste prisene, bookbilutleie i Sør-Afrika med Auto Europe. Vi samarbeider med utleiere verden over for å forsikre oss om at du får akkurat den bilen som passer deg og din reise best, samtidig som du kan nyte av service av høyeste kvalitet. Når du planlegger din reise til Sør-Afrika, book en leiebil med Auto Europe. Du kan skreddersy din leie slik at den passer dine reiseplaner helt perfekt, alt fra bilmodell til destinasjon.

  Få det meste ut av din bilutleie

  Med sitt deilige klima og fantastiske natur er Sør-Afrika et minne for livet. Få det meste ut av din reise gjennom å kjøre sikkert og lovlig med disse nyttige tipsene.

  Veiregler og Bensinstasjoner

  • Man kjører på venstre side av veien, og kjører om på høyre.
  • Det ikke lov å bruke mobiltelefon når du kjører. Hands-free er tillatt.
  • Alle i bilen må bruke sikkerhetsbelte. Barn under 12 år bør sitte i baksete og i passende barnesete.
  • Det er alltid en meget dårlig ide å drikke og kjøre bil. Promille grensen er 0.05g per 100 ml, eller 0,24 mg per 1.000 ml. Blir du tatt i kontroll, kan det ende opp i påtale.
  • Bensinstasjoner finner du langs med motorveiene og landeveiene. Ut på landsbygda ligger de med et større avstand mellom hverandre, så det kan være lurt å alltid fylle på tanken når du har mulighet til det.

  Vi anbefaler at du sjekker ut vår kjøreinformasjonsguide for Sør-Afrika for mer informasjon og nyttige tips.

  Veiavgifter

  Mange motorveier i det nasjonale veinettverket i Sør-Afrika krever en avgift, så det anbefales at du på forhånd sjekker hvor mye kontanter du trenger for din reise. Det er en e-veiavgift system i Gauteng, hvor du må registrere deg online og sette opp et konto. Gjester kan kjøpe dagskort.

  Aldersrestriksjoner

  Minimumsalderen for å leie bil er 18 år. Men det er et flertall utleiere som krever at føreren er 21 år, og har hatt førerkortet i minst ett år. Mange utleiere krever et ekstra gebyr for førere under 25 år.

  Valuta

  Valutaen i Sør-Afrika er South African Rand (ZAR eller R). Du kan veksle penger på banker eller valutakontor på flyplasser. Vær oppmerksom på at å gå rundt med en stor sum med kontanter kan være risikofylt. Du kan ta ut penger på minibanker hvis kortet ditt har en firesifret pin kode. I større byer tar mange kort, så som hoteller og lignende, som for eksempel Mastercard eller Visa. Mindre butikker tar ikke alltid kort.

  Tidsforskjell

  Sør-Afrika er et stort land, men hele nasjonen ligger i samme tidssone, en time foran Norge. Det er ikke sommertid, så når det er sommertid i Norge er tidsforskjellen to timer.

  Ordliste

  Det snakkes et flertall språk i Sør-Afrika for eksempel: Engelsk, Afrikaans, Zulu, Tswana, Zhosa, Swati, Tsonga, Venda, Southern Ndebele og Sotho. Majoriteten, 23%, snakker Zulu. Men engelsk er ofte brukt i media og i metropoler. Nedenfor finner du noen ord og uttrykk på Zulu.

  Hei - Sawubona
  God dag - Okuhle day
  Hvor er toalettet? - Iphi lokugezela?
  Hvor er politistasjonen? - Iphi esiteshini samaphoyisa?
  Hvor er sykehuset? - Lapho kuba isibhedlela?
  Hvor finner jeg en minibank? - Iphi ATM?
  Takk - Ngiyabonga

  Leie av bobil i Sør-Afrika

  Utforsk Sør-Afrika med bobil eller en 4WD. Kom nærme nature og de eksotiske dyrene, og på den måten få den ultimate Afrika-opplevelsen. Vi hjelper deg med å oppleve Sør-Afrika helt i ditt eget tempo, og med et stort antall campingplasser i landet så er det enkelt å finne ditt egne afrikanske paradis!

  Elektrisitet

  Sør-Afrika bruker 220/230 Volts, 50Hz. Standard stikkontakten er M.

  Visum og Ambassade informasjon

  Du trenger ikke visum hvis du blir i landet 90 dager eller mindre. Hvis du skulle trenge assistanse under ditt opphold finner du Den Norske Ambassaden i Pretoria.

  Norske Ambassaden i Pretoria
  Adresse: Ozmik House, 165 Lynnwood Road, Brooklyn
  Telefon: +27 12 364 3700
  Fax: +27 12 364 3799
  E-mail: emb.pretoria@mfa.no

  Nyttige linker

  Turistinformasjon Sør-Afrika