Auto Europe

 • NORGE
 • Kontakt våre bilutleiespesialister

  KJØREINFORMASJON FOR SVERIGE

  Leiebil verden over
  Alamo Rental Car
  Avis Car Rental
  Budget Rental Car
  Dollar Car Rental
  Europcar
  Hertz
  National Car Rental
  Sixt Rent a Car
  Leiebil verden over

  Trafikkregler i Sverige

  Generell informasjon
  Å kjøre bil i Sverige er enkelt og uten særlig forskjell fra å kjøre bil i Norge. Med Auto Europe får du leiebil i mange byer i Sverige, og du kan velge den biltypen som passer for akkurat ditt opphold. Hovedstaden Stockholm er et populært reisemål, og her kan du plukke opp leiebil allerede på flyplassen og ta deg deg raskt og behagelig inn til sentrum.

  Regler ved bilutleie i Sverige
  For å leie bil i Sverige må føreren være minst 19 år gammel(ytterligere alderskrav finnes for visse bilkategorier). Sjåføren må ha hatt sitt førerkort i minimum 1 år. For førere under 25 år tilkommer ekstra avgifter som betales direkte til utleier ved henting. I Sverige er det er det påbudt med bilbelte for alle i bilen, og barn under 135cm skal sitte i barnestol eller på pute i baksetet.

  Fartsgrenser

  • By/tettsted: 50 km/t
  • Landevei: 70 km/t
  • Motorvei: 110 km/t

  Trafikkregler
  I Sverige er det høyretrafikk. Høyreregelen gjelder hvis ikke skilting viser annet. Ved mobilbruk er hands-free påbudt.

  Bensinstasjoner
  De fleste bensinstasjoner er døgnåpne, ellers er normale åpningstider mellom 07:00 og 22:00. Alle stasjoner aksepterer kredittkort. Nord i Sverige kan avstandene være store og du bør forberede tankingen i god tid.

  Veiavgifter
  I Sverige er det ingen veiavgifter, men i Stockholm sentrum har du rushtidsavgift mellom 06:30-18:30 på hverdager. Öresundsbroen er også avgiftsbelagt.

  Parkering
  I Sverige er det enkelt å parkere enten i parkeringshus eller på gaten gjennom betaling i parkeringsautomatene. De fleste aksepterer kredittkort. På mindre steder er bruk av P-skive vanlig. Les alltid skiltingen grundig.

  Forsikringsinformasjon

  Generell informasjon
  Forsikringsreglene varierer fra land til land. I alle våre priser inngår brann- og ansvarsforsikring. Ved leie i Sverige inngår også ulykkes- og tyveriforsikring i prisen. Alle detaljer rundt forsikringen kan du lese om på voucheren du får ved booking.

  Restriksjoner ved bilutleie

  Generell informasjon
  De aller fleste leiebiler kan kjøres fritt innen Vest-Europa. For enkelte bilkategorier finnes det spesielle restriksjoner. Kontroller dette online ved booking. Vær oppmerksom på at leiebilen ikke kan tas med på fergekrysninger.

  Innreise til andre land
  Ønsker du å krysse grensen til et annet land med leiebil? Vennligst kontakt oss så sjekker vi hvilke regler som gjelder for akkurat din bilutleie.

  Enveisleie
  Enveisleie mellom steder i Sverige er tillatt for visse kategorier og kan noen ganger medføre ekstra kostnader. Internasjonal enveisleie mellom ulike land er mulig for utvalgte kategorier og her vil det alltid medføre ekstra avgifter. Kontakt oss så beregner vi kostnadene.